Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Carcei abdominali?

Recommended Posts

A mai simtit ceva asa ceva?

De vreun an si ceva-doi am din cand in cand cate un astfel de "

carcel" ii zic eu. Ma ia brusc, de obicei dupa ceva efort, e in partea de jos a abdomenului - stanga, si ma tine groaznic de tare. In momentele acelea nu pot sa fac miscari aproape deloc. Ma intind si incep sa ma linistesc, imi trece in cateva minute, sau mi s-a mai intamplat - in cateva ore. Daca stau cu picioarele stranse la burta, nu ma simt nimic, cand le intind, ma ia!

Dispare brusc cum a aparut. Ce sa fie? Un consult facut acum cateva luni: spasm...dar eu sunt speriata.

Ati mai simtit asa ceva?

mama lui Alex iubit

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

faci ceva sport? exercitii?

ai avut cumva cezariana? chiar daca nu ai avut ...dupa descrierea ta suna a spasm muscular (zona "lower abs")

mi-e greu sa-ti spun de ce [:D]...pot fi o mie si una de cauze; deficienta de Ca/ Mg predispune la spasme musculare, de exemplu...nu ai de ce sa fii speriata.

stretching-ul e bun dar in cazul tau e greu de facut: abdominalii nu se "intind" ca orice muschi...e nevoie de masaj profesional, posibil sa ai asa numite "trigger points" (ca niste "noduri" musculare) care trebuie distruse (adica separate fibrele musculare) prin tehnici manuale speciale.

pina la urma incearca orice fel de masaj local, pune-l pe sotu' (decit nimic...) si uite un stretch asa: http://static.howstuffworks.com/gif/total-body-stretches-abdominal-stretch-2.jpg

de 3 ori pe zi cite 20-30 secunde

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

cind faci masajul, tu sau cine ti l-o face, nu masa pielea sau grasimea de la suprafata [:D]...foloseste degetele ca sa "intri" adinc si sa simti pe cit posibil muschiul (te incordezi nitel in timp ce-l pipai [:D]si asa il simti, iti faci o idee despre locatie)

uite o poza ca sa-ti faci o idee despre pozitia muschiului: http://msjensen.cehd.umn.edu/Webanatomy/muscular/musc_skel_torso_1.jpg

targetul tau este exact bucata dintre 1 si 2. insista pe zona de "attachment" de deasupra osului pubic [:D] o sa constati ca e dureros.

by the way, nu te mingiia :) da-i cu nadejde...daca doare un pic e ok.

poti sa faci miscari de rotatie sau de "stripping" up and down pe lungimea fibrei musculare. dupa ce ai terminat pune o sursa de caldura pe burta: sticla cu apa, perna electrica, oarever.

bafta!

ps. -de curiozitate, ce ti-a recomandat medicul?

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Masaj nu am facut, insa ma ungeam cu Arnigel, o crema data de dr. Dar efect nu cred ca aa avut vreodata[:(]. Doctorita mi-a recomandat acest gel si Nux Vomica, niste pilule homeopate. Sa incerc sa imi fac masaj zilnic in locul ala, l-as pune pe sotz, dar are o finete[:D]...

Ciudat mi se pare un spasm muscular in locul ala, alt muschi mai solicitat nu s-a gasit? Sport nu fac, dar daca fac miscari mai "ciudate"...

mama lui Alex iubit

unsul cu creme este exact...frectie [:D]

daca sotul nu are finete e bine...masajul trebuie sa fie destul de viguros ca sa descalceasca nodurile alea musculare

Mai, eu am din astia din copilarie dar nici nu mi-am batut capu'sa aflu ce sunt...si pe mine ma doare daca fac o intindere de exemplu sau fac efort de genul alergare mai rapida sau o miscare mai brusca, dar daca ma intind pe o parte ma linistesc...eu nu am facut nimic pana acum, nici nu stiam ce sunt...io ziceam ca e de la ovare!![:D]

"Trust no one!"

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...