Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *58*

Recommended Posts

Suntem un [grup] de 117 id="green">id="size4"> Mamici de Dovlecei si ne mandrim cu 53id="red">id="size4">[zana] si 68 [cavaler]id="blue">id="size4">
id="size3">id="purple">
_____________________________________________________________________id="pink">
Dupa 9 luni de odisee a sarcinii in id="size3">id="purple">233 DE CAPITOLEid="size4">id="red">, BURTICILE FERICITE au trecut laid="purple">
Clubul Scutecelor
id="size4">id="red">
1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20;21;22;23;24;25;26;27;28;29;30;31;32;33;34;35;36;37;38;39;40; 41;43;44;45; 46; 47;48; 49;50;51;52;53;54;55;56;
[ruga]Rugaciune pt.bebelusii nostri:
id="blue">Tu,Cel ce ai zis oamenilor:" cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul",binecuvantand nasterea de prunci,arata mila Ta acestui prunc ce sa afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita. Da-i lui,Doamne ,crestere fireasca si putere. Parinte Ceresc,Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii,poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui.Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare care a purtat in pantecele ei Dumnezeiescul Prunc.Nu ne parasi acum nici pe noi,robii Tai,ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale.Iar mai apoi,luminandu-l cu sfantul Botez,sa il faci pe el madular ales al Sfintei Tale Biserici,ca sa Te laude si sa te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.Amin."id="purple">id="size2">
SITE-URI UTILEid="blue">
, How to Breastfeed,Acte necesare-alocatii,indemnizatii,inregistrare copilid="purple">[mamica]Util pentru alaptareid="blue">: VIDEOCLIPURI [mamica]Dezvoltare copii:Dezvoltare saptamana de saptamana si repere de crestere , [url="http://www.babycentre.co.uk/baby/development
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Dovleceii lunii iulie 2009id="size4">id="green">
23.07 ora 1.30 - Lisa Mariaid="red"> (2072g,44cm,Apgar 9) Japonia, nastere naturala la 33s0z [bibe] de Devyllaid="purple"> (DN 10.09.1984) + [zana] Erika (31.08.2007)id="red">_______________________________________________________________________________________________id="pink">28.07 ora xx.xx - Rita Ioanaid="red"> (1780g,40cm, Apgar X) Giulesti, cezariana la 33s5z [bibe] de Starchiid="purple"> (DN xx.xx.xx)________________________________________________________________________________________________id="pink">31.07 ora 14.18 si 14.19 -Mateiid="blue"> (2.120g,47cm,Apgar 8) si Lucaid="blue"> (2.240g,48cm,Apgar 8) Municipal, cezariana la 34s1z [bibe][bibe] de Mimikaid="purple"> (DN 14.08.1978)_______________________________________________________________________________________________id="pink">
Dovleceii lunii august 2009id="size4">id="green">
_______________________________________________________________________________________________id="pink">13.08 [ruga] Mihailid="blue"> [ruga] plecat la ingerasi pe 30.08 [bibe] de MariaIid="purple">(DN xx.xx.xxxx) + [bonjovi] Alex (05.05.2004)id="blue">_______________________________________________________________________________________________id="pink">14.08 ora 15.50 - Bruce Nicholasid="blue"> (3630g,49cm) Stockholm, nastere naturala la 37s6z [bibe] de Iulika29id="purple"> (DN 29.07.1981)_______________________________________________________________________________________________id="pink">19.08 ora xx.xx - Vladid="blue"> (xxxxg,xxcm) [bibe] de marianebunaid="purple"> (DN xx.xx.xxxx)_______________________________________________________________________________________________id="pink">20.08 ora 01.30 - Stefanid="blue"> (2830g,48cm, Apgar 9) Elias, nastere naturala la 36s0z [bibe] de Raluca_uid="purple">(DN 13.06.1981) + [zana] Adina Andreea (12.11.2006)id="red">_______________________________________________________________________________________________id="pink">20.08 ora 6.00 - Andreeaid="red">(2850g,50cm) Bucuresti,nastere naturala? la 38s5z [bibe] de Monique02id="purple">(DN 17.07.1976)_______________________________________________________________________________________________id="pink">21.08 ora 06.22 - Karolinaid="red"> (3800g,52cm,Apgar 9)Bucuresti-Sp.Filantropia -nastere naturala la 38s1z [bibe] de Cloduteid="purple">(DN 17.01.1974) + [bonjovi] Patrick (26.02.2008)id="blue">_______________________________________________________________________________________________id="pink">21.08 ora 15:25 - Razvanid="blue"> (3500g,52cm, Apgar 9)Sp Sebes -cezariana la 38s1z [bibe] de Mary_07id="purple">(DN 15.07.1989) + [copil] Alex (02.11.2007)id="blue">________________________________________________________________________________________________id="pink">21.08 ora xx:xx - Nicolaid="red"> (3300g,xxcm, Apgar x), Italia, natural la 37s4z [bibe] de ramonagabriid="purple">(DN 26.05.1982) ________________________________________________________________________________________________id="pink">21.08 ora xx:xx - Victor Cristianid="blue"> (x g, xx cm, Apgar x), sp. Polizu, Bucuresti, 36 s, [bibe] de greiereid="purple">(DN xx.xx.xxxx)________________________________________________________________________________________________id="pink">23.08 ora 9:00 - Calinid="blue"> (4400g,53cm,Apgar 10),Timisoara-dr. Cioata-cezariana la 38s5z [bibe] de Adela2006id="purple">(DN 07.03.1977) + [copil] Alexia Maria (13.01.2007)id="red">_________________________________________________________________________________________________id="pink">24.08 ora 11.40 - Andrei Alexandruid="blue">(2700g, 49cm, Apgar 10),Constanta -cezariana la 38s2z [bibe] de Santoriniid="purple">(DN 19.10.1976)_________________________________________________________________________________________________id="pink">24.08 ora xx.xx - Alessiaid="red">(3900g, 53cm, Apgar ?),Sp Bega,Dr Craina Marius-cezariana la 38s5z [bibe] de AngelaPanduruid="purple">(DN 29.02.1972)_________________________________________________________________________________________________id="pink">24.08 ora oo.25 - Emanuel Marcuid="blue">(3700gr,56cm, Apgar 10), Baia Mare, Euromedica Hospital, Dr. Sasaran Mircea,cezariana la 38s6z [bibe] de Rodicamariesid="purple">(DN 02.06.1983) + [bonjovi] Darius Filip (19.09.2007)id="blue">_________________________________________________________________________________________________id="pink">24.08 ora xx.xx - Ilinca Anamariaid="red">(xxxxgr),Bucuresti, la 35s5z [bibe] de Litlelightid="purple">(DN 12.09.1978) _________________________________________________________________________________________________id="pink">25.08 ora xx.xx Andreiid="blue">(2750g) si Stefanid="blue">(3040g)Bucuresti-Euroclinic,cezariana la 37s3z [bibe][bibe] de Techilaid="purple">(DN 09.08.1982)__________________________________________________________________________________________________id="pink">26.08 ora 20:50 Dragos Alexandruid="blue">(3450g , 54cm, Apgar 7) Bucuresti-Sp.Polizu , cezariana la 37s [bibe] de monica_dicutid="purple">(DN:17.03.1981) + [ruga] ingeras Andrei Sebastian (24.08.2008)id="blue"> ___________________________________________________________________________________________________id="pink">27.08 ora 7:35 Sara Lucretiaid="red">(2750g) Bucuresti , naturala la 37s [bibe] de Doro76id="purple"> + [copil] Eva (28.04.2005)id="red">

