Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

NUUU hotarit E-urilor din hrana zilnica!!!!


maminuta

Recommended Posts

Clinica de oncopediatrie din Dusseldorf a lansat o lista cu E-uri cancerigene si potential toxice, cu recomandarea de a fi evitate.

1. E 330 (acid citric/sare de lamâie)- cel mai periculos adaos cancerigen din: Schweppes de lamâie, mustar “Aroma”, amestec de condimente “Mezzo-Mix”, converve de raci, de ciuperci, din brânza “Bombel”.

2. Adaosuri foarte cancerigene: E 211, E 131, E 142, E 213, E 214, E 215, E 217, E 239, E 123 (au fost deja interzise în tarile ex-URSS); E 621 (glutamat de sodiu) din: sosuri, supe concentrate: “Gallina Blanca”, “Maggi”, “Knorr”, “Vegeta” - interzis în Europa occidentala

3. Substante de evitat: E 123, E 110, din: bomboane “Smarties”, “Haribo”, “Treets”, crema de frisca Kraft puding de vanilie cu E102, E 110 (colorant alimentar);

4. Adaosuri periculoase: E 102, E110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz);

5. Adaosuri potential toxice care duc la aparitia anumitor afectiuni:

- boli intestinale: E 220, E 221, E 222, E 223, E 224;

- tulburari de digestie: E 338, E 339, E 340, E 341, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466, E 407;

- boli ale aparatului bucal: E 330 (acid citric/ sarea de lamâie-)

- boli dermatologice: E 230, E 231, E 232, E 233;

- tulburari în metabolismul colesterolului: E 321, E 320 (antioxidant din margarina);

- boli neurologice: E 311, E 312;

6. Adaosuri suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171-173, E 240, E 241, E 477

Cercetatorii americani (Mark D. Gold, Phillys, Bilch) considera ca aspartanul (E951) este raspunzatori de circa 90 de simptome. Vinurile limpezite cu filtre amiant (continând fibre de silicat) sunt cancerigene (pe plaman si tubul digestiv) si procedeul este interzis în unele tari. (Medicina naturista).

Antibioticele din produsele alimentare numite si antibioticele “nutritive” au efecte dezastruoase asupra sanatatii :

- produc modificari importante asupra sensibilitatii bacteriilor;

- sensibilizeaza alergic organismul uman;

- produc dezechilibre ecologice în lumea microorganismelor (se distruge flora saprofita, prolifereaza virusurile, fungii, acarienii).

E-urile din pâine: emulsifianti (agenti de prospetime E 471), întaritori de gluten si stabilizatori (E 472 si E 482), agenti de oxido-reducere (acizi alimentari E-300, E-330).

Iodul din sare: are urmatoarele efecte negative :

- hipertiroidii induse la eutiroidieni;

- cresterea ratei cancerelor tiroidiene (într-un studiu din Tasmania, rata cancerului a crescut de 3 ori la persoanele peste 49 de ani);

- cresterea volumului glandei tiroide, de la 4, 8 ml la 8, 6 ml

- cresterea constanta a Basedow-ului autoimun;

- hipotiroidie indusa prin iod;

- tiroidita Hashimoto;

- inducerea fenomenului “Tiroid cell necrosis” (necroza celulelor tiroidiene);

- cresterea printre scolarii “iodati” a numarului de cazuri cu hipotiroidism subclinic.

 


 

Din pacate,desi am fost martora multor discutii care priveau E-urile din hrana de zi cu zi,inca mai merg si umplu cosul din supermarket cu diverse oribilitati culinare imbracate in poleiala frumoasa si minata de o reclama minunata ramasa in memorie.

Eu am hotarit sa declar razboi alimentatiei nesanatoase pe cit posibil.

Am auzit nenumarate motivatii de genul"ce sa maninc daca aia nu,aia nu.."?sau "degeaba impun eu copilului ceva daca in colectivitate maninca nesanatos".Gresit.Cred ca avem datoria morala macar pentru copiii nostri sa oferim o educatie culinara sanatoasa.Un copil educat va sti sa spuna si altora ca sucul ala contine E-uri de exemplu.

Nu am postat pentru a intra in polemica cu nimeni.Acest subiect se doreste a fi unul care sa traga un semnal de alarma asupra alimentatiei pe care o administram copiilor in mod special,atentionare asupra faptului ca alimentatie defectuoasa= boli,alergii.

 

 

Nicoleta,mami de Daria

 

 

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Iaurtul cu fructe NAPOLACT

Ingredientele sale sînt: "Lapte pasteurizat la temperaturA înalta,preparat de visine 15% (contine: 6,7% fruct în produs finit, zahar, sirop de glucoza,stabilizatori: caragenan E 407, guma; xanthan E 415, aroma:visine, colorant: suc de sfecla rosie E 162, acidifiant: acid citric E 330), lapte praf degresat, culturi lactice sectionate, zahar, amidon modificat din porumb 0,3% E 1420. 100 de grame de iaurt va vor aduce 95 kcal/400 kj, "proteine 2,7 g, glucide, total: 15,5 g, d.c. zahar: 11 g, lipide 2,5 g".Contine nu mai putin de 5 Euri ! este facut din lapte praf si are doar 6,7 % fruct !

 

 

ANALIZA

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca iaurtul este un produs fermentat obtinut din lapte pasteurizat cu adaos de preparat de visine, care contine zahar, sirop de glucoza ,aditivi alimentari E 407, E 415, E 162, E 330, dar si lapte praf degresat, zahar, amidon modificat. Aceasta compozitie face ca produsul sa fie dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide adaugate (15,5 g%), din care majoritatea sînt cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza,sirop de glucoza), producînd fluctuatii periculoase ale glicemiei. Din aceasta cauza pancreasul endocrin poate avea de suferit, fiind nevoit sa produca într-un timp scurt o cantitate mai mare de insulina.Specialistul ne atrage atentia ca produsul are si un aport de grasimi animale saturate, aterogene.Mananci ca " odinioara" si faci direct DIABET !

 

Aditivii utilizati pot avea efecte adverse, mai ales asupra persoanelor sensibile. Caragenanul, E 407, poate avea actiune laxativa;iar în unele cazuri poate provoca alergii. S-a demonstrat ca aditivul caragenan nativ poate fi degradat, limitat în intestin manifestînd efect toxic, putînd provoca ulcer si cancer. Efecte negative are si guma xantan, E 415, care poate interfera cu absorbtia lipidelor si a sarurilor minerale.

 

CONCLUZII. În urma analizei informatiilor înscrise pe eticheta,specialistul Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca produsul nu este indicat celor cu sensibilitate la aditivii alimentari utilizati, celor cu intoleranta la lactoza si alergie la proteine lactice. Suferinzii de maladii cardio- si cerebrovasculare, cei cu dislipidemie vor tine cont de aportul de grasimi saturate.

Personele care sufera de diabet si cei cu rezistenta la insulina îl vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinînd cont de aportul de glucide adus de produs. Suferinzii de sindrom metabolic vor cere sfatul medicului înainte de a consuma acest iaurt.

 

Asadar superoferta de la Napolact pentru copii nostri :

[1] diabet

[2] ulcer

[3] cancer

 

Sursa: Jurnalul National

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salamul de casã Cris-Tim este un produs care are în compozitie: “carne de porc fiarta si afumata, emulsie de sorici, slaninã, carne de vita, apa, sare, proteina din soia, condimente, proteina animala, stabilizatori (polifosfati E 452), potentiatori de aroma (E 627 guanilat disodic, E 631e inozinat disodic), corector de aciditate (glucono delta lactona E 575), antioxidanti (ascorbat de sodiu E 301, izoascorbat de sodiu E 301), arome, coloranti naturali (carmin E 120, paprica, conservant (nitrit de sodiu E 250)”.

