Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Nu sunt neaparat o adepta a nevaccinarii, dar am o retinere fata de ceva atat de controversat, in privinta caruia nu am cunostintele necesare sa ma pronunt. Pana la 3 luni ale copilului trebuie sa ma hotarasc daca ii fac sau nu Rotarixul. Padiatra insista mult, dar am o oarecare retinere fata de bunele intentii, avand in vedere ca trebuie sa-l cumpar de la ea si cu siguranta are si ea uncomision adaugat. Pro ar fi faptul ca rotavirusul in unele cazuri are forme foarte urate si probabil mi-as da pumni in cap daca bebele meu ar face o astfel de forma a bolii. Contra, ca bebe nu merge in colectivitati, nu vine in contact cu alti copii care merg in colectivitati, ca sa fie un risc ridicat de contaminare pana la 2 ani, cand boala e cea mai periculoasa. Apoi, nu am auzit de foarte multi copii (eu personal nu cunosc niciunul) cu forme grave de rotaviroza. Generatiile mai vechi nici nu cunosteu acest virus. Un alt contra este faptul ca Rotarixul insusi este foarte controversat, din cauza visurului porcin cu care este contaminat si despre care nu se stie exact ce efecte poate avea pe termen lung. Si, iarasi, vaccinul este destul de nou si nu se cunosc toate implicatiile pe termen lung. As dori de la voi pareri, exemple, sami spuneti daca ati facut sau nu vaccinul, de ce si daca stiti personal cazuri grave de rotaviroze. Multumesc! Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011) It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

eu am avut incredere in opinia pediatrei si am mers pe schema gratuita de vaccinare. am inteles ca daca incepi vaccinarea cu vaccinuri "optionale", trebuie sa continui tot cu ele, pana la finalizarea calendarului de vaccinari. vaccinurile respective le poti achizitiona si de la marile farmacii, daca nu le au pe stoc, iti aduc pe comanda. poate sunt mai ieftine la farmacie decat la medic. fetita unei colege de serviciu a avut anul trecut rotavirus, a ajuns in spital la Bucuresti, unde a stat cateva zile pe perfuzii. dar a fost alegerea colegei mele s-o interneze la Bucuresti, daca nu ma insel cunostea un medic din spital (Grigore Alexandrescu ?). Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Eu nu i-am facut Mayei vaccinul ptr ca, nefiind in schema obligatorie, pediatra nu ne-a spus si am mers pe mina ei. Maya a avut de doua ori enteroviroza cu Rotavirus, prima data am ajuns cu ea in spital, a fost ceva ingrozitor (avea trei ani si 6 luni) a doua oara a facut la 4 ani si 3 luni si desi nu am ajuns cu ea in spital a fost tot destul de nasol. De fiecare data a facut febra f mare, a vomat si a avut diaree... Nu cunosc amanunte despre vaccin insa cu experienta de acum, as fi facut fetei vaccinul. Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa: http://aloneinholyland.blogspot.com/

Multumesc pt raspunsuri! Corina, nu e vorba de bani (desi e destul de scump), dar ziceam ca dr. nu poate fi foarte obiectiva in recomandarea vaccinului, atata vreme cat are si ea un castig din administrarea acestuia. Din ce am citit pe net, [url="http://nostrabrucanus.wordpress.com/2010/04/11/vaccinurile-si-contaminarea-nu-numai-rotarix/"]aici[/url] si nu numai, nu sunt chiar inofensive vaccinurile. Uitandu-ma chiar la generatiile la care a inceput vaccinarea in masa (bunicii, chiar parintii nostri, la tara, nu mai stiau de vaccinuri) si la incidenta cancerului in ultimii 20 de ani, ma trec fiori pe spate. Nu e dovedita legatura, dar nici nu e categorica lipsa de legatura dintre astea doua. Ramona, vaccinul a aparut in 2006 (a mai fost unul in '98, dar a fost retras foarte repede, pt ca s-a demonstrat ca dadea probleme grave intestinale la un procent semnificativ dntre copiii vaccinati), asa ca probabil de asta n-a fost vaccinata fetita ta. Acum nu stiu care este incidenta cazurilor atat de grave, dar cine a trecut prin asta este de inteles ca nu mai are indoieli. Dar eu ma gandesc ca daca totusi nu ar face o forma asa de grava, iar eu il expun degeaba a cine stie ce riscuri neevaluate inca? Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011) It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Noi l-am facut anul trecut. BB avea cam 6 luni. Pt ca copilul unei cunostinte a facut o gastroenterita urata cu spitalizare, perfuzi etc. M-am speriat destul de tare asa ca am preferat sa-l facem. Copilul nu a avut nimic de la vaccin. La fel ca oricare vaccin fara baie in ziua aia, fara scos afara o zi si cam atat. De cand am vazut subiectul ma tot intreb.... mai trebuie facut si anul asta daca l-am facut anul trecut?! Stie cineva?

Noi am mers pe schema gratuita de vaccinuri dar dr. a insistat sa ii facem si rotarix care e un vaccin optional.Ne-a spus si de celelalte vaccinuri dar ptr ca fetita mea nu parea a fi genul bolnavicios ne-a sfatuit sa nu le facem pe toate dar pe rotarix DA. L-am facut, copilul nu a avut nici o reactie, cunoastem multi copii mici internati din cauza rotavirusului si ma felicit de fiecare data ca am hotarat sa-l vaccinez.

noi l-am facut; nici un vaccin nu e 100% fara repercursiuni; insa am vazut la nepotelul meu si la 2 bbii de la odisee ce inseamana pt un pui asa mic sa fie internat pe perfurzii in spital de la o infectie cu rotavirus si am decis clar sa il facem (nici nepotul si nici cei 2 bbii nu erau in colectivitate, cu frati mai mari sau contact cu copii mai mari etc); acum piticul meu are 2,5 ani; ca vacinuri optionale am factut rotarixul la 4 luni, cel contra hepatitei A la un an si 9 luni si acum la 2 ani jumate o sa facem prevnaraul

Ai mei au facut rotavirus, bebelusi fiind pana intr-un an. Forme uratzele. Cu febra mare, diaree, scaune cu firisoare cu sange. Nu am fost la spital cu ei, i-am tratat acasa, intr-o saptamana s-a rezolvat, fara nici un fel de urmari. Exista atatea tulpini virale pe lumea asta, nu putem sa ii ferim de toate vaccinandu-i. Nu-ti face o infectie cu rotavirus, dar poate sa-ti faca cu orice alt virus care sa dea o simptomatologie asemanatoare. Eu nu le fac vaccinuri optionale. Uite, de mai bine de o saptamana au fact toti 3 o enteroviroza. Nu cred ca-i rotavirus, ca simptome moderate. Dar tot au facut febra mare, diaree, voma. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Si eu l-am facut fetitei din considerentul ca bolile diareice sunt foarte urate, nu a avut recactii adverse deloc, dar nici nu am avut probleme diareice. Noi l-am cumparat de la un depozit. Cu siguranta ca doctorii iau comision pt vaccinurile vandute, cel putin unii,dar efectul conteaza. Mult succes! [flo] [url="http://www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/"]Eva[/url]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...