Sa avem un capitol nou plin doar de vesti bune!

Sa-mi termin ideile [:D].

Suede succes la renuntat la produs de colici. Mi-ai amintit ceva. Noi doar de saptamana trecuta am avut pentru prima data colici in sensul spus la noi in tara (de gaze scoase cu greu, cu dureri si plansete). Ca pe net am vazut ca se spune colic la un plans fara motiv si care nu poate fi consolat. Si eu in toate saptamanile (lunile) astea cand spuneam cuiva ca plange puiul isteric de isi pierde rasuflarea primeam inapoi "are colici". Eu iarasi "pai gazele le scoate usor", primeam raspuns "is dureri de burta, si seara rabufnesc, sunt colici". No, si uite ca eu acum vad ce-s colicii (sau colicile, cum se spune?). Nu am schimbat nimic in alimentatie. Eu am introdus mai demult legume si fructe crude (in afara de varza; usturoi am papat gatit si ceapa putina verde in salata) si a plans ca si pana atunci, dar nu de burta [:D] se pare. Ei acum nu stiu ce l-a apucat, dar cand cred eu ca am reusit sa-l adorm, cum se chirceste tot, si se zbate, si incepe sa urle, pana reuseste o beshinuca... Tin minte ca si Selen a patit asa parca, nu a avut deloc colici pana intr-o luna mai inaintata. Au trecut repede? Nu stiu ce se intampla cu el... doar ar fi trebuit sa i se maturizeze sistemul digestiv, noi mergem inapoi...

