Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

De ce rautate gratuita?

Recommended Posts

De ce unii oameni sunt rai, extrem de rai, cu oameni pe care nu-i cunosc, nu i-au mai vazut niciodata, si nu le-au cauzat nici un rau vreodata? De ex., eram la o petrecere si a venit un cuplu pe care nu l-am vazut niciodata inainte. Si mi s-a facut cunostinta cu ei si ea mi-a spus ceva care m-a facut sa ma simt foarte jignita. Iar eu nu sunt sensibila de felul meu. Eu pur si simplu am ramas blocata si mi-e ciuda ca n-am putut reactiona.

Ce ma uimeste pe mine: de ce atata rautate fata de un om pe care il vezi pentru prima data si nici macar nu ai schimbat doua vorbe inainte? Care e substratul psihologic?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sincer?Habar nu am!!![bang]Dar am ajuns la aceasi concluzie.

Oamenii sunt rai,extrem de rai!Nu generalizez dar eu numai peste oameni rai am dat in ultima vreme/ultimii ani. Nu ma "pronunt" la barbati,or fi si barbati mai "badarani" insa eu nu pot ierta rautatea gratuita a femeilor.Adica nu-i pot gasi nicio scuza!

Fie ca ccc cunosti omul sau nu,dai cu bata in sufletul lui .OK.ne-am vazut/cunoscut,ne-am placut sau nu,am ramas amici/prieteni sau nu...traieste-ti viata frate!Si lasa-l si pe celalalt sa traiasca.

Nu ai loc de el sub soare?

Poate ne explica un psiholog care e substratul psihologic ca eu una nu cred ca am sa-l aflu/inteleg vreodata.

Hannen [9cer]mamica de trei printzeseid="red"> Amira[zana]id="pink"> Israa[majoreta]id="orange"> Inas[iepu]id="teal">

ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Storyid="green">

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades [8D]

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Cand cineva te jigneste intentionat, nu inseamna neaparat ca are ceva impotriva ta, ci ca are multe frustrari pe care si le varsa pe unde i se pare mai la indemana.

In general, daca sunt insultata, nu raman datoare. Chit ca doar ii arunc o privire ironica. [:D]

allinta

A fi fericit id="red">nu inseamna id="green">ca totulid="orange"> este perfectid="pink">.

Inseamnaid="red"> ca te-ai hotarat id="purple"> sa privestiid="pink"> dincoloid="green"> de imperfectiuniid="orange">.id="Comic Sans MS">

multi/multe o fac din proasta crestere, nu neaparat din rautate.

Dar am observat si eu cam peste tot, si la orice loc de munca am avut parca trebuie neaparat sa existe cel putin o presoana, de regula de gen feminin, rautacioasa, invidioasa, sa nu ii convina cum se imbraca X-leasca, sa raporteze la HR tot felul de idiotenii, sa se alimenteze cu barfe, etc.

Eu am invatat sa nu dau nici o importanta acestui fel de oameni. Ii ocolesc cat pot.

substratul psihologic al rautatii? eu habar nu am... uneori ma gandesc ca o comparatie la cainii aceia care sunt batuti de stapan sau dresati de mici sa fie rai, sa isi arate coltii si sa muste... asa o fi oare si cu oamenii rai la suflet si ursuzi?! cineva i-a 'dresat' sa fie rai? sau poate mediul in care au crescut.. cine stie.

Citat:
citat din mesajul lui Mindy
Dar am observat si eu cam peste tot, si la orice loc de munca am avut parca trebuie neaparat sa existe cel putin o persoana, de regula de gen feminin, sa raporteze la HR tot felul de idiotenii, sa se alimenteze cu barfe, etc.
align="right" id="quote2">

Vai de mine !!! [alcool]
Si oamenii de genul asta evolueaza pe scara ierarhica la serviciu !?[bang]

allinta

A fi fericit id="red">nu inseamna id="green">ca totulid="orange"> este perfectid="pink">.
Inseamnaid="red"> ca te-ai hotarat id="purple"> sa privestiid="pink"> dincoloid="green"> de imperfectiuniid="orange">.
id="Comic Sans MS">

Cei care raporteaza la HR si alimenteaza barfe nu ar putea fi promovati, cel putin din punctul meu de vedere. Stiu ce inseamna sa ai de-a face cu persoane care barfesc, care intretin o stare de tensiune la serviciu, persoane rautacioase, care de fapt sunt doar niste persoane frustrate.

Interesant e ca am avut doua prietene de genul asta, in perioade diferite. Erau foarte rautacioase, dar aveau foarte multe frustrari, si chiar imi parea rau pentru ele. Nu poti spune omului rautati gratuite in fata fara sa te intereseze daca il jignesti sau nu.

Cel mai bine ar fi sa le ignoram, pe principiul ca dupa aceea lumea n-ar mai face diferenta dintre noi, ne-ar baga in aceeasi oala. Indiferenta doare mai tare decat o replica acida, pur si simplu sa-i arati ca nu te intereseaza, ca nu te poate atinge. Asta ar insemna sa ai totusi o relatie personala cu persoana respectiva.

