Darria Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Trebuie sa facem pauza totala de lapte timp de un an. As vrea sa nu folosesc nici laptele de soia fiindca si asta poate da alergie la unii copilasi. As vrea sa folosesc ocazional laptele de orez(stiu sa-l fac). Copilul meu are 5 ani. Mancarea o sa fie preparata in casa dar ocazional o sa mai vrea si din comert. Rog mamicile cu copilasii alergici la lapte sa-mi spuna daca in comert gasesc dulciuri(si nu numai) preparate special pt. ei. Daca da: ce anume si unde? Nu vreau sa folosesc dulciurile preparate pe linie comuna fiindca sigur contin lapte(scrie si pe etichieta ca pot contine). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alra Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 eu folosesc lapte de cocos in loc de lapte sau smantana. il poti folosi la prajituri, la clatite diluat cu apa, poti ingrosa sosuri cu el, poti face chiar si glazura de ciocolata - folosind ciocolata amaruie (atentie pe eticheta sa nu contina lapte sau derivati), zahar si lapte de cocos. dulciuri gata preparate fara lapte e foarte greu de gasit. cand am pofta de dulce mananc fructe uscate. ai grija si la mezeluri, multe contin lapte praf/lactoza/zer etc. nici margarinele nu sunt toate safe, unele contin zer pentru gust. [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326"]Vacanta cu Laura in Romania[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darria Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Alra: multumesc pt. raspuns [flo] Nu m-am gandit la laptele de cocos [bang] Mezeluri si margarina nu folosesc dar am vazut ca pot contine lapte sau derivati. Atenta o sa fiu si la medicamente fiindca unele contin lactoza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adra_bell Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Darria, pe [url="http://floridecires7.blogspot.com/"]acest blog[/url] o sa gasesti mai multe retete de dulciuri cu lapte vegetal. Chiar ultimele doua postari sunt cu lapte de fistic si branza de cocos. Si noi preparam des inghetata de banane cu unt de cocos [url="http://myeva.wordpress.com/"]blog[/url] asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
geniest Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Intreba si aici: http://www.medalim.ro/page2.html daca au si produse fara lapte in compozitie sau daca pot face... http://chicboutique2011.blogspot.com/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisi-pis Postat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2011 - lapte de cocos, lapte de migdale, lapte de orez, lapte de ovaz in loc de lapte; pe toate le gasesti si in varianta bio de cumparat, de la magazine naturiste. - unt de cocos in loc de unt (se poate intinde chiar pe paine, e bun la gust) - poti sa cauti bloguri romanesti, gen Ligia Pop, casa raz, etc, care descriu alimentatie raw, o sa te ajute cu multe idei, inclusiv de unde poti cumpara produse. - daca vrei sa faci lapte de cocos din nuca de cocos, pune mici cantitati de pulpa, ca eu am stricat blender-ul; daca se confirma ca are intr-adevar alergie va trebui sa cumpar unul profesional, care sa si rasneasca boabe uscate, vezi conversatia de [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163579&whichpage=2"]aici[/url]. Asa cum ziceai, 50% din copii cu alergie la lapte au probleme si cu soia. Fetitza mea, suspecta de alergie, avea colici cand eu mancam prduse pe baza de soia (tin si eu regim fara lactate, pt ca o alaptez). In rest inceputul o sa fie grea adaptarea, dar nu e totusi atat de greu precum iti imaginezi acum. Cu produsele cumparate ma tem ca nu vei avea mult noroc, exista lapte in ce nici cu gandul nu gandesti. Si atentie mare la etichete, ca de exemplu si cartofii pai congelati au lapte [bang]. Ca sa il amagesti ii poti cumpara dulciuri "dairy free" de la magazinele naturiste, dar sincer, mi se par rele la gust. [alcool] Dar cel putin o sa aiba satisfactia sa le desfaca din tipla. Mami de [alap] Laura (14.06.2010) si [pis] Mitza Fetitza Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darria Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 adra_bell, geniest si pisi-pis: va multumesc pentru ajutor. Cate un buchetel [flo] [flo] [flo] virtual pt. fiecare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisi-pis Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Darria, cum faci laptele de orez? Cum a fost detectata alergia baietelului tau, a iesit la analize de sange? Si de ce limita de un an? Mami de [alap] Laura (14.06.2010) si [pis] Mitza Fetitza Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
noce Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 De uns pe paine sunt bune untul de cacao ( luat de pe superalimente ro) si uleiul de masline (reteta traditionala spaniola), unt de arahide, unt de migdale (facute in casa). Exista o smanatana de orez pt sosuri. Exista iaurt de soia, f bun si se poate face si in casa. Cred ca pe aceeasi reteta se poate face si din lapte de ovaz, migdale, orez, etc. Dulciuri exista cele de post. Se poate face inghetata in casa, la masina speciala sau fara. Exista multe retete pe net. Spor la explorat! Veti avea o dieta supersanatoasa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darria Publicat Mai 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2011 Noce: multumesc pt. idei [flo] Pisi-pis: aseara am vazut pe net ca se poate face fierband orezul cu apa si apoi bagat la blender. Nu am facut inca. Da, la sange(IGE specific si panel pediatric). Nu am mai intrebat pediatrul alergolog de ce 1 an fiindca stiam ca in acest caz se recomanda o pauza de 6 luni, 1 an sau mai mult. Popular vorbind(nu sunt pregatita sa explic altfel acum): facem pauza ca sa stergem(sa uite) din memoria corpului reactia alergica la lapte. Dupa un an repetam analizele(doar cele pt. lapte). Sper sa fie bine. Reactia alergica dobandita tocmai acum este o consecinta a imunitatii scazute, a racelilor repetate(mi-a fost mai bolnava decat in primul an de gradi). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.