Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

UPU pediatrie- unde am ajuns???

Recommended Posts

Avand in dotare 2 minori, care au prostul obicei, ca orice alt copil, sa le apuce bolile in weekend, in parcursul anilor maternitatii am acumulat cateva impresii in general pozitive legate de vizitele noastre la UPU- spitalul de copii.

Aseara insa am fost prima data de cand ati inceput asa zisa reforma spitaliceasca. Noroc ca n-am avut nimic "grav", doar o simpla febra asa din senin, de 38 de grade, care n-a vrