Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Salutare mamici si tatici, poate vi se pare stupid subiectul propus de mine dar eu una sunt in pana de idei in ceea ce priveste alimentatia fetitei mele de 9 luni.Ma mai consult cu prietene care au copii aproape de aceeasi varsta cu Alexuta mea si nici ele nu mai stiu ce sa prepare puiutilor lor.Pediatra unei prietene i-a spus ca dupa 6 luni ii poate introduce treptat copilului, cate putin din mancarea pe care o prepara pentru ei(ciorbita cu bors, paste etc).La mine retete care se tot repeta sunt supa, spanacul, carnita si cartof la gratar, pireul, fructe si iaurturi.Voi ati dat paste puiutilor vostri?cum le-ati preparat?ce tip de paste? sper ca nu sunt singura in pana de idei.... multumesc mult
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

da..m-am distrat si eu o sec. citind titlul postului. mai ales acum ca au aparut mai multe legume..nu mi se pare deloc greu sa faci mancare diversa, mai ales ca bb e maricel. pai poti face f multe combinatii: orez+dovlecel, orez+spanac, cartof+ spanac/dovlecel (+marar, ceapa, morcov), cartof+morcov+patrunjel/pastarnac, fasole verde+ceapa+morcov borccoli..la toate astea alternezi carnita de pui, curcan, vita/galbenus de ou. cartof simpul, facut piure cu unt. mamaliguta cu branzica de vaci si smantana. cartof cu galbenus de ou si branzica..etc etc paste am facut in felul urmator:am fiert paste separat. sosul l-am facut asa: am pus ceapa, morcov, ardei gras sa fiarba cu o crenguta de busuioc pt aroma. apoi am adaugat suc de rosii..cd a fost aproape gata am pus si pastele si carnita, sa se amestece bine cu sosul. le-am dat un pib la blender, ca de regula pun carnita de vita, care e mai tare.. dar se pot face muuulte mancaruri, nu mai am eu acum chef de scris :):) Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

cum nu ai activat PM, uite aici cateva retete 1. tocanita de legume cu carne de manzat 100g carnita,morcov potrivit, o ceapa, jumate de ardei rosu gras sau glaben, cateva buchete de conopida, 1 sau 2 linguri mazare, jumatate de gulie,cateva pastai de fasole verde, 1-2 rosii bine coapte, decojite, de la care ai scos samburii (daca nu ai toate astea pune ce ai, important e sa fie cu legume multe) carnea o toci marunt la cutit, apoi impreuna cu ceapa si ardeiul pui la "calit" cu ulei de masline si apa..mai mult fierte sunt, nu parjite, apoi adaugi restul de legume, lasi bine sa fiarba, apoi adaugi rosiile pe care sa le oparesti bine inainte, le decojesti si le dai prin sita ca sa le scoti samburii la sfarsit poti pune putin marar sau patrunjel tocat. 2. peste la abur cu morcov si brocolli daca nu ai steamar sau tigaie speciala pentru asa ceava..intr-o tigaie pui apa, poti pune un pic de usturoi si cimbru pentru aroma ..pui o strecuratoare, in ea pestele (peste alb sau somon, puiului meu ii place mult), deasupra capacul. pestele se poate stropi cu zeama de lamaie si ulei de masline inainte si se lasa cam 15 min. cantiatea de peste variaza in functie de pofta copilului si de cat de mult ii place Morcovul fiert separat, iar apoi in apa de la mocorv fierbi buchete de brocolli pentru maxim 8 min. 3 supa de gulie cu mei 1 gulie mica, un morocv, ceapa, 1 patrunjel sau pastarnac, cateva seminte de chimen (optional), o lingura de mei, patrunjel, cateva picaturi de ulei de masline legumele se curata,se spala, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mica, se pun la fiert impreuna cu meiul, iar la sfarsit se a auga chiemul si patrunjelul 4. budinca de branza cu fructe 200g branza prospata sau calcica de care ii dai copilului, o banana, un mar, jumate de mango, un galbenus ou, unt si o lingura de gris (optional) banana se paseaza iar restul de fructe se taie cuburi mici, cat poate piticul/pitica sa mestece si sa inghita, se amesteca cu branza si galbenusul, se unge un vas yena cu unt, se pune compozitia pentru 20-30 de min la cuptor si sa de la pofticiosi. 5. crema de branza proaspata cu unt, marmar si rosie 150-200 g de branza, o rosie potrivita, marar si unt, rosia o decojesti si ii scoti samburii, amesteci tot, freci bine pasta, o dai cu bucatele mici de paine la pitic 6.mar cu gris 200 ml apa, un mar dulce, un praf mic de scortisoara, 1 lingura gris, optional jumatate de lingurita de zahar (eu nu ii pun mai mult), dar daca marul e dulce, nu e nevoie de zahar cureti marul de coaja si semnite, tai bucatele, pui la fiert, pui si grisul si scortisoara, zahar, apoi pasezi cu telul sau la robot. 7. cartof dulce cu mar copt si suc de portocala un cartof dulce mic nu f mare pe care-l coci in coaja in cuptor, un mar decojit si scos semintele, tot la cuptor, jumatate de suc de portocala sau dupa ochi, daca vrei sa-ti iasa pasta mai subtire. cartoful dulce se coace cam in 20-30 de minute, il incerci, cand vezi ca e moale il scoti, amesteci cu marul copt, pui sucul, pasezi si dai la pitic. de la ce ti-am trimis eu, poti sa variezi mult, sa pui mai multe fructe in budinca cu branza, sa schimbi carnita la tocanita..vezi tu, e nvoie de un pic de imaginatie numai bine.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...