 

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind “de tip salam, fiert si afumat obþinut din carne de porc, emulsie de sorici, carne de vita, apa, sare, proteina din soia, condimente, proteina animala si aditivi alimentari”. Carnea de porc, si mai ales slanina, este bogata în acizi grasi saturati aterogeni si calorigeni. Emulsia de sorici contine proteina colagenica cu valoare biologica foarte scazuta. Specialistul nostru atrage atentia cã producatorul nu specifica sursa biologica a proteinei animale si nici modul de obtinere si conditionare a acesteia. Salamul are un aport de sodiu semnificativ prin sarea adaugata si aditivii E 627, E 631, E 301, E 250, de care trebuie sa tinem cont pentru a nu depasi cantitatea de aproximativ 2,5 grame sodiu sau 6 grame sare/zi. Polifosfatul E 452 aduce o sursa suplimentara de fosfor care poate contribui la dezechilibrarea balantei calciu-fosfor. Potentiatorii de aroma si gust E 627, E 631 pot declansa o criza de guta suferinzilor de hiperuricemie, E 250 este potential cancerigen. De asemenea, prin afumare, riscul potential pentru sanatatea consumatorului creste, cunoscut fiind faptul ca produsele afumate contin agenti potential cancerigeni. Din lista de ingrediente rezulta ca produsul are si o densitate energetica mare.

 

CONCLUZII. In urma analizei informatiilor de pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, adolescentilor, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, de maladii hepato-renale, celor care sufera de maladii neurodegenerative (Parkinson si Alzheimer), bolnavilor de diferite tipuri de cancere, suferinzilor de guta, celor cu densitate osoasã scazuta (osteoporoza), celor cu status proinflamator sistemic, celor cu maladii de colagen, inclusiv psoriazis, persoanelor cu afectiuni ale pielii, alergicilor la diferitecomponente din reteta produsului, batrinilor.

 

Sursa: Jurnalul National

 

Produsele „premium”, ca pastrama, muschiul sau cotletul, sunt injectate cu saramura si fosfati, compusii care retin cea mai multa apa.

Injectarea se face cu o masina speciala cu ac, iar vidarea mascheaza ca produsul e umplut cu apa. Saramura, care trage foarte mult din greutatea produsului, are ca efecte secundare hipertensiunea arteriala si diabetul.

 

 

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

hmm, oarecum off-topic : ce mananca dl. Mencinicopschi ?

 

nu contest profesionalismul sau cunostintele dansului, dar chiar nu pot sa nu ma intreb : stiind foarte clar din ce sunt facute produsele din comert, ce alimente consuma dl. profesor ? ca doar nu isi pune sanatatea in pericol cu buna-stiinta (si la propriu, si la figurat).

 

pentru ca, daca tot ne avertizeaza asupra pericolelor, macar sa ne ofere si o alternativa "mai sanatoasa"...

 

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Printesa mea este in concursul Pampers, aici

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043

Multumim pentru orice vot primit !

 

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carnati Cabanos

 

Contin: carne de porc inferioara - cu slanina si sorici - 44%, carne de vita - 16%, faina de soia - 40%. Se adauga usturoi, condiment universal, coriandru si agent de afumare.

 

Aditivi: stabilizatori: (polifosfat de potasiu, caragenan), antioxidant (acid ascorbic), potentiator de gust, glutamat monosodic (aditiv care provoaca apetit mare si dependentã), zaharuri - dextroza, lactoza, colorant natural: carmin, conservant - nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

 

Pentru omogenizare se mai folosesc grasimile vegetale. Se ambaleaza in intestine subtiri de oaie. Se lasa la fiert 20 de minute, la 75 de grade C. Zvantarea se face intr-o camera frigorifica, timp de 2-3 ore.

 

Carnati de porc

 

Contine: carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu si potasiu), antioxidanti (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potentiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoza, dextroza), colorant natural – carmin, conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

 

Nitritul de sodiu previne cresterea bacteriei ce cauzeaza botulismul, mareste timpul de valabilitate al produsului, stabilizeaza culoarea rosie a carnurilor procesate si da o aroma specifica.

 

 

Cotlet de porc

 

Contine: cotlet de porc, un strat de slaninã de 0,5–1 centimetri. Carnea, taiata suvite, se injecteaza cu saramura 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o masina speciala cu ac.

 

Se pune apoi intr-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper si coriandru, unde se lasa timp de mai multe ore. In sos se mai adaugã antioxidanti, potentiatori de gust.

 

Se lasã sase zile la rece, apoi se afuma industrial. 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica, care este foarte grava.

 

Afectiunea reprezinta una dintre primele cinci cauze de deces în Vest. Se manifesta prin scaderea capacitãtii organismului de a mentine o concentratie normala de oxigen in sange.

