Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum va alinati dorul de casa/familie?

Recommended Posts

Ma gandesc ca nu exista retete fixe sau sfaturi care sa se potriveasca exact,dar sunt curioasa cum va alinati dorul de casa/familie/tare?Va invit nu numai pe cei plecati din tara definitiv ci si cei care poate sunteti plecati temporar sau care plecati des in delegatii.

Cum va adaptati/v-ati adaptat mediului nou? Cum rezistati cu gandul la familie?

Eu sunt plecata de acasa(cum suna[bang])doar de o saptamana si mi se pare o eternitate ,iar faptul ca trebuie sa si raman 3luni o si mai mare eternitate[q].Imi este dor de casa/familie incat nu pot descrie in cuvinte.Stau intr-o statiune linistita,in Spania,unde nu prea ai unde sa iesi ce sa faci,pustie,eventual la plaja.

Sa fie doar primele zile asa grele?Cu cat ma gandesc mai mult acasa cu atat mi se pare mai greu.Acasa inseamna parinti,prieten si prietenul[olala][:D].Ma intreb cum au rezistat/rezista cei care au plecat definitiv din tara. Nu va este dor?

[flo]

deya

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu am fost plecat 5 ani din tara, acum plec cam 3-4 luni pe an...prima data m-am ingropat in munca, in weekend ieseam in oras cu colegii de job si incercam sa ma relaxez, sa nu ma mai gandesc....acum cand plec stau la telefon si pe mess cat pot de mult, am prieteni cu care ies in oras dar fara cei de acasa ma simt singur si "gol".

Cred ca singurul mod ca sa faci sederea suportabila este sa comunici cat mai mult cu cei de acasa, eventual, daca se poate, ar fi frumos sa te viziteze....daca ai cum fa-ti amici acolo cu care sa petreci timpul liber.

Mihai

Citat:
citat din mesajul lui deya
Ma intreb cum au rezistat/rezista cei care au plecat definitiv din tara. Nu va este dor?
align="right" id="quote2">
In general cei care au plecat definitiv au plecat cu familia. Eu am plecat cu sotul si copiii. Mi-a fost dor de parinti dar luasem deja decizia sa-i aducem si pe ei imediat ce putem. A durat cativa ani dar am reusit. Pana au venit definitiv, veneau in vizita. Cred ca trebuie sa te uiti la motivul pentru care esti acolo. Pentru mine au fost copiii, sa le ofer o viata mai buna, asta a facut dorurile mele minore. Mie mi-a fost dor doar de familie, eu nu am avut nici un fel de sentimente fata de tara, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Ei, 3 luni nu-s o eternitate, iar acolo ai ce vedea [:)]Cand ai timp (banuiesc ca jobul iti ocupa 90% din timp) du-te sa vezi, Tenerifele-s faine. Du-te pe El Teide, la Siam Park, la Loro Parque, viziteaza capitala, sunt atatea de vazut...intreaba-ti colegii care sunt atractiile "neturistice", ei iti pot da informatii locale.

Cat am stat in Budapesta (2 ani) n-am prea avut timp de dorul de casa decat in ultimele 6 luni, la inceput jobul a fost atat de stresant ca ma bucuram sa pot iesi in oras (mai ales ca acolo ai ce admira). In rest, mama a invatat sa foloseasca mess-ul, vorbeam la telefon, iar de ziua ei s-a trezit cu mine la usa [:D], i-am facut o surpriza de pomina...

[gravired] +38 cu [fetita]Amelia

AMR 12 zile...teoretic [:)]

nu stiu daca pot alina dorul de casa. in orice caz ii invit pe ai mei aici, merg in tara, telefoane multe, webcam si chat-uri .. ma asigur ca cel putin craciunul il sarbatorim impreuna , daca nu si pastele. cred ca de craciun e cel mai greu sa nu ai familia langa tine, iar eu m-am asigurat in fiecare an

in fine;. nu poti alina dorul de casa [q] numai cine nu traieste asta nu stie : nimic , nici banii , nici cariera nu il poate inlocui...

s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

-------------------------------------------

Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm

Deya, eu am fost plecata in Franta 3 luni la un stagiu, am lasat acasa doar sotul, copilul nu se nascuse inca.

Mi-a fost teribil de greu, am tendinte usor depresive si vremea vesnic innorata si ploaia 2 zile din 3 nu au fost de natura sa ma ajute.

Insa Spania e superba si vremea e mai buna si spaniolii mie mi s-au parut muuult mai deschisi si mai volubili si mai prietenosi si mai fara fitze decit francezii[:I]

http://pisigri.blogspot.com/id="size1">

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Ca sa-i intelegeti dorul aprins de tara asa s-o vedeti pe deya ca poarta straiele si portul national la douazeci de ani, cu mandria cu care poarta alte tinerele ochelarii D&C sau alte chestii 'trendy' prin cluburi.

Deiule, te pupa mama pe frunte [grup]

Focuseaza-te pe motivul pentru care esti acolo si incearca sa vezi cat mai mult din locurile pe unde umbli [pup]

Fairy aia speciala din tine o sa iasa tare calita din experienta asta [flo][pup]

[hippi]AlesBiz

id="size2">- touch by magic moments - mami, vrei sa te fac fericire?! [hippi]id="size1">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...