Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Baietelul meu care are aproape 1 an merge foarte bine. Il sustin cu un ham special pt invatarea mersului pt ca e extrem de grabit si pierderea echilibrului se poate solda cu rani mai mult sau mai putin grave. As vrea sa stiu cat merge un bebe in jurul acestei varste, singur sau asistat(tinut de manute, ham) pt ca bebele meu vrea sa mearga de dimineata pana seara. Pare ca nu oboseste niciodata...
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

A mea a inceput sa mearga singura, sprijinindu-se de diverse mobile, scaune, etc, pe la 10 luni. Cand obosea o lua de-a busilea. Si apoi iar in picioare. Fara ham si fara mers echer, eu , in spatele ei. Eventual o tineam de o manuta. Bunicii se mai prosteau si mergeau echer cu ea, dar eu am lasat-o in ritmul ei. Prima zi in care a mers toata ziua singura, fara de-a busilea a fost chiar la 1 an. Eu sunt impotriva hamurilor, am senzatia ca le intra prea tare in piele. Copilul trebuie sa invete sa mai si cada. Si daca se intampla sa cada, tu trebue sa fii acolo, zambind, cu un pupic, sa nu te vada speriata, ca asa se sperie si el. [url="http://bazar.desprecopii.com/"]BAZAR UMANITAR[/url]

si al nostru merge de la 10 luni (acum 2,4 ani) si era vesnic in miscare, nu parea ca obosteste vreodata; amicii ne compatimeau ca sigur are AHDH ca prea nu poate sta un minut locului; pediatra lui ne-a spus: cand va realiza ca mersul e un dat si ca il poate face oricand o sa se linisteasca; pana atunci lasati-il in pace; si asa a si fost; pe la 1 an si 7 luni a inceput si el sa stea mai mult de 2 min legat cat as ii captez atentia cu un joc; ref la ham sa stii ca il inveti prost; copilul tr sa invete singur echilibrul; tu tr sa fi acolo sa te asiguri ca nu se loveste rau insa nu tr sa il tragi de fiecare data cand se dezechilibreaza

Ei, a mea nu mergea deloc la 1 an, decat in 4 labe[:)]. E drept ca nu am folosit niciodata: premergator, ham, mers de manutze, pentru ca mie nu mi se par nici naturale nici necesare. Am lasat-o in ritmul ei, sa exploreze cum stie. N-a luat-o la picior pana n-a fost sigura pe ea (la 1 an si 2 luni), intai in casa si dupa vreo 2 saptamani de exersat in casa a indraznit si afara. Eu zic sa-l lasi fara acel "ham special pentru invatarea mersului" (zau ca stiu oamenii sa invete sa umble singuri, fara "accesorii") din mai multe motive: - va invata cum sa evite cazaturile, cum sa cada corect, cum sa-si mentina singur echilibrul (copiii care merg in ham se cam arunca inainte, stiind ca sunt prinsi); - vei vedea cat il tin puterile cu adevarat, cand va merge cu adevarat singur.

A mea la 1 an mergea foarte bine singurica de "dimineata pana seara" si nu a fost tinuta deloc in premergator, ham sau alte "sustineri" ajutatoate...lasa-l fara ham si ai incredere in el, fii acolo langa sa il ajuti insa...si gata.. ------------------------------------------- Mami [mamica]de [copil] Eva Ilinca 25.07.09 "Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Un copil la un an merge cat vrea el[:D] Daca mananca, doarme si e vesel, inseamna ca mersul e o placere pentru el. Iti faci probleme ca se extenueaza? De fapt, nu cred ca inteleg care e ingrijorarea. E varsta la care copiii descopera ca pot face lucruri singuri si asta e important pentru dezvoltarea lor. Zic si eu ca antevorbitoarele mele: renunta la ham! E un accesoriu care e mai degraba practic pentru parinti, nu benefic pentru copil.

Va multumesc pt raspunsuri. Hamul e intr-adevar un accesoriu pt parinti. Mi-e tare frica sa nu cada, asta e adevarul.. Probabil ca echilibrul oricum il va invata in timp. Dar el vrea non-stop numai in picioare si mai obosesc si eu sa stau mereu aplecata, fugind..sunt doar om, nu masina.[:)] Nici macar nu stiu daca e pregatit sa mearga singur. Cum imi dau seama? Se ridica singur daca are un obiect de care sa se traga in sus, isi pierde echilibrul doar cand alearga, nu ii e frica daca il las singur sa faca cativa pasi, insa mie imi e o frica de moarte. Poate ca eu nu sunt pregatita sa-i dau drumul.

Din ce scrii, e deja pregatit sa mearga. Trage aer in piept, fa-ti curaj si da-i drumul in lume[:D] Sa stii ca atititudinea ta de acum e importanta pentru viitorul lui. Doar nu vrei sa devina un copil fricos, nu? Sigur ca va cadea, se va mai juli, dar va capata multa incredere in ce poate face el singur. Si da, o sa alergi dupa el de o sa slabesti 20 kile. Dar asta sa fie tot necazul!

Gata! De vreo saptamana si ceva l-am lasat fara ham. Merge foarte bine singur. E adevarat ca il mai tin de mana sau stau in spatele lui pregatita sa-l prind daca e in cadere. A luat deja si primele doua trante, a plans putin, a avut un cucui ca in desenele animate in frunte, care s-a vindecat in doua zile. Eu totusi sustin si hamul si premergatorul. Nu i-au afectat in nici un fel mersul sau atitudinea (unii spun ca acestea fac copilul lenes, dar e doar o parere). Totul depinde de copil. Sincer am vazut foarte multi copii pe la locurile de joaca sau in parcurile unde merg, dar nici unul asa grabit ca al meu. Toate mamicile se mira

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...