Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Am o teama groaznica de a ma intoarce in tara

Recommended Posts

Locuiesc de aproape cinci ani intr-o tara straina, dar toti prietenii mei sunt in Roamnia, in Bucuresti, deasemnea prietenul meu cu care sunt impreuna de cinci ani. Nu ma pot reintoarce in tara decat odata pe an si atunci cand vin, nu pot sta decat un timp limitat de aproximativ trei saptamani, din cauze legale si din cauza locului de munca. Aici lucrez part-time ca asistenta dentara si reusesc sa ma intretin, desi locuiesc in casa tatalui meu. Am plecat din tara la varsta de 18 ani, dupa absolvirea liceului, sperand ca am sa fac ceva mai bun pentru mine si prietenul meu venind aici. El nu a reusit sa vina aici din cauze financiare si legale. Spre uimirea tuturor si chiar si a mea, uneori, el inca ma asteapta. Am o teama groaznica de a ma intoarce in tara. Eu nu am nici o diploma de facultate. Deci nu am nici o calificare. Am experienta de aproape cinci ani in domeniul in care lucrez acum. As vrea sa ma intorc in tara dar sunt constienta de faptul ca multe lucruri s-au schimbat in Romania de cand am plecat iar eu nu mai am prea multe cunostinte din liceu. Chiar si cele de baza s-au sters din memoria mea odata cu trcerea timpului, spre rusinea mea. Imi este frica sa ma reintorc la scoala dupa cinci ani de absenta. As vrea si eu sa am o acultate ca orice alt copil normal de varsta mea (aproape 24 de ani) dar imi e frica sa ma reintorc din motivele mentionate precedent si deoarece stiu ca prietenul meu nu si-ar permite sa ma sustina financiar asa cum imi promite mereu. Facultatea la care eu as vrea sa incerc sa aplic (cu frica mea cu tot, de necunoscut si de reluare a cursului vietii mele ...de la 0 ), se spune ca este foarte grea ( ceea ce ma sperie si mai tare ) ceea ce nu imi va permite sa lucrez pe timpul scolii ( in special din motivul cunostintelor mele generale de 0 %). Are cineva vre o sugestie? Va rog sa imi scrieti parerea dumneavoastra. Eu nu vreau sa stau in aceasta tara o vesnicie, dupa mult timp, am realizat ca, ocolond orgoliul meu insuportabil, in sufletul meu adanc, visez la o viata impreuna cu prietenii mei care nu mi-au intors spatele niciodata, si la o viata alaturi de prietenul meu. P.s. Indraznesc sa visez sa fac si copii cat mai devreme...desii, sunt cat se poate de convinsa ca nu voi avea posibilitatea pana la 30 de ani, daca vreau sa imi iau viata de la capat. Multuesc anticipat ![q]

P.S. 2 Imi cer scuze daca am facut greseli gramaticale, incerc sa citesc, carti in limba romana cat mai des, atat cat imi permite timpul, cu toate acestea se intampla sa mai fac si greseli.[:)]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Stomatologia (banuiesc ca asta este "facultatea aia foarte grea" [:D]) iti permite sa muncesti si part time ca si asistenta medicala la vreo clinica de profil/cabinet de medicina muncii/medicina de familie, deci nici vb sa te sustina prietenul tau.

In legatura cu faptul ca ai incepe facultatea la varsta tutankamonica de 24 de ani [alcool], cred ca glumesti. Am avut colegi in facultate (de medicina) de 40 de ani si acre acum imi sunt colegi si lucram cot la cot. Nu-i nicio rusine sa vrei sa inveti, sa progresezi si pt asta meriti cu adevarat felicitari.

Legat de intoarcerea acasa... nu-i lapte, nu-i miere, insa tinand cont ca sufletul ti-a ramas aici, eu spun ca-i bine sa te intorci in Romania.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Apreciez din suflet raspunsul dumneavoastra, am sa il recitesc, defiecare data cand o sa imi mai vina vre o idee stupida ca pot traii aici fara prietenii mei.

P.S. Cine credeti ca m-ar angaja pe mine ca asistenta...de orice fel, daca nu sunt calificata, daca nu prezint nici o diploma? Am vreo sansa sa fiu angajata si sa reusesc sa ma intretin singura?

Nu - nu ai sanse din punctul meu de vedere. Greu de crezut. Nu as dori sa te dezamagesc insa aici totul incepe cu ce calificare ai.

Probabil unde esti acum criteriile sunt altele. Ti-as recomanda sa mai stai sa lucrezi sa strangi bani si abia apoi eventual sa vii in Romania.

Neavand nici o calificare - nu prea ai unde sa aplici.