La o prima vedere da, cand te jigneste cineva pe nepusa masa, o replica usturatoare nu strica dar, de multe ori replica iti vine dupa, ramai blocat si nu reactionezi in timp util. Mi s-a intamplat si mie de multe ori si mi-a fost ciuda ca n-am reactonat la timp. Iar pentru cei din anturaj, rai prin definitie, indiferenta. Ii doare sigur.

Trecand peste prima senzatie si peste eventualul soc pe care ti-l poate crea o asemenea persoana, eu ajung sa imi fie mila de asemenea oameni. Tare chinuiti trebuie sa fie in interiorul lor, daca au atita rautate incat sa dea pe dinafara! Sunt sigura ca nu le e prea bine in pielea lor, indiferent ce se vede dinafara.

Din pacate, astfel de comportamente ajung sa modifice usor, cu timpul, si caracterele unor oameni pozitivi si deschisi care se lovesc des de asa ceva, si care , poat,e nu au mereu taria de a trece peste si sterge cu buretele astfel de intamplari...

Hobbyid="purple">

Michael Jackson - King of MUSICid="green">

.... "Ok, everybody, that's a wrap!"id="red">

sunt complexati. Oamenii relxati, cu incredere in ei, sunt generosi si iti spun lucruri dragute.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!id="Century Gothic">id="red">id="size1">

Cum mi-am alaptat copiiiid="Book Antiqua">id="size2">id="maroon">

Sabina's blogid="teal">, [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman"> si [yum] bb Gheoid="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">id="teal">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">id="size1">
id="right">

Mda, numai ca doar unii oameni au luxul sa fie relaxati in permanenta si in deplina armonie cu ei si cu lumea din jur! [flo]

Majoritatea dintre noi suntem complexati (cum aratam, cati bani facem, ca avem sau nu partener, ca avem sau nu jobul dorit, atea motive de frustrari pe lumea sta...). Sa recunoastem ca si noi am mai dat mici rautati numai asa, sa vedem ca nu numai noi avem defecte, ci si ceilalti, chiar daca ei nu pareau constienti de ele... [bang] Eu una recunosc ca nu pot privi cu ochi buni nici o femeie care arata cat de cat bine prin preajma sotului, chit ca nu-mi arat deloc gelozia. Insa o mica rautate tot arunc! [q]

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

blackgirl,nu este vorba de luxul de a fi mereu relaxat sau/si in armonie cu lumea din jur.

Eu recunosc ca nu sunt mereu asa,insa asta nu ma face sa-mi arunc nervii,frustrarile asupra altora sub forma de rautate pura,de aia autentica 100%.

Ironica sunt,bataioasa sunt,imi plac discutiile in contradictoriu insa niciodata,niciodata nu am vrut raul cuiva,nu am facut rau intentionat(poate din greseala,cine stie,dar nici asta nu mi s-a reprosat pina acum),nu pot sa port pica nimanui .

Geloasa hm,am fost,acum m-am linistit (am io motive intemeiate)dar chiar daca as fi,sau chiar daca vad o tipa faina asta nu inseamna ca trebuie sa o "taxez".Ar insemna sa arat ca "simt" ceva fata de ea,ca ma intimideaza,nu?De fapt nici asta n-am mai simtit de ceva vreme,ca doar nu ma invirt pe la Hollywood.[8D]In jur vad doar normalitate,banalitate,n-am vazut femei fatale de nici nu mai stiu cind.

Personal sunt genul "mi-e rusine de rusinea ta".Mi-e rusine mie sa atrag atentia sau sa-i amintesc cuiva ceva despre care stiu cu siguranta ceva ...de ex. daca stiu ca minte.

Eu nu sunt complexata nici de felul cum arat,nici de citi bani am sau n-am[8D]...in plus,daca as fi rautacioasa cu altii care mi se pare mie ca ar avea mai mult ca mine,ce as rezolva??M-ar ajuta rautatea improscata impotriva lor in vreun fel?Mi-ar aduce vreun bine?Vreo satisfactie?

Daca ne-am trai vietile in frustrari si insatisfactii cred ca am trai degeaba.Trece viata pe linga noi fara sa-i observam bucuriile,frumusetile.Pt. ca nu-i asa,se stie ca omul este vesnic nemultumit.

Astea fiind zise,m-am hotarit sa ma debarasez de toti "parazitii" din viata mea,care culmea,desi ii detest,se tin scai de mine in ultima vreme.Am eu magnet la ei,sigur![8D]

Detest ura si oamenii rai!sa mi-o pun la semnatura?id="size1">

Edit:deodata m-a lovit revelatia ca verbul a detesta ,poate sa insemne si a uri.Nope,nu merge asa.Ma mai gindesc...ar merge cu sensul de a dispretui...inca cujet.cine ma ajuta?[:D]

Hannen [9cer]mamica de trei printzeseid="red"> Amira[zana]id="pink"> Israa[majoreta]id="orange"> Inas[iepu]id="teal">

ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Storyid="green">

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades [8D]

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...