Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

epidemia din Germania cu e. coli

Recommended Posts

buna

stie cineva in ce zona mai precis a Germaniei este aceasta epidemie si cum se transmite boala?

poate fi periculos pentru o gravida in primul trimestru sa calatoreasca cu avionul in Germania acum, se poate contamina oare chiar si daca respecta normele de igiena personala?

merci

lia

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 319
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dorsilia, inca nu se stiu cauzele exacte ale transmiterii bolii. Regiunea cea mai afectata e nordul Germaniei, insa se extinde si in alte parti. Si se pare ca femiele sunt mai sebsibile la aceasta boala.

Recomandarea institului Robert Koch de boli infectioase (cea mai renumita autoritate in materie de boli infectioase in Germania) este deocamdata sa nu se manince salata, rosii si castraveti. Aici e link in engleza: http://www.rki.de/cln_145/nn_205760/EN/Home/homepage__node.html?__nnn=true , poti urmarii noile informatii.

Eu m-as ferii in orice caz de salate si imbissuri. Sunt inca multe presupuneri, unii au dat vina pe culegerea sparanghelului sau pe mincatul de capsuni. Cit de pericols este sa te infectezi prin simplu contact nu stiu insa.

------------------

Still looking for pieces of heaven...

Asta scrie in presa de la noi:

http://www.ziare.com/europa/germania/epidemia-de-e-coli-din-germania-provocata-de-castravetii-din-spania-1097234

Si eu care ma bucurasem ca incepe sezonul cruditatilor !

Edit: Pe mine m-a suparat subiectul pentru ca eu preferam mereu din legumele de import Spania sau alte tari europene si ma feream de cele din Turcia spre exemplu, crezand ca producatorii din UE se supun unor norme mai bine gandite si mai bine aplicate.

O intrebare : bacteria asta se distruge numai prin fierbere sau "pleaca" si prin spalare ? Sau nici una nici alta ?

Oricum,infectie cu bacilul E.coli a fost si va fi mereu din cauza lipsei de igiena,dar acum ,in toata nebunia asta ,toti cei ce au diaree sunt considerati infectati din aceasta cauza.

Eu mananc zilnic fructe si legume spalate corect cu un detergent special pentru fructe iar pentru salata,o las 5 minute in apa cu otet si vad ca nu am mai nimic,evident copiilor nu le dau deocamdata decat legume inabusite si fructe compot.

http://picasaweb.google.com/home

Am vorbit si eu ieri cu cineva din Germania si zicea la fel, ca ar fi pe legumele importate din Spania.....Desi la noi la stiri ieri nu au zis nimica de asta...

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">id="orange">id="Georgia">

asa crestem noi id="red">id="size2">

Nemtii au spus foarte clar ca este din vina lor aceasta epidemie.In nordul germaniei s-a utilizat un compost infectat cu e-coli si de acolo a plecat toata nebunia.

Acum ,comerciantii de legume trebuie sa distraga si ei atentia intro-oarecare masura ca sa-si vanda produsele.

Castravetii spanioli nu sunt infectati,am mancat ieri la pranz din aceea mici si nu am patit nimic[:D]acum,voi sa nu faceti ca mine!

http://picasaweb.google.com/home

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg
Am vorbit si eu ieri cu cineva din Germania si zicea la fel, ca ar fi pe legumele importate din Spania.....Desi la noi la stiri ieri nu au zis nimica de asta...Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">id="orange">id="Georgia">asa crestem noi id="red">id="size2">
align="right" id="quote2"> au spus azi dimineata la radio ca provine de la legumele din Spania.Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )Foto AngeloAngelo1Angelo2Angelo3Angelo4filmulete maraki5

Citat:
citat din mesajul lui Lali

O intrebare : bacteria asta se distruge numai prin fierbere sau "pleaca" si prin spalare ? Sau nici una nici alta ?
align="right" id="quote2">

La TV au spus ca e suficient sa spalam legumele mai mult decat de obicei. Pana la urma nu prea avem ce face, decat sa nu mai mancam legume crude.id="teal">

__________________________id="teal">

Alexia & Bunny

Printesa noastra a crescut !!!id="red">03.IAN.2008id="purple">

Citat:
citat din mesajul lui maraki
Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg
Am vorbit si eu ieri cu cineva din Germania si zicea la fel, ca ar fi pe legumele importate din Spania.....Desi la noi la stiri ieri nu au zis nimica de asta...Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">id="orange">id="Georgia">asa crestem noi id="red">id="size2">
align="right" id="quote2"> au spus azi dimineata la radio ca provine de la legumele din Spania.Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )Foto AngeloAngelo1Angelo2Angelo3Angelo4filmulete maraki5
align="right" id="quote2">Eu ziceam de ieri, cand deja se stia in Germania ce si cum. Iar pe posturile de TV, la stirile de la 19, cele mai urmarite nu au precizat asta. Eu ma gandesc ca avem mult import din Spania...Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">id="orange">id="Georgia">asa crestem noi id="red">id="size2">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...