Acum cred ca este important locul unde poti sa traiesti in primul rand si din ceea ce scrii tu acum nu prea as crede ca Romania ar fi un raspuns realist. Nu acum, nu asa.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Nu ai sanse sa lucrezi fara diploma de asistenta.Asta e clar.Doar cu dimploma de liceu joburile sant putine si salariul mic,nu te poti intretine.Daca tu crezi ca prietenii si iubitul te vor ajuta sa ai o viata mai buna,vino in tara.Depinde ce inseamna viata mai buna pt tine.In usa poti sa te intretii singura,aici nu o sa poti,doar daca vii cu ceva bani.Iti doresc sa iei o decizie corecta,in final,pe care sa nu o regreti mai tarziu.[flo]

Eu zic ca totusi ai ceva sanse sa poti lucra si fara calificari.

Dentista la care merg eu aici are cabinetul ei (numai al ei, deci nu e clinica) si nu are asistenti/asistente cu calificari angajati, nu a avut niciodata. Are mai multi studenti de la stoma care vin care cum/cand poate.

Ii si invata tot felul de chestii si stiu ca ii si plateste. Probabil ca mai putin decat o asistenta calificata, ma gandesc ca tocmai de asta a ales si ea varianta asta, ca ii renteaza.

Asa ca te poti gandi ca ai putea lucra si aici, dar in nici un caz nu cred ca pe aceiasi bani. Daca iti surade perspectiva asta...Hai![:)]

dar,acolo,in tara aceea "straina", tu nu poti urma niste cursuri de calificare pentru a fi asistenta?

spui ca locuiesti in casa tatalui tau!el nu e aproape de tine?nu te poti sfatui cu el?nu te poate ajuta financiar sa faci macar aceste cursuri??

aici,in Romania,un curs de asistenta...dureaza 3 ani.

sunt multe fete care urmeaza aceste cursuri(si peste 30 ani,ca si varsta[:)]) pentru a putea pleca inafara si a lucra acolo,fiind foarte bine platite,din cate am inteles!

orice te-ai decide sa faci:succes![flo]

id="red">

Blackmoon Lady&lipishtocul [copil]id="Book Antiqua">id="teal">id="size3">

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Senecaid="black">id="size1">id="navy">
id="left">id="Georgia">
align="right" id="quote2">id="red">

pe mine tare m-a induiosat cum s-a exprimat : "sa am o facultate ca orice alt copil normal de varsta mea (aproape 24 de ani)"...ea la 24 de ani inca se considera un copil.

daca revii in tara, ai putea sa faci un colegiu de asistente/forma de invatamant post-liceal, sa obtii o diploma care ti-ar permite sa lucrezi in domeniu. insa ar trebui sa iei in calcul urmatoarele : unde vei locui daca te intorci ? ai o casa in Bucuresti sau vrei sa locuiesti la prietenul tau ? daca nu lucrezi, iti va fi foarte greu sa te intretii, spui ca prietenul nu are suficiente resurse financiare. in plus, probabil ca nu poti beneficia de somaj sau alt ajutor social, nu ai asigurari de sanatate platite, deci vei plati ori de cate ori vei avea nevoie de servicii medicale, etc.

n-ar trebui sa-ti faci prea multe asteptari sau iluzii, mai ales in legatura cu prietenii tai, s-ar putea sa constati ca s-au schimbat destul de mult fata de cum erau acum 5 ani...

mai bine incearca sa gasesti o modalitate prin care prietenul tau sa ti se alature, sa vedeti daca va puteti face o viata in acea tara straina; in plus, locuind impreuna cu prietenul tau, vei avea posibilitatea sa-ti dai seama daca va potriviti, daca sunteti compatibili, pentru ca una e o relatie la distanta, alta e traiul de zi cu zi impreuna, cu bune si rele...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

• 2 weeks later...

Eu cred ca daca tu simti ca vrei sa te intorci la un moment dat, daca tu il iubesti pe acel baiat care te asteapta de 5 ani, daca vrei sa cresti copii in Romania, Dumnezeu te va ajuta si-ti vei gasi rostul. In viata trebuie sa-ti mai asculti si sufletul, sa ai curaj sa faci ce vrei si nu ce este rational sa faci. Eu am vazut anul asta mai multe anunturi de angajare in Bucuresti decat aici in Spania unde sunt acum. Si cunosc o fata de aproape 30 de ani care s-a intors in Romania dupa 5 ani de Germania si e f fericita. Iar daca vrei sa faci copii, fa-i cand simti, nu cand e rational sau la moda in zilele noastre. Un copil are nevoie de o inima sa-l iubeasca si doua tzatze sa-l hraneasca. Atat. Restul e moda! Sunt multe femei, printre care si eu, care regreta ca n-au facut copii la timp, cand se faceau usor, dupa 30 de ani e mult mai greu.

Uite o poezie inspirationala:

http://www.etc.tuiasi.ro/cin/Fun/PabloNeruda.htm

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...