Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Se mananca sepalele de la capsuni?

Recommended Posts

Stiu ca frunzele de la morcov si ridichi sunt grozave pt. green smoothies (pe incercatelea [:)]), dar nu stiu daca pot folosi capsunile cu frunze cu tot. Nu numai ca ar fi mai simplu asa, dar ma gandesc ca poate or fi la fel de sanatoase ca cele de morcov, de exemplu. Am cautat putin pe net, dar nu m-am prea lamurit. Unii 'ce ca da [:D], altii ca mai bine ba... Ati papat vreodata capsunile cu tot cu frunze si inca mai traiti? [:)]
~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã - din jurnalul unei mãmici de bãietel ~
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

nu. adica noi nu papam aceste frunze [:D]. oricum rup frunzele in momentul in care spal capsunile, pentru ca de multe ori exact sub frunze ramane putin pamant sau nisip. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

frunzulitele de pe capsuni sau frunzele alea mari? de pe net:
Citat:
Frunzele de capsuni contin tanin, fragarol, evercitrina (flavona, component al vitaminei P), citrol, ulei volatil, zaharuri, saruri minerale, vitamina C. datorita taninului, frunzele au proprietati astringente (antidiaretice); ele constituie un adjuvant in tratamentul diabetului, contribuie la eliminarea acidului uric, au efect diuretic in diferite boli ale rinichiului si vezicii urinare. Fragarolul imprima frunzelor proprietati dezinfectante (bactericide). Faliolele frunzelor de capsun se recolteaza, fara petiolul principal, in perioada iunie-septembrie.
daca se pot consuma fierte in ceai - de ce nu s-ar putea consuma crude? Alina

Citat:
citat din mesajul lui corap edit: pana la urma e "capsuni" ca-n DEX sau "capsune" ca-n DOOM?
Nu mi-am pus niciodata intrebarea asta [:I]. Eu le spun capsuni :D. E incorect oare? Deci, copiii tai le papa cu tot cu bascuta, Cora. OK, tks a lot [:D] [flo].
~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã - din jurnalul unei mãmici de bãietel ~

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...