Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Faringoamigdalita si nu mananca nimic

Recommended Posts

Fetelor apelez si eu la cunostintele/experienta voastra. O am pe Alexuta bolnavioara: faringoamigdalita dar fara puroi. Are dureri de gat si de burtica. Ne luptam de 2 zile cu febra ( nopti nedormite etc) si acum e cat de cat stabila. E sub antibiotic, Augmentin Bis si antitermice la 4 ore. Am fost la medic, chiar la 2, la urgente noaptea si la pediatru. Problema mea e ca nu mananca nimic. Duminica cand a debutat boala a mai mancat cate ceva insa ieri nimic. Doar apa vrea sa bea cu inghitituri mici. Orice altceva nu vrea. I-am dat ieri grisine mai mult fortata si la 10 min a varsat. Acum nu stiu daca de la ele sau de la febra. Si nu stiu ce sa ii dau sa manance cand o cere cat de cat. Acum am pus la fiert morcovi cu albitura sa ii dau sa bea zeama. V-ati confruntat si voi cu asa ceva? Cat a durat tratamentul si ce au mancat. Mi se pare mult sa nu manance si azi. In continuare spune ca o doare tare burtica. Azi dimineata a luat a treia doza de antibiotic si asa nu-mi vine bine ca il ia pe stomacul gol insa nu am ce sa ii fac. La 2 ore dupa antibiotic ii dau Protectis/5 picaturi.

Larisa mamica de Nectarieid="blue"> [bebic] (22 iulie 2010) si Alexia id="red">[zana](13 iulie 2006)

http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

pai cu gatul iritat si cu amigdalita in plus, ce sa manance biata de ea... da-i lichide, supa de pui, de vita daca vrea, sau ciorbita. piure-uri daca mai are chef de ele. si in rest...nimic. va trece si isi va reveni cu mancarea. hidratarea este importanta acum.

sanatate multa!

Roxana

Esti sigura ca are faringoamigdalita?

pentru ca durerile de burtica si gat sau gurita, pot fii si de la hepargina cu afte, mai ales daca spui ca nu are puroi.

hepargina este o boala care da dureri groaznice de burta, Rares al meu a avut cu febra mare si dureri de burta si afte, plus meteorism groaznic, 4 zile nu a mancat nimic, nici apa nu a baut, nici macar un strop.

da-i in gurita oricum cu glicerina.

de mancat, lactate, sa nu ii dai nimic.

carne fiarta, bine bine, morcovi fierti, orez, toate fierte in apa cu un pic de sare, nu o forta cu nimic, mai ales ca spui ca a vomat daca ai fortat-o.

daca ia o bucatica cat de mica de carne si un strop de morcov, e mai mult decat ok.

la 2 ore serveste-o cu cate ceva.

nu o forta, repet, tine-i regim, ia-i saruri de hidratare, in 4 zile simptomele se reduc si va incepe usor usor sa pape.

eu i-am mai dat cu tantum verde si cate un pic de albastru de metil pe un strop de zahar pt dezinfectarea gatului.

sanatate multa

Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008

Ilinca si Rares

da-i supe si gata, las-o in pace. Sa stea hidratata si va manca imediat ce se simte bine.

in afara de boala care e pacatoasa rau de tot, mai e si antibioticul care face o mega greata. Plus ca a venit caldura.

Sanatate si refacere rapida!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!id="Century Gothic">id="red">id="size1">

Cum mi-am alaptat copiiiid="Book Antiqua">id="size2">id="maroon">

Sabina's blogid="teal">, [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman"> si [yum] bb Gheoid="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">id="teal">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">id="size1">
id="right">

diagnosticul a fost pus de doi medici diferiti. unul la urgente la Alexandrescu si al doilea la Medlife, pediatrul nostru. Ii e foarte greata cam la o ora dupa antibiotic. Ne straduim sa nu vomite macar o ora jumatate dupa ce il ia. Altfel trebuie reptat (asa a zis medicul). Alexia bea apa cu lingurita. Doar ca nu vrea nimic nimic sa manance. O sa incerc sa ii mai dau supa/zeama in care fierb diverse. Altceva nu accepta sub nici o forma. Va multumesc de suport si de idei!

Larisa mamica de Nectarieid="blue"> [bebic] (22 iulie 2010) si Alexia id="red">[zana](13 iulie 2006)

ca sa excluzi ipoteza de herpangina, uita-te cu mare atentie in gura fetitei, de preferat sa folosesti o mica lanterna sau sa te duci undeva unde e lumina suficienta.

herpangina se caracterizeaza prin aparitia unor mici pete rosietice, cu un punct rosu in mijloc, pe mucoasa din gura, in special pe cerul gurii si spre fundul gatului. arata exact ca niste cipituri de purice, e cea mai apropiata descriere. ulterior, micile pete se transforma in afte, sunt dureroase.

daca e herpangina, antibioticul il ia degeaba, pentru ca este infectie virala si se trateaza cu antitermice si antivirale.

pentru ameliorarea simptomelor din gat, poti folosi tantum verde spray, are rol de dezinfectare si reduce durerea.

acum este si un cerc vicios : butica o doare si de foame, pe langa durerile date de boala si/sau antibiotic.

la randul lui, antibioticul luat pe un stomac gol (ca sa ma exprim asa), da acele dureri sau senzatii de greata/voma. nu ai putea sa-i diluezi doza de antibiotic in putina apa sau ceai ?

las-o in pace daca nu vrea sa manance si sa bea, pentru ca daca vomita nu asimileaza nici doza de antibiotic, si se irita pe esofag de la acidul gastric/voma.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

cu lanterna mica s-a uitat ieri pediatra...oare n-ar fi trebuit sa vada ea...nu stiu zic si eu! o sa ma uit si eu daca ma lasa. aveti idee la cat timp dispare antibioticul din stomac? Alexia mi-a vomat si aseara si azi la o ora si 45 de min dupa. Doctorita spune sa nu mai repet doza decat daca vomita sub o ora jumate de la adiminstrare. Febra nu mai face dar e in continuare sub antitermice si spune ca o doar burtica.

Cum i-au stabilit diagnosticul de amigdalita? I-au facut si un exudat sau analiza de singe? S-ar putea sa fie o enterocolita- zic si eu, poate gresesc. Burtica o durea dinainte de antibiotic sau numai dupa ce a inceput sa ia antibioticul?

Daca nu vrea sa manince, nu o forta. Hidratarea e f importanta. Daca-i plac sucurile de fructe, poti sa-i dai, sau compoturi sau piure de mere. Supa de pui e OK, nu oar zeama goala de morcovi.

Daca o doare gitul grisinele o irita mai rau, da-i mincaruri mai moi.

Spuneai ca nu mai are febra, atunci de ce ii mai dai antitermice?

Multa sanatate!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:

http://aloneinholyland.blogspot.com/

Repet, diagnosticul a fost pus de 2 medici diferiti. Acelasi. Cica la boala asta se inflameaza si niste ganglioni care sunt in burtica si de asta doare si burtica. ( scuzati exprimarea dar nu sunt deloc in domeniu). Vomita doar la 2 ore dupa antibiotic pentru ca i se face greata. Are amigdalele umflate rau si rosii dar nu cu puroi. N-as zice ca e entero pentru ca are scaun normal si nici nu a varsat in rest. La amiaza a cerut si i-am dat piure de cartofi ( nimic altceva nu a vrut ca e si pretentioasa). A mancat cateva linguri bune. Fara antitermic la 4 ore mi-a facut 38.2. Cum nu sunt in domeniu si nici nu imi place sa merg pe auzite fac si eu ce spune medicul. E pediatra care o cunoaste si cel putin pana acum fiecare tratament dat de ea a functionat.

daca au pus medicii diagnosticul, atunci asta e [flo]

eu zic ca e bine daca se hidrateaza, asta conteaza cel mai mult, iar maine va fi mult mai bine.

la noi la 3 zile se vede imbunatatirea radicala [flo]

nu stiu insa la cate ore e absorbtia completa a antibioticului.

sanatate multa !

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

______________________________________________id="red">

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVIDid="blue"> [flo2]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...