Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Salutare, mamici Baietelul meu termina acum grupa mijlocie, si are 5 ani (luna viitoare). Asta ar insemna ca intra in clasa I la 7 ani si 3 luni. Ar fi ok, dar problema e ca el se plictiseste la gradi in acest moment, adica pe ei ii invata cifrele acum, iar el stie sa numere pana la 999 (de la 1000 inca n-a incercat), numara inapoi de la 100, face adunari simple, citeste (nu cursiv, dar citeste), plus ca invata ff repede, si toate le face de placere, in joaca, nu face nimic obligat. Mai sunt si altele (nu ma laud, nu-mi sta in obicei, am cont pe DC de 2 ani si am scris doar cand am avut ceva de spus), lucruri care ne-au adus pe mine si pe sotul meu sa ne intrebam ce facem din toamna: grupa mare sau pregatitoare?? As vrea sa intrebam pe cineva, dar pe cine? Vom discuta cu educatoarea lui, dar ea poate fi subiectiva (el e f lipicios, sociabil, declara iubire oricui ii place lui, asa ca si educatoarei) sau poate nu... Ma gandean la psihologul de la gradi. Ce credeti? Nici nu mai avem prea mult timp sa ne hotaram... Multumesc "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

6 ani si 3 luni e f. ok pt inceput scoala. Cred ca ar fi bine sa il dai la grupa pregatitoare in toamna.
[url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&show=current&startcount=1&endcount=20&page=1"] Am marfa la bazar umanitar DC [/url] Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871"]Cugetari gemene[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878"]Poveste cu shtrumphi [/url] 'Cos what I feel is the only truth for me

Multumesc de rapsunsuri! [flo] Eu am o dilema: oare e pregatit pentru grupa pregatitoare (eu o vad ca pe un inceput de scoala)? Ma gandesc daca psihologul gradinitei e potrivit sa ne dea un raspuns.... "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Aici grupa pregatitoare incepe intr 4 si 5 ani (in fct de data nasterii, fiica mea fiind nascuta in august va avea doar 4 ani cand incepe in toamna) si intre 5 si 6 ani incep anul 1. La grupa pregatitoare fac cam ce zici tu, numarat, invata sa scrie si sa citeasca, adunari si scaderi usoare, etc. Eu zic ca baiatul tau e super ok sa mearga la scoala un an mai repede (6 ani si 3 luni) si sa mearga acum la grupa pregatitoare.

Citat:
citat din mesajul lui claujro
Cand ar avea el 7 ani si 3 luni nu se mai organizeaza clasa I in scoli. Se incepe cu pregatitoarea. Asa ca nu prea ai de ales....
Cum sa nu se mai organizeze clasa I in scoli? Unde altundeva? Daca la toamna ar mege la grupa pregatitoare, nu vad de ce nu ar intra apoi direct in clasa I... Si cred ca e o solutie foarte buna, mai ales ca intre 5 ani si 6 se va dezvlota pe toate planurile. Trebuie tinut insa cont si de alte aspecte, ce diferentiaza scoala de gradinita, de faptul ca va avea colegi de aproape 8 ani.

In varianta catuala de lege, copiii care intra la pregatitoare (la gradinita) in aceasta toamna, la anul vor intra in clasa 1. Copiii care vor fi la grupa mare, la anul vor intra la pregatitoare - la scoala. In concluzie, copilul tau va incepe scoala in 2012. In acel an vor incepe scoala atat boboci de pregatitoare cat si boboci de clasa 1. Copilul meu este la grupa mare si la toamna va face pregatitoare. Stie literele dar nu citeste (inca nu leaga), stie cifrele si face adunari simple. Numara...pana la 200 sigur, ca m-am plictisit sa-l ascult si i-am zis sa termine [:D]. Presupunand ca ar ma iface inca odata grupa mare - ar fi superplictisitor pt el. Anya

Copilul acum are aproape 5 ani si mama isi pune problema cand sa-l dea la scoala. in 2011-2012 se organizeaza doar clasa I- la scoala in 2012-2013- si clasa pregatitoare si clasa I- la scoala in 2013-2014- numai clasa pregatitoare, clasa I nu va mai exista De aceea i-am raspuns ca atunci cand va implini coplilul 7 ani nu-l va mai putea sa-l inscrie la clasa I pentru ca nu se va mai forma. Ciclul primar va incepe cu pregatitoarea.

Citat:
citat din mesajul lui claujro
Copilul acum are aproape 5 ani si mama isi pune problema cand sa-l dea la scoala. in 2013-2014- numai clasa pregatitoare, clasa I nu va mai exista De aceea i-am raspuns ca atunci cand va implini coplilul 7 ani nu-l va mai putea sa-l inscrie la clasa I pentru ca nu se va mai forma. Ciclul primar va incepe cu pregatitoarea.
Aha .. din pregatitoare trec direct in cl a 2-a ... asa, nu? Cum adica cl. I nu va mai exista?!
[url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&show=current&startcount=1&endcount=20&page=1"] Am marfa la bazar umanitar DC [/url] Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871"]Cugetari gemene[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878"]Poveste cu shtrumphi [/url] 'Cos what I feel is the only truth for me

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...