Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Copilul meu nu mananca nimik....

Recommended Posts

Buna fetelor, m-am tot gandit sa scriu aici pt ca problema asta dureaza de vreo saptamana..Iustin (1 an) refuza orice aliment..inainte ii placea ciorbita, piureul de cartof cu brocoli si galbenus...acum de 1 saptamana nu mananca nimik decat 2-3 biscuiti /zi si seara lapte..adica noaptea lapte..in rest rar il mai pacalesc cu 3-4 lingurite de piure..tot asa pe zi..am sunat doctorita si mi-a zis ca atat timp cat e in grafic ca si greutate nu trebuie sa ma ingrijorez...dar cum sa nu ma ingrijorez cand nu mananca nimik???[bang] Pe 24 mai avea 9,500 kg....E prima data cand ia intr-o luna 1,200...pana acum mereu am avut probleme cu el cu mancarea..chiar pe la 10 luni ma bucuram ca in sfarsit a inceput sa pape cat de cat..dar acum iar refuza orice aliment...nu arata ca un copil gras..are 79 cm...chiar e subtirel..nus ce naiba crede doctorita...[q]Cum il determin sa manance?

Fructe nu mananca deloc, nimik, nici mere, banane, piersici, mango..am incercat ieri si cu capsuni decojite (k sa evit semintele) si nici de-alea nu vrea...offff

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Oana, mi-aduc aminte ca tu ai avut niste probleme de sanatate cu el?

Ultima data cand i-ai facute niste analize? Poate baiatul chiar are o problema , de nu are pofta de mancare.

Pe de alta parte, pot sa-ti spun ca si fetita mea a avut perioade in care manca doar paine, biscuiti si lapte si nu avea nicio problema de sanatate.

Asta, in conditiile in care ea mananca de toate si fructe, la greu.

Deci aveam toate motivele sa ma ingrijorez.

Dar, pur si simplu, ii era cald si nu avea chef de mancare:)

BAZAR UMANITAR

oana,

nu cumva i-ai facut copilului vreun vaccin din schema de vaccinare ?

nu te supara, ai gresit cand ai sunat medicul, trebuia sa te duci direct la cabinet, sa-l consulte putin, poate ii apar masele/dinti, poate are rosu in gat, afte, otita - acestea sunt problemele care de obicei il impiedica pe copil sa manance, deoarece are dureri - fie de gingie, fie in gat/urechi.

daca situatia dureaza de o saptamana, e normal sa te ingrijorezi, insa cel mai bine ar fi sa-l vada un medic.

ai putea sa-l pacalesti cu iaurt in care amesteci cu blenderul diverse fructe si cativa biscuiti, iese ceva super-gustos. incearca sa-i pasezi toata mancarea, uneori copilasii refuza din senin sa manance mancarea normala pentru o perioada, prefera varianta pasata.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Si eu mi-am pus 1000 de probleme si intrebari cand pediatrul mi-a spus in nenumarate randuri ca daca e grafic si analizele sunt bune nu am de ce sa ma mai agit.

In timp, am inteles ca am un copil care nu mananca si asta e. Daca pune gura pe ceva bine, daca nu, il las in banii lui.

E in grafic, analizele sunt bune.

Roli mami de Andrei [bonjovi](16 ianuarie 2008) si Marc [cavaler](9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Ms de sfaturi fetelor, analize i-am facut si sunt ff ok, am facut vaccinul de 1 an acum pe 24 mai..si da.exact de atunci nu mai mananca..ce legatura sa fie oare??? Am incercat iaurt in care sa pun fructe, biscuiti, cereale..nu vrea deloc..pur si simplu refuza sa deschida gura, da din maini, din cap...Daca ii dau lapte accepta..in rest cate in biscuite din cand in cand...dar e jale...nu pot hrani copil de 1 an numai cu lapte nu?

Fiica-mea, cand era asa micuta, pe perioada verii, cand era vremea calda, refuza mancarea gatita de gen supe, piureuri de legume etc. In schimb manca branza, (aceea facuta din lapte cu calciu lactic), pasata impreuna cu fructe sau piure de fructe crude sau suc de fructe. Cand venea toamna si se racorea afara, incepea si ea sa-si revina cu mancatul. Am tras concluzia ca din cauza caldurii se intampla asta.

Cred ca trebuie vazut ce nu refuza sa manance si eventual poate vrea sa bea supa de carne cu legume, in care sa pasezi ceva legume si carne dar sa iasa subtire, sa poat fi "bauta", poate chiar cu biberonul.

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82
Ms de sfaturi fetelor, analize i-am facut si sunt ff ok, am facut vaccinul de 1 an acum pe 24 mai..si da.exact de atunci nu mai mananca..ce legatura sa fie oare??? Am incercat iaurt in care sa pun fructe, biscuiti, cereale..nu vrea deloc..pur si simplu refuza sa deschida gura, da din maini, din cap...Daca ii dau lapte accepta..in rest cate in biscuite din cand in cand...dar e jale...nu pot hrani copil de 1 an numai cu lapte nu?
align="right" id="quote2">Daca are legatura cu vaccinul, poate ar trebui sa apelezi la un medic. Eventual un homeopat. Am inteles ca e unul foarte bun in Focsani.

si baietelul meu de 1 an si 3 luni de 2 saptamani refuza aproape orice ii dau. mananca doar capsuni, pere si il mai pacalesc cu cereale puse in biberonul de lapte. asta se intamplca cam de cand a venit caldura. nu stiu daca are vreo legatura sau nu.o sa intreb si dr cand ajung la control.

mamica de Rares 21.02.2010

multe mamici se plang de faptul ca dupa vaccinul de la 2/4 luni sau 1 an, copilasii lor si-au pierdut brusc apetitul sau si-au schimbat radical preferintele alimentare.

o avea legatura cu componenta anti-polio din vaccin...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82
align="right" id="quote2">Poate sa aiba legatura cu vaccinul primit.Noi am patit-o cu vaccinul de 4 luni.Atunci i s-a injumatatit cantitatea de lapte bauta.Eram disperata, mai ales ca Andrei s-a situat vesnic in graficul de crestere in zona de slab.Si-a revenit cam dupa vreo luna.Poate sa fie si caldura de vina.ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...