vikky Publicat Ianuarie 26, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 26, 2010 Buna ziua.Vreau sa va intreb in legatura cu urmatoarea problema. In timp ce era insarcinata in 3 luni surorii mele i-a murit sotul in accident de masina,in Italia.A nascut in noiembrie o fetita tot acolo in Italia.Intrebarea mea este daca beneficiaza de vreun drept in Romania,Si daca pot eu sa ma ocup de actele ei Mihaela mami de Cristian-Mihai(29 aprilie 2006) si Adriana Maria (15 ianuarie 2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
abramburika Publicat Ianuarie 26, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 26, 2010 Daca nu beneficiaza de nici un drept in Italia de pe urma sotului, cu siguranta in Ro poate sa ceara drepturile pt. copil. Daca sotul in Italia lucra fara acte in regula, deci nu ii da nimic statul, pensie de urmas, alocatie etc, poate sa ia din Ro. Sora ta ia ceva din Italia pt. copil? Ea lucra inante de nastere, beneficiaza de concediu post-natal etc? Sotul era italian? Copilul ce acte are? Ideea e ca nu poti lua din 2 locuri (Ro si Italia). Sau asa e la teorie, ca stiu cazuri care o fac ... insa cand iti ceri drepturile in Ro faci o declaratie la notar, pe propria raspundere, ca nu iei nimic de pe urma statului italian. Oricum, nu sunt in domeniu, insa din experienta proprie stiu ca nu poate lua din 2 locuri ... __________________________________________________ Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.id="Comic Sans MS">id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Buburuza20 Postat Ianuarie 27, 2010 Raport Distribuie Postat Ianuarie 27, 2010 Eu am nascut in Anglia,acum 3 ani,am luat alocatia baiatului din anglia in timp ce eram in tara(prin card)dar cand el avea vre-o 8 luni,am fost la primarie si am intrebat daca pot lua si din tara alocatia,la fel cum a spus si doamna de mai sus trebuie sa dea o declaratie in scris ``mama`` sa specifice ca nu mai ia din italia,iar daca ia alocatia din It,de preferat ar fii sa o stopeze daca vrea sa ia din tara,pt ca dureaza din cate mi-a spus mie de la primarie 3 luni timp in care se verifica daca se mai ia si din alte parte alocatia,trebuie sa-i faca la bebe certificat romanesc(tradus si apostila)care nu costa prea mult,acum 3 ani ma costat vre-o 2 sute de mii(asa mi-a spus de la primarie ca am de plata ,dar nu am vazut nici o chitanta...probabil ca era spaga lor)si certificatul il trimite la Bucuresti si dureaza cam 2,3,4 sapt,acum sincer nu stiu dc sau daca intradevar dureaza asa de mult,eu nu am avut banutii sa le dau la aia de la primarie sa se ocupe mai repede,in orice caz,am mai intrebat la primarie cand bebele meu avea 8 luni,daca pot lua alocatia din urma adica pt 8 luni odata,cu toate ca el sa nascut in Anglia,si mi-a spus ca se poate lua din urma. Ma gandesc ca sora ta trebuie sa vina sa faca actele personal,si poate primi si laptele praf de la primarie,care in momentele astea prind fff bine pt bebe(daca nu il alapteaza). Cand am plecat din Anglia,bebele meu nu are pasaport Englez,si a trebuit sa-i fac foaie de drum de la ambasada(nu stiu care sunt procedurile in It),sper sa fie de folos ce ti-am scris,Bafta Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vikky Publicat Ianuarie 27, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 27, 2010 Multumesc fetelor.Fetita nu ia alocatie in Italia ,dar ia pensie de urmas.Tatai ei a fost roman care a lucrat cu acte in regula in Italia.Am auzit ca poate sa ia si de aici alocatie de asta intreb. Mihaela mami de Cristian-Mihai(29 aprilie 2006) si Adriana Maria (15 ianuarie 2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
abramburika Publicat Ianuarie 27, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 27, 2010 Cel mai bine poti intreba pe forumul romanilor din Italia, unde sunt mai documentati pt. acte, proceduri etc. Daca nu ia alocatie din Italia, da, ar trebui sa nu fie nici o problema sa ia din Romania drepturile banesti pt. copil. Nu stiu insa cu pensia de urmas cum e, daca influenteaza sau nu alocatia. __________________________________________________ Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.id="Comic Sans MS">id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lara_c Postat Ianuarie 29, 2010 Raport Distribuie Postat Ianuarie 29, 2010 Citat:citat din mesajul lui Buburuza20Eu am nascut in Anglia,acum 3 ani,am luat alocatia baiatului din anglia in timp ce eram in tara(prin card)dar cand el avea vre-o 8 luni,am fost la primarie si am intrebat daca pot lua si din tara alocatia,la fel cum a spus si doamna de mai sus trebuie sa dea o declaratie in scris ``mama`` sa specifice ca nu mai ia din italia,iar daca ia alocatia din It,de preferat ar fii sa o stopeze daca vrea sa ia din tara,pt ca dureaza din cate mi-a spus mie de la primarie 3 luni timp in care se verifica daca se mai ia si din alte parte alocatia,trebuie sa-i faca la bebe certificat romanesc(tradus si apostila)care nu costa prea mult,acum 3 ani ma costat vre-o 2 sute de mii(asa mi-a spus de la primarie ca am de plata ,dar nu am vazut nici o chitanta...probabil ca era spaga lor)si certificatul il trimite la Bucuresti si dureaza cam 2,3,4 sapt,acum sincer nu stiu dc sau daca intradevar dureaza asa de mult,eu nu am avut banutii sa le dau la aia de la primarie sa se ocupe mai repede,in orice caz,am mai intrebat la primarie cand bebele meu avea 8 luni,daca pot lua alocatia din urma adica pt 8 luni odata,cu toate ca el sa nascut in Anglia,si mi-a spus ca se poate lua din urma.Ma gandesc ca sora ta trebuie sa vina sa faca actele personal,si poate primi si laptele praf de la primarie,care in momentele astea prind fff bine pt bebe(daca nu il alapteaza).Cand am plecat din Anglia,bebele meu nu are pasaport Englez,si a trebuit sa-i fac foaie de drum de la ambasada(nu stiu care sunt procedurile in It),sper sa fie de folos ce ti-am scris,Baftaalign="right" id="quote2">Pana sa luati sfaturi de la aceasta 'mamica' cititi ce poate sa trimita prin forumul Despre copii:Hello lara_cAi primit un mesaj de la : Buburuza20 (caca.lara970@gmail.com)La: http://forum.desprecopii.com/forum/Vai de capu` tau de curva proasta ce esti,am citit ieri topicul tau``bb vostri stiu sa citeasca??``mai bine nu mai folosesti netu,la cat de proasta esti,nu de alta dar te dai de gol la cat de inculta esti,iti place sa te dai inteligenta in fata multora,mai bine te dai cu capu de pereti,poate iti revi,PROASTO!!Se pare ca isi face alt nick de fiecare data cand vrea sa injure un alt user cu care nu este de acord.Caci de 'Buburuza20' nu am aauzit in viata mea si nici vreo altercatie nu am avut.ATENTIE : La subiectul adoptii incearca sa se imprietenesca cu mamicile si le cere POZE CU COPIII LORid="red">Aveti grija ce si cum ii trimiteti mai ales cu /despre copiii vostri.Lara [gravired] w7+ si Huckleberry ErrieHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
abramburika Publicat Ianuarie 29, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 29, 2010 lara id="red">- multumim de atentionare. Raman uimita cu ce se ocupa unii ... __________________________________________________ Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.id="Comic Sans MS">id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.