 

 

Lebarwurst

 

Contine: carnea capului de porc in proportie de 62%, slanina tare 7%, organe – inima, rinichi, splina 15%, ficat 16%. Se adauga supa de la fierberea capului, mixul de condimente, ceapa fiarta, zahar si sare. In malaxor se adaugA aditivii – colorantul alimentar – carmin, antioxidanTi, amidon de cartofi.

 

Compozitia se ambaleazã in membrane sintetice si se fierbe la 75 de grade C.

 

Un lebarwurst „traditional” trebuie sa contina mai putin de sase grame de sare la 100 de grame de produs si, in principiu, sa aiba cel mult trei aiditivi sintetici, iar termenul de valabilitate sa nu depaseasca zece zile.

 

Un produs mai putin conservat isi schimba culoarea la deschiderea ambalajului.

 

 

Parizer de porc

 

Contine: 80% slanina si sorici de porc, 10% carne de pasare dezosata mecanic (in care intra oase macinate), faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin).

 

Dupã amestecare, compozitia se fierbe timp de 20 de minute in apa, la 75 de grade C. Din cauza amidonului si a fibrelor din soia, confera starea de satietate.

 

In schimb, este greu de digerat. Carnea dezosata mecanic este pasta rezultata din dezosarea carcaselor de pasare, care este prelucrata cu utilaje speciale. Aceasta pasta poate contine si resturi de piele, chiar si oase.

 

Salam de vara

 

Contine: 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara – adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat - mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imita gusturile condimentelor, fainã de soia 20%, antioxidanti, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi, zahar.

 

Toate acestea se amesteca in malaxoare, apoi se ambaleaza in membrane artificiale (de plastic), se zvantã si se afuma industrial intr-o camera unde, teoretic, ar trebui sa stea cel putin patru-cinci zile.

 

In alte cazuri, se adaugã agent de afumare.

 

 

Pastrama

 

Conþine: carne dezosata de la pulpa, spata si muschiul de pe spate.

 

Se taie in suvite, se sareaza, dupa care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceapa si de usturoi, antioxidanti, coloranti, agenti de afumare si potentiatori de gust.

 

Carnea sta in sos timp de trei pana la cinci zile, apoi se scoate si se leaga cu sfoara. Se injecteaza cu o solutie de saramura de 20-40%, apoi se ambaleazã in pungi de plastic, in vid.

 

Afumarea se face cu fum lichid, care contine cele mai cancerigene hidrocarburi - cele policiclice aromate.

 

Sunca de porc

 

Proportiile de carne difera în functie de reteta. Sunca Taraneasca conþine: 70% carne procesata mecanic (are în compozitie slanina, urme de oase, sorici) - proteine din soia, toata gama de antioxidanti, colorant – carmin.

 

Carnea se injecteaza cu o soluþie de saramura, apoi trece în malaxoare de trei ori.

 

Prima malaxare se face la o orã dupã injectarea cu saramura, a doua la 24 de ore dupa depozitarea la frig si inca o datã la 48 de ore dupa maturare.

 

Apoi, compozitia se pune in forme metalice care se tin la un tratament termic de 75 de grade Celsius. Dupã racire, formele se ambaleaza în pungi de plastic, in vid.

 

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
hmm, oarecum off-topic : ce mananca dl. Mencinicopschi ?nu contest profesionalismul sau cunostintele dansului, dar chiar nu pot sa nu ma intreb : stiind foarte clar din ce sunt facute produsele din comert, ce alimente consuma dl. profesor ? ca doar nu isi pune sanatatea in pericol cu buna-stiinta (si la propriu, si la figurat).pentru ca, daca tot ne avertizeaza asupra pericolelor, macar sa ne ofere si o alternativa "mai sanatoasa"...
align="right" id="quote2">Corina,am transmis un mail Domnului Mencinicopschi.Daca ne raspunde,promit ca ai raspunsul.[:)]Si eu sunt curioasa.Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

- Probabil ca Dl M consuma iaurt 'normal' in care adauga fructe (proaspete sau decongelate) - noi asa facem

- nu mancam nici mezeluri (de nici un fel), cremwursti nici atat

E adevarat ca lista cu ceea ce credem ca putem consuma (cine stie ce surprize voi avea si cu ce cred acum ca e safe) se micsoreaza continuu, dar incercam sa ne descurcam cum putem.

