Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pivnita sapata in versant?

ML

Recommended Posts

La bunici la tara aveam sub "sala", sapata in pamant, la fel la bunica, in Bucuresti, sub dusumeaua casei (pastra carbunii acolo).

In cea de la tara tineau merele, poate si altele iar peretii nu erau intariti/sustinuti in nici un fel, dupa cate imi amintesc. Pusesera numai cateva rafturi, cred ca intrau si soricei, cumva merele supravietuiau.

Recent, am sapat intr-un versant o... gaura, mare, mult prea mare ne-a facut-o nenele excavatorist, nu are "tavan", doar "podea" si 2 pereti. Vrem sa o aranjam cumva (nu prea trag nadejde sa se intample curand si ma indoiesc ca va tine), pentru cartofi, mere si radacinoase. Sfaturi mai gasesti pe Net, dar vreau ceva simplu, primitiv, din materiale cat mai naturale, cu pietris pe jos si neaparat un acoperis pe care sa punem baloti de paie, pamant si maistiueuce [:)] ca sa se piarda in pieisagiu. Ati vazut, din intamplare asa ceva? Vreau o descriere si o multime de sfaturi. Ma intereseaza la fel de mult ce sa folosim pentru acoperis/tavan, pereti, sustinere, aerisire, drenaj, etc, etc.

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu as recomanda sa intrebi un arhitect, sau oricum pe cineva care sa stie cat mai bine conditiile zonei - sol, clima, risc seismic si o gramada de alte detalii care mie sigur nu imi trec prin cap acum... sigur iti poate recomanda si materiale asa cum iti doresti (eu personal nu m-as baza pe pereti care nu sunt sustinuti in nici un fel...)

Diana [mamica] de [cavaler] Alex (23 aprilie 2007)

"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Nu prea inteleg la ce spui tu versant.

Din ce spui, problema nr.1 este siguranta. Daca peretii nu sunt foarte inalti, nu trebuie sprijiniti. Cu siguranta, insa, "acoperisul" va trebui sa aiba "consistenta", deci si ceva puncte de sprijin, pentru ca mi-e teama ca, afara fiind (dupa cate inteleg sub cerul liber), nu poate lipsi un strat de pamant si apoi paiele cu pricina. Ca sa tina racoare. Iar pamantul e greu...

As zice ca trebuie sa iei in calcul si infiltratiile de apa...te poti alege cu o piscina naturala.

Daca as avea ceva detalii...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Diana, Rufus, multumesc.

Aveti dreptate, vazusem pe un blog cum impinsesera pietre imense in pereti ca sa-i sustina, dar sfarsesti sa pui muuult mai multi bani in magazie decat in ce tii la pastru in ea (gradina nu-i mare, iar altceva nu prea cred sa lasam acolo).

Am sa fac o poza cand se schimba vremea (ploua de mai multe zile) si revin cu cateva detalii.

Ramona, [pup], [pup], [pup]. Este exact ce cautam! Imi place mai ales ultimul link (are si retete, sfaturi despre tuciuri [:D] s.a.m.d.), sunt cateva modificari pe care le-as face (saci de plastic, incubator...), dar il las pe barbat sa decida.

Asa arata si la noi, Rufus, "versantul".

Dar va mai intreb, la nevoie. Sper sa se si apuce de treaba sotul, merg greu astfel de proiecte.

Macrina, se face o gaura in mijloc si pui acolo o teava pentru drenaj. In loc de podele pui citiva cm de pietris si e OK. Trebuie asigurata si ventilatia.

Exista informatii pe net legate de modul de pastrare a diferitelor fructe sau legume in aceste "root cellars".

Eu locuiesc prea la oras ca sa fac asa ceva. Am fost la un "heritage museum" din zona (un fel de muzeu al satului) si acolo am vazut asa ceva, mi s-a parut extrem de util. Altii fac in basement, lasa o zona care sa nu fie izolata, plus fac o gaura pentru ventilatie. Din pacate noi n-avem nici basement, pica si varianta asta.

Cel mai simplu model pe care l-am vazut este un trash can metalic ingropat in pamint aproape complet, cu paie deasupra. De o parte si de alta se face sant pentru scurgerea apei. Poate n-am fost atenta la detalii, dar nu stiu cum face ventilatia, altfel cred ca mucegaieste totul acolo.

ML, am mai multe blogs la favorites. Cele mai multe sint de cooking sau de gardening. O sa ma uit dupa citeva mai interesante.

Lume multa, oameni putini

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...