Suede ti-am admirat grasunelul, are ochi tare faini. Si m-au distrat chestiile alea spuse de Rebecca Wolf [:D], mare dreptate...

Iulika mami pupam obrazul [pup] ce rau imi pare ca ai avut probleme cu dintii! Si ce m-ai emotionat cu mesajul pentru mine, m-am pus pe bocit [olala][q][olala]. Multumesc mult [flo][flo][flo]. Mi-ai amintit de sanii mei curgatori [:-)))]. Acum imi pun prosopele in sutien cand ii fac baie pentru ca de foame ce ii este imi curge de numa [:D].

Laura imi pare rau sa aud de probleme intre fratiori, nu stiu ce sfat sa iti dau. Sper sa se redreseze situatia [pup].

Meli super plusurile si ieftine tare! Si iar m-ai dat gata cu dragostea lui Alex pentru Razvanel [olala], sunt superbi! Si frumosi tare! Mai, dar m-au napadit niste emotii din cauza unor amintiri ascunse, ce erau in jucariile alea de pe jos rotile alea de plastic cu gaurele? Cred ca am avut si eu asa ceva, dar nu recunosteam restul setului. Asta e un semn ca am fost cea mai mica dintre verisori si au ajuns la mine doar ramasaturile [:D] de nu stiam eu ce se face cu ele, era important ca e jucaria mea doar [pk].

Dana [pup] m-ai distrat tare cu cerutul pozelor [:D]

Cristina in pozele de la nunta arati ca o papusa! [olala]

Daca vrei sa vezi (prea) multe poze cu mine, am pe hi5 de numa. Ai cont sa te adaug? Am poze din 2008 din excursia in Grecia cateva sute, pentru ca tot puneam poze cu explicatii in fiecare zi pentru parinti si prieteni, nu am asteptat sa venim acasa sa le aratam poze. Si apoi mi-a fost mila sa le sterg.

Monique [pup] multumesc mult de linkul cu scaunul!

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)id="Script MT Bold">id="size3">id="blue">

Nela iar recunosc in tine echilibrul si puterea la care ma asteptam [asia][asia][asia]. Recunosc ca eu nu consider putin lucru schimbarea asta brusca prin care trebuie sa treceti. Eu sunt si mai panicoasa. Deci sigur as fi facut o mica id="size3">depresie. Si pentru schimbarea planurilor, si sa mi se spuna ca nu a crescut destul, si sa mi se spuna sa incep cu cereale, si toata schimbarea pe care asta o implica, de la cumparat lingurite la facut de mancare inca pentru o persoana [:D]. Mai ales ca e vorba de o schimbare neplanificata.

Acuma sper ca nu sunt nesimtita sa iti spun asta, poate ar fi trebuit doar sa te incurajez. Dar de fapt ideea mesajului era ca te admir cat esti de tare pe pozitii in situatia asta.

Eu am intrat in panica numai citind ce spuneti voi cu cerealele. Eu credeam ca sunt niste musli putin mai batuciti, ca ovazul instant de exemplu, sau ca o faina integrala. Pe care ii amesteci cu lapte de la tzitzi sau cu apica. Faza cu laptele de la tzitzi iar mi se pare grea, ca am trecut prin niste episoade cand trebuia sa ma mulg si nu a fost dureros, dar a fost incomod in program. Si acuma vin fetele sa spuna ca sunt care au lapte in ei? Deci daca eu as vrea sa nu-i dau lapte praf (daca ma ajuta Cel de Sus sa am eu la tzitzi pana pe la un an) cerealele astea ies din discutie, ca banuiesc ca au o lista lunga de ingrediente, nu? Mie imi plac listele alea cu un singur ingredient: orezul in cazul de fata (sau ce poate fi fara gluten?). O sa incep sa ma uit in magazine dupa cereale din astea sa vad din timp sa ma pregatesc psihic. Altfel nu as putea sa ii fierb orezuc si sa il mixez?