 

Zilele trecute imi facea cineva morala (incerca cel putin) legat de faptul ca nu-i dau copilului dulciuri din comert (decat cand nu am incotro, adica le primeste el de la cineva, dar tot imi cere acordul), ca mai bine il obisnuiesc de pe acum cu E-urile pt ca oricum va consuma mai tarziu. Ideea este ca cu aceste substante (unele extrem de )nocive pentru organismul nostru nu ne putem obisnui (cum ar fi calirea cu frig) - pur si simplu sistemul digestiv nu le va recunoaste niciodata ca fiind aliment ci va fi mereu agresat de ele. Conteaza mult educatia data copiilor dpdv alimentar- eu prefer sa nu manance copilul nimic in loc sa-i umplu stomacul cu pufuleti (in sensul ca s-a intamplat sa ajungem la ora de masa si sa nu fim unde trebuie, nu intelegeti ca-mi tin copilul flamand). Poate asa se face ca baietelul meu se joaca si acum cu bombonelele primite de Craciun in loc sa le manance si sunt absolut convinsa ca nu pierde nimic.

 

 

mamica de sef mic (08.09.2006)

Bucurie!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aspartamul (E 951) introdus in sucuri, dar si in guma de mestecat, produsele zaharoase – un indulcitor cancerigen, sursa a peste 70 de boli.

Pe tremen lung, acest aditiv cauzeaza scaderea imunitatii, favorizeaza aparitia gripei, a bolilor de plamani, infectiilor urinare si digestive. Alte efecte nocive sunt cele de cefalee, insomnie, tulburari de vedere, oboseala, ingrasare si poate declansa aparitia tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, a malformatiilor si diabetului.

 

In combinatie cu alti aditivi se creeaza un conglomerat de factori care, pe langa faptul ca scad din imunitatea organismului, conduc la boli severe.

Cafeina atat de des inalnita si in sucurile pe care de multe ori le dam copiilor nostri, duce la convulsii, stari de voma, diaree, tremur al mainilor, crampe stomacale, scaderea calcemiei.

 

Ciocolata, puddingurile, inghetata contin aditivi cancerigeni, care consumati pe termen lung duc la boli severe, chiar si cancer. De exemplu, tartrazina (E102), intalnit in dropsuri, budinci, cereale, snacksuri, gemuri, supe instant, bauturi este un colorant galben cu actiune cancerigena, care poate cauza mutatii cromozomiale, deficiente in vitamina B6 si Zinc, poate genera astm bronsic, urticarie si hipercativitate la copii. Este interzis in tari precum Olanda, Elvetia, Austria, Norvegia, Suedia, Marea Britanie.

 

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Supele concentrate si boala Alzheimer

 

Contin in exces glutamatul de sodiu, E 621, considerat de specialisti dintre cele mai cancerigene substante. Supele se obtin prin deshidratarea ciorbelor si a supelor preparate normal, in cantitati industriale, pana rezulta un praf, care ulterior este amestecat cu substante chimice (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid, sau sub forma de cubulete. Glutamatul de sodiu se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. Se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatii de profil din Uniunea Europeana duc o intensa campanie de interzicere a acestei substante. Opinia publica din USA a fost informata de US Food & Drug Administration ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc boala Alzheimer. Injectiile cu glutamat, efectuate pe animale, in laborator, au distrus celulele nervoase din creierul cobailor, cainilor si maimutelor.

 

 

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Margarina are o structura moleculara identica cu cea a plasticului

Este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb, asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat „margarina“, dupa numele sotiei (Margot) unuia dintre savanti. Din acel moment si pana acum progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substantelor sintetice, sa fie din ce in ce mai apetisant si mai atragator. Mirosul de lapte al margarinei e obtinut pe cale chimica. Grasimile care se afla in compozitia ei sunt insa greu asimilate de organism care, pentru a face fata solicitarii, utilizeaza o cantitate mare de energie. Sistemul imunitar este astfel neglijat si se creeaza o mai mare sensi-bilitate la infectii, la intoxicatii si la imbolnavirea de cancer. De asemenea, in procesul de metabolizare a grasimilor ficatul este solicitat excesiv, favorizand hepatita.

 

 

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...