Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna dimineata dragi mamici, Ma confrunt cu o situatie aparent banala, dar in realitate ampla si trista. Baietelul meu cel mic Dominik in varsta de 1 an si 4 luni are canalul lacrimar infundat, pana aici nimik grav, dar, intotdeauna exista un dar,fiind infundat a colectat in maternitate si un stafilococ auriu pozitionat la acelasi ochi stang, de la 3 saptamni facem masaj pentru desfundare de canal, facem culturi de secretie sa scapam de stafilococ si punem picaturi in functie de ce ne iese la antibiograma, doar atunci cand fata este prea umflsta, ochiul tumefiat si cu puroi. Deoarece am citit si auzit pareri contra despre interventia de sondaj am tot amanat, vazand ca dupa 8 luni de masaj nicio ameliorare am acceptat si sondarea canalului lacrimar de 3 ori fara reusita la Baia Mare, ca urmare in aprilie am apelat la o clinica particulara in cluj pentru efectuarea unui sondaj cu anestezie generala. In urma acestuia doamna dr. ne-a explicat ca peretele canalului este rigid nu permite sa intre sonda si va trebui introdus un tub de silicon 2-4 luni pentru permeabilizarea canalului lacrimar, care se face doar in Bucuresti sau in strainatate. Avand in vedere ca deja sunt la capatul puterilor si eu si copilul cu atata masaj si picaturi, ar trebui sa facem ceva ce ar fi o reusita, dar.............ne este ff frica de o noua interventie mult mai complicata, am vb la Oftapro, dar mie nu imi spune nimik aceasta clinica, as incerca ceva la Budapesta, sau Debrecen nici acolo nu stiu pe nimeni. Rog mamicile care au trecut prin asa ceva, sau cunosc pe cineva care a trecut prin asaq ceva sa-mi dea un sfat, recomandari, pareri, orice credeti ca e necesar. Mentionez ca doamna dr. de la Cluj ne-a zis ca sa nu mai chinuim copilul cu un nou sondaj ca va fi fara reusita deoarece nu intra sonda pe canal fiind rigida, acum suntem in stadiul de ochi inlacrimat permanent, nu mai avem puroi, dar nasul persista infundat deoarece acolo canalul este impermeabil. Am vb la Oftapro telefonic, mi-a spus ca ar trebui intubate caile inainte de un an pt reusita interventiei. Va multumesc. Suzy78, mami de Nicolas Mihai 27.02.2007 si Dominik Gabriel 27.01.2010
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna! Eu am avut problema asta cu David, dar nu asa grav, in sensul ca nu a devenit rigid canalul lacrimal. A avut probleme la amandoi ochii de cand s-a nascut, era mai tot timpul cu puroi si era tot timpul rosu din cauza ca-l stergeam cu comprese sterile care sunt aspre. Ochiul drept s-a insanatosit de la sine dupa o vreme, dar au inceput problemele cu ochiul stang care nu mai treceau. Am fost si eu la Oftapro, nu mai stiu numele doctoritei, dar am planuit deja operatia cu ea, mi-a dat documente sa citesc(in legatura cu operatia), mi-a explicat in amanunt despre operatie, mi-a spus si ea despre ce ti-a zis tie dr de la CLuj cu tubul de silicon in cazul in care se intarzie cu operatia si apuca canalul sa se faca rigid, dar sincer doctorita mi s-a parut foarte calma si sigura pe ea, mi-a insuflat incredere. Ma rog, intamplarea fericita la mine a fost ca imediat dupa intalnirea cu doctorita si-a revenit si ochiul ala(ca prin minune, dr nu a pus mana pe David, doar s-a uitat la el de departe), in sensul ca a incetat sa mai supureze si nu mai lacrima(David avea aproape un an). Eu am rasuflat usurata si am decis sa nu mai fac interventia, insa am cerut si o a doua parere, ca sa nu fac chiar dupa capul meu. Am fost la clinica Oftalmix SOP la dr. Luminita Teodorescu care i-a facut divere examene la ochi si a reiesit ca e ok. A spus insa ca nu vom sti sigur daca ochiul e 100% sanatos decat ina anotimpul rece, in momentul in care e diferenta de temperatura casa/afara. Ei, a trecut iarna si am observat ca intr-adevar ca ochiul respectiv lacrimeaza mai tare decat celalalt, dar nu ma ingrijoreaza asa tare incat sa-l supun unei interventii. Nu stiu daca ti-au fost de folos cele zise de mine, vroiam doar sa scot in evidenta faptul ca doctoritele la care am fost mi s-au parut amandoua de incredere, la Oftapro se face interventia chiar acolo la clinica, au anestezistul lor si interventia dureaza f putin. Multa sanatate! Daca nu reusesti sa capeti un raspuns satisfacator de la alti medici, iti sugerez sa vii la Bucuresti sa mai ceri o opinie sau chiar doua. Multa sanatate la bebe tau! [url="http://picasaweb.google.com/Iulia.Ciurea"] Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) [/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU"] Botezul lui David [/url] [url="http://picasaweb.google.com/puicika"] Poze [/url]

Buna dimineata, ULIIASI - iti multumesc ff mult pentru raspuns, imi de de ajutor orice raspuns si incurajare, La noi situatia este mai complicata pt ca lacrimeaza excesiv, acum e putin bolnav si are tendinte sa se infecteze ochiul,fac masaj multttttttttttt. E ff deranjant masajul, serul fiziologic, nasul infundat care persista. Din cate am vazut pe net, doamna de la Oftalmix a lucrat inainte la Oftapro, experienta clinicii fiind similara. Sper sa ne decidem cat mai repede sa mergem cu el, nu-l putem lasa asa, dar tot am sperat intr-o minune. Un singur caz am descoperit pe net similar cu al nostru, fetitei i s-a pus un tub de silicon si acum nu mai are probleme si a trecut un an. Ideea e ca in perioada in care exista tubul nu e voie sa fie bolnav, sa se forteze sa tuseasca, sau sa se foloseasca batista bebelusului. Suzy78, mami de Nicolas Mihai 27.02.2007 si Dominik Gabriel 27.01.2010

Inseamna ca ar fi mai bine sa faceti pasul asta vara, ca sunt sanse mai mici de a raci. Va tin pumnii, multa sanatate! O sa fie bine![pup] [url="http://picasaweb.google.com/Iulia.Ciurea"] Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) [/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU"] Botezul lui David [/url] [url="http://picasaweb.google.com/puicika"] Poze [/url]

Nepotica mea a fost operata la oftapro in bucuresti. Operatia a durat f putin, in aceeasi zi a plecat acasa. A costat vreo 20 milioane anul trecut. Dupa 3 luni trebuia sa mearga sa scoata tubul, dar copilul l-a smuls acasa dupa 2 luni. Au mers iarasi acolo, ca la spitalul de oftalmo de la noi nu s-a bagat nimeni. L-au scos repede, cu anestezie usoara. Din cite stiu, anul trecut era singura clinica din tara care facea asa ceva. Dezavantajul e ca operatiile la copii se fac dupa amiaza. probabil medicul anestezist e la spital dimineata. Edy (5 nov 2003) si Daria (2 dec 2008)

Dupa operatie stiu ca nu are voie copilul sa raceasca si sa sufle nasul cu putere, n ai voie sa folosesti aspiratorul nazal. Din cite imi amintesc,, a curs putin ochiul citeva zile apoi totul a fost ok. Pregatirea de operatie e obisnuita: fara mincare solida incepind cu seara de dinainte si fara lichide in acea dimineata. Dar oricum iti va spune acolo. Edy (5 nov 2003) si Daria (2 dec 2008)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...