Sper sa nu intelegi gresit mesajul meu. Din nou, am vrut doar sa te admir ca esti tare si sa iti spun ca sunt alaturi de tine, de voi, ma gandesc cu drag la voi, si ca totul va intra in normal si probabil peste o luna vom rade de ingrijorarile astea si de stresul schimbarii [flo][flo][flo]

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)id="Script MT Bold">id="size3">id="blue">

Citat:
citat din mesajul lui raluk16
M-ati lasat singura cu domnul zero? [:D]. Ok, intru sa-mi verific cele 1439 de mailuri necitite ... [alcool]Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)id="Script MT Bold">id="size3">id="blue">
align="right" id="quote2">no no..si eu sunt aici..multumim de capitol[pup].si pt d-l zero sa stii ca eu la 21 dispar putin sa culc copilul..[8D]POZEid="teal">Iuliana, Cea mai Fercitå [mamica] de Bruce Nicholas (14.08.2009)id="teal">Bruce, minunea noastråid="limegreen">

Raluk, vad ca esti in verva azi.E mai cumintel Alexutu'?[pup]

Fetelor inca nu am apucat sa citesc din urma. Sunt sigura ca ne-ati tinut pumnii. Va multumesc de pe acum ca ati fost alaturi de noi. O sa recuperez maine.

Acum sa va spun despre noi. Suntem ok sa zic asa. Are fimoza copilasul. Am fost la SP. Grigore Alexandrescu la Chirurgie caci acolo ne-au trimis cei de la camera de garda cand au auzit ce avem. L-a controlat si mi-a zis ca de la usturime plange. Mi-a spus ca va trebui decalotat dar sa mai asteptam pana la 6 luni. Intre timp sa punem rivanol si seara sa-i mai dau cate o jumatate de lingurita de nurofen. Dr a zis ca e posibil sa ii treaca in cateva zile. Daca nu ii trece asa sa mergem inapoi si vedem atunci cum rezolvam. Acum sper sa treaca sa nu ajungem la cutit. Il spal bine si ii pun rivanol. In seara asta ii dau nurofen dar de maine.... sa vedem. Nu stiu daca e bine sa il umplu de acum cu medicamente.

Va pup si va doresc o noapte usoara si odihnitoare.

Mai intru maine sa vb cu voi daca ma lasa bb Rares. [pup]

raluk draga mea multumim pentru capitol. sa avem numai vesti buna, sa dea Dumnezeu.

explicati-mi si mie va rog care e faza cu glutenul. adica de ce sa fie fara gluten? cerealele au gluten prin definitie din cate stiu eu. [bang] nu mai pricep nimic.

apropos de diversi care urmaresc un forum de mamici am patit-o si eu [bang][bang] "stim tot ce se intampla cu copilu'!!!" "pai de unde?" "cum de unde?! de pe dovlecei!!!!" am zis ca lesin in secunda urmatoare. ma abtin de la alte comentarii ca ma enervez inutil si n-are rost. linistea mea si a familiei mele este mult mai importanta decat orice altceva din lumea asta asa ca am decis sa le dau cu flit tuturor si sa ma retrag. imi traiesc viata asa cum cred eu ca e mai bine si copilul il cresc asa cum cred EU de cuviinta. m-am saturat de sfaturi si de ganduri "bune"... de toti priceputii si de toate mafaldele din lumea asta care pentru simplul motiv ca au crescut un copil sau doi sunt de parere ca detin adevarul suprem in materie. nimeni, dar NIMENI din lumea asta, nu stie mai bine decat mine ce este cel mai bine pentru copilul pe care l-am purtat in pantec 39 de saptamani si pentru care voi fi alaturi o viata intreaga. aerele, snobismele, falsa si inchipuita superioritate nu le mai tolerez.

am zis!

[hippi]Ioana mama lui [caru] Carol Ioan

[clown] Pataniile noastre [clown]id="Script MT Bold">

Ralukule esti grozava mami draga! cum ai raspuns tu frumos astazi, tuturor![olala] si i-ai mai zis si de "bine" lui nenea zero intr-un mare fel[pk]..imi dai impresia ca situatia este sub control, chiar daca mami nu este acolo sa te ajute; ce face taticul tau? se opereaza pana la urma?

te imbratisez cu drag![pup]

multumim pentru capitol[flo]

Mamica de minune scumpaid="Book Antiqua"> Ana Elisa id="size2">id="purple">id="Book Antiqua">-16.octombrie.2009id="Book Antiqua">

Thank God I'm a woman!id="purple">id="Script MT Bold">

Noi

Ralukuleid="red">, ce frumos recuperezi tu, cu un mesaj pt fiecare.

Nu e musai sa incepi cu cereale, doc mi-a zis ca voi incepe cu legume si fructe pt ca Natalie e deja grasunica. Si imi surade tare ideea cu alaptatul exclusiv pana la 8 luni.

[mamica] de Natalia (03.09.09)

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...