Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copiloiul

Recommended Posts

http://antena3.ro/stiri/bizar/ministru-italian-parintii-ar-trebui-obligati-sa-dea-copiii-afara-din-casa-la-18-ani_89820.html Am vazut un film frantuzesc, Tanguy http://www.imdb.com/title/tt0274155/ , care trata cu deosebit umor exact acest fenomen destul de raspandit si la noi. Vi-l recomand indiferent de parerea pe care o aveti despre 'problema'. Eu nu stiu cum este in Italia, dar la noi am senzatia ca fenomenul este unul incurajat de parinti, multi ar fi in al noualea cer daca ar continua copiii sa locuiasca cu ei si dupa ce isi intemeiaza o familie. Sau macar in acelasi bloc.[:D] Noi suntem din Bucuresti, insa imi voi incuraja copiii sa faca o facultate la Cluj sau la Timisoara, nu 'la domiciliu'. Voi ce parere aveti?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

sunt de acord ca trebuie sa iti incurajezi copilul sa fie cat mai independent. nu cred insa ca trebuie sa exagerezi cu incurajarea spre un anumit oras. de exemplu, daca o facultate din buc are renume si ii ofera mai multe oportunitati decat cea din cluj, cred ca trebuie sa iti lasi copilul sa aleaga ce vrea el. in fond, asta e independenta. [:)]

Corect ... si eu la fel, conteaza mai mult facultatea in sine decat libertatea pe care as vrea eu sa i-o impun. Apoi, normal ar fi ca libertatea sa si-o doreasca singur, nu sa-l arunc eu afara din casa ca ii face bine in viata. Cat despre ce imi doresc eu ca parinte - pai eu imi doresc ca toata viata sa stau aproape de el, am zis aproape dar nu cu el ... asta pentru ca vreau sa-l ajut cu timpul meu si sigur ca imi face si mie bine ca baba chioara si in baston sa stiu ca el, copilul meu, sufletul meu, imi este aproape.

Fiecare familie, fiecare natie isi are obiceiurile/problemele/posibilitatile ei. E greu de generalizat si de spus "la 18 ani ia-ti zborul". Daca tu ca parinte ai mari posibilitati financiare si poti sa-i cumperi/inchireizi ceva foarte frumos, dar sa crezi ca va munci part time cu 2 lei pe luna, va face facultatea si va trai si decent asta e naivitate. Pina la urma fiecare caz in parte e diferit. Nu cred ca cineva cistiga 2000 de euro pe luna si sta cu mama.

Eu am vorbit in termeni de a incuraja si mi se raspunde cu a lasa...termen pe care eu nu l-as folosi niciodata cand e vorba de copilul meu. Exemplul cu facultatea nu se doreste a fi esenta subiectului, totusi am sa va raspuind...Daca specializarea dorita de copil (ipotetic si in principiu vorbind) ar exista si in alt oras, as considera oportunitatea de a fi independent mai valoroasa decat stiu eu ce alte oportunitati pe care le-ar putea oferi facultatea din Bucuresti in mod special (nu vad care ar putea fi alea, sincer). Si daca totusi vor alege sa faca facultatea in Bucuresti, nu trebuie neaparat sa locuiasca acasa. Iar despre ce imi doresc eu ca parinte...pai imi doresc sa fie copilul sanatos si fericit, aproape sau departe...asta nu conteaza (vorbim aici de copii ajunsi adulti).

Citat:
citat din mesajul lui Natasa Daca tu ca parinte ai mari posibilitati financiare si poti sa-i cumperi/inchireizi ceva foarte frumos, dar sa crezi ca va munci part time cu 2 lei pe luna, va face facultatea si va trai si decent asta e naivitate. Pina la urma fiecare caz in parte e diferit.
Tocmai de aceea am dat exemplul cu facultatea facuta in alt oras. O camera de camin sau un apartament inchiriat impreuna cu cativa colegi de facultate nu e un efort financiar atat de mare incat sa nu putem vorbi despre asta.
Citat:
citat din mesajul lui Natasa Nu cred ca cineva cistiga 2000 de euro pe luna si sta cu mama.
Cunosc cazuri. Ba chiar unul castiga mai mult de 2000E, si e vorba de Romania.

Accept, eu am 22 de ani si stau cu ai mei, lucrez inca din liceu, am terminat in 2009 faculta si nu vad posibilitati de a ma muta de acasa repede pentru ca singurele joburi care mi s-au oferit erau platite cu 800 de lei (fulltime), asta in Timisoara! Nu le-am acceptat ca am un part-time decent, dar in momentul asta daca mi-as gasi un full time (sau inca un part time) platit ok (nu am pretentii la 1000 de euro, dar 800 de lei e penibil) as tine cu dintii de amandoua ca sa ma pot descurca. Si chiar ieri faceam cu o prietena un calcul, ca sa vezi ce "usor" e sa pleci de acasa ca tanar (absolvent sau nu). Ea este educatoare si are salariul de aproximativ 800 de lei pe care ii imparte asa: 75 de euro chiria pentru ca nu e din Tm (e 150 la apartamentul cu doua camere in care sta si ea are o camera), cam 150 de lei intretinerea, daca euro ar fi 4 lei (sa zicem!), asta ar insemna ca din 800 de lei pe care ii castiga lunar ar da 450 de lei pe "cazare", restul de 350 sa ii dea pe taxa de master, haine si mancare (are rost sa zici ceva de vreo iesire la un suc? [:D]). Cum taxa de master e de 3500 de lei pe an, inseamna ca pe luna ar trebui sa dea pentru master inca vreo 300 de lei, deci 50 de lei din care sa se imbrace, sa se incalte si sa manance o luna :-)). Ea are noroc ca o ajuta parintii, dar cati parinti isi permit? Eu tot sper la un job ok, daca nu, macar un internship in domeniu ca sa nu lancezesc acasa si sa nu o iau razna [:)]. Daca era dupa mine, plecam de la 18 ani, dar statul pe strazi si mancatul de coji de paine nu e solutia pentru independenta.
Explore. Dream. Discover.

Aici conteaza enorm ce facultate face. Conteaza ca perspective si conteaza ca efort financiar. De ex sumele sunt considerabil mai mici pentru cei care sunt rezindenti ai statului respectiv la inscrierea in facultate. Stiu ca sunt pe langa subiect - dar oare in Romania nu conteaza ? De ex daca un economist cu facultatea la Iasi si altul cu facultatea la Bucuresti, care concureaza pe acelasi post in Bucuresti - exista vreo departajare care tine de facultate ? P.S. Sa nu-mi spuneti ca ia postul ala care are pila mai mare [:D]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...