Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

meniu pt purtator aparat dentar

Recommended Posts

Nu stiu daca aici trebuia sa postez sau in alta parte. Problema e ca baiatul meu e proaspat purtator de aparat dentar metalic fix si il dor dintii, nu mai poate manca nimic. Bine .... ii fac supe, piureuri, dar sunt asa stresata de problema (copilul e cam slab) ca nu stiu ce sa-i fac de mancare, si mai ales pt masa de dimineata, cand e singur acasa si nu manaca decat iaurt si banane. Idei de la cai care au trecut prin aceeasi problema? Multumesc anticipat.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

si eu am purtat aparat si primele zile nu am putut manca decat supe, pireuri, tot pasat, imi amintesc ca si pizza mi-am facut-o cu blenderul [:D]...apoi au incetat durerile, s-au obisnuit si dintii cu presiunea aparatului si nu m-a mai durut deloc, am putut sa mananc ca inainte, orice si oricand... cat dureaza durerea asta, depinde de fiecare om... sper sa-i treaca repede la copilas si sa poata manca orice si mai ales aparatul sa-si faca ,treaba' Adriana, mamica pufarinului David

Fetita mea poarta aparat de patru ani. O dor dintii o zi, doua, dupa activare. Atunci are grija sa taie totul in bucatele mici, cum spunea cineva inaintea mea. In rest, trebuie sa se fereasca sa nu muste alimente tari pentru a nu i se dezlipi smecheriile alea de pe dinti (mere, biscuiti, stiksuri...) Sa aveti mare grija la igiena dentara. Trebuie sa se spele dupa fiecare masa, altfel risca sa i se carieze dintii.

Pt dimineata: --oua fierte sau omleta --cereale cu iaurt sau lapte --sandwich din paine fara coaja si pasta de branza, sau pateu de casa, sau pasta de peste (daca ii tai sandwich-ul in cubulete cat sa bage o data in gura sigur va manca) --si de ce nu smoothie-uri de fructe In rest orice alimet ce poate fi mestecat foarte usor: --de ex: doveleci pane, sau umpluti cu branza, sau mancare de dovlecei, --pulpe pe pui la cuptor in folie ca se fac mai fragede --file de peste la cuptor in folie --mancare de mazare --pireuri de legume --fasole verde cu rosii si usturoi --chiftelute din carne sau din legume

Sorinsonia,noi abia am scapat de aparat dentar! Dupa aproape 5 ani de purtat, pot spune ca durerile apar doar in primele zile(vorbim aici de copii si nu d epersoane adulte)si atunci potzi apela la o alimentatzie adecvata,gen supe ,piureuri,ceva moale! Aparatul dentar nu implica o alimentatzie speciala,copii pot minca orice doar ca nu pot musca de exemplu din anumite fructe cum ar fi marul!Pot consuma mere insa taiate in cubuletze! Noi aveam o ceara care "ungeam "dantura in primele zile sau eventual apelam -la sfatul medicului,la un analgezic usor! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Sorinsonia,noi abia am scapat de aparat dentar! Dupa aproape 5 ani de purtat, pot spune ca durerile apar doar in primele zile(vorbim aici de copii si nu d epersoane adulte)si atunci potzi apela la o alimentatzie adecvata,gen supe ,piureuri,ceva moale! [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]
5 ani? Am crezut ca la noi e un caz aiurea de dureaza asa mult.Dar 5 ani mi se pare enorm de mult.Nu va venea uneori sa va urcati pe pereti?[:D]Noua ne cam vine.[:D]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...