Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Am un bebe dolofan , dar m-am gandit sa-i fac si o proba de digestie sa vad daca e totul ok. De fapt 2. La una mi-a dat ca rezultat fibre prezente, grasimi prezente, amidon prezent. La cea de a doua fibre musculare absente, amidon frecvent, grasimi rare. Nu mai inteleg. ambele au fost facute de la proba de scaun de dimineata. Multumesc
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu nu inteleg,daca e dolofan,inseamna ca-si ia ce-i trebuie din mancare si atunci cum de ies la analize grasimi si fibre? Noua ne-au iesit grasimi si fibre la proba de digestie,dar puiul meu lua greu in greutate si uite asa am aflat ca are un sindrom de malabsortie,care e dat de fibroza chistica.In fine,noi am facut mai multe analize,inclusiv testul sudorii si cel genetic sa ajungem la acest diagnostic. Voi cum de ati ajuns la concluzia ca trebuie sa-i faceti o proba de digestie?Cine a recomandat analiza?Pediatrul ce spune? Si noua,la 2 probe de digestie sau 3 au iesit grasimi,la alta proba au iesit doar fibre,insa noi luam pe atunci sanzyme si probabil a depins si de regimul lui alimentar din vremurile respective.Cu amidonul nu stiu,la noi nu a aparut. Uite aici poti citi despre proba de digestie si interpretarea rezultatelor.http://www.synevo.ro/proba-de-digestie/ Multa sanatate. [URL="http://community.webshots.com/user/leditia"]POZE CU NOI[/URL] [mamica] de David Christian[copil] [URL="http://negusdavidchristian.blogspot.com/"]Speranta si incredere pentru David[/URL]

M-AM GANDIT EU SA-I FAC UN SET DE ANALIZE SA VAD CA E OK Ca daca papa morcov scaunul iesea portocaliu, si am vrut sa vad daca e ok. Plus ca imi face intre 2 si 4 scaune pe zi. normale la prima analiza a vazut medicul pediatru rezultatul si a zis ca e ok la a doua abia azi l-am luat, si inca nu am fost cu el. e dolofan, are 7 luni si 76 cm-9900 gr. deci....cred ca e ok ca am intels ca rezultatele astea ies in functie de ce papa copilul

O colega are o fetita normal-dolofana :). Acum vre-un an se tot plangea ca fetita are scaune multe (4/zi) si cam moi (ieseau din pampers, nu se absorbeau in tesatura..). La sfatul medicului i-a facut analize/proba de digestie si intr-adevar erau probleme. Cu regim si medicamente, in 6-8 luni s-a rezolvat. Atunci copilul avea 1 an jumatate. Mergi la medic si vezi ce zice. Eventual repeta analiza la un laborator bun. Anya

LEDITIA, nu stiu daca o sa mai intri la acest subiect,as avea si eu nevoie de niste informatii. Si copilul meu ia ff greu in greutate. I-as face si eu proba de digestie insa nu stiu cum tb tinut regim la varsta lui, are aproape 8 luni. Sunt disperata, are abia 6850. Vreo 2 luni ne-am chinuit cu infectii urinare insa nici acum de cand a scapat tot nu a inceput sa se ingrase. Daca poti sa-mi raspunzi ti-as fi recunoscatoare. In articolul pe care l-ai pus scria ceva despre regim cu carne rosie....noi inca nu i-am bagat carnea de vita. Marcela, mami de [bonjovi]LUCA - 02.01.2007 si [copil]IOSEF - 23.05.2009 [url="http://family.webshots.com/album/573707250pWjsdR"]POZE[/url]

Madalinuza,hai sa-ti raspund eu (ca si noi ne pregatim de o proba de digestie) pana apare Ledi: - ideea "regimului" este ca, inainte cu 3-4 zile de analiza sa ii dai copilului sa manance cat mai variat, din toate grupele (lactate, fructe, legume, paste/orez, carne,...pt ca asta arata proba de digestie: cum se digera alimentele - m-am lamurit si eu mai bine dupa link-ul pus de Ledi), dar bineinteles in functie de varsta copilului. Adica daca pana acum nu i-ai dat carne, nu te grabi sa o introduci acum, ci ii dai variat din ce i-ai introdus pana acum. Acum o parere personala: Noi avem experiente cu probele de digestie facute la Synevo (facute inainte de 1 an tot din cauza de greutate mica) si pediatra de la Medicover (Medicover lucreaza cu Synevo) ne-a reccomandat sa le mai facem si in alta parte (Gr. Alexandrescu, IOMC) ca pe toate buletinelew primite de la Synevo sunt mereu aceleasi cifre la nu stiu ce chestie(ceea ce e imposibil la copii diferiti), sunt destul de sarace in info si nu prea poate trage concluzii. mami de Ana (22 mai 2007)

Nu m-ati inteles. Copilul meu a luat mai mult decat bine in greutate. s-a nascut de 3180 gr si 50 cm si acu la 7 luni are 9900 gr si 76 cm(cred ca seamana cu tati care are 1.90 m). Problema era ca imi face scaune cam dese 2-4 pe zi. Si daca papa morcovel scaunul e portocaliu. Legat, molcut, nu pateaza pampersul, nu iese din pampers. fiind la primul copil nu stiam daca e normal. asa ca m-am gandit eu sa-i fac proba de digestie. De papat papa foarte variat, legume , fructe, carne de pui, ficatel , out, supica..si lapte praf. mai e cineva in situatia asta?

Citat:
citat din mesajul lui Mihnea_BB
Nu m-ati inteles. Copilul meu a luat mai mult decat bine in greutate. s-a nascut de 3180 gr si 50 cm si acu la 7 luni are 9900 gr si 76 cm(cred ca seamana cu tati care are 1.90 m). Problema era ca imi face scaune cam dese 2-4 pe zi. Si daca papa morcovel scaunul e portocaliu. Legat, molcut, nu pateaza pampersul, nu iese din pampers. fiind la primul copil nu stiam daca e normal. asa ca m-am gandit eu sa-i fac proba de digestie. De papat papa foarte variat, legume , fructe, carne de pui, ficatel , out, supica..si lapte praf. mai e cineva in situatia asta?
Daca nu vezi in scaun bucatele de morcov (sau altceva) nedigerat, eu zic ca e in regula...asta inseamna ca digera ce mananca. Ca ce mananca schimba culoarea scaunului, iar mi se pare normal. In rest nu stiu ce sa-ti zic, ca noi suntem la cealalta extrema, cu greutate mica. mami de Ana (22 mai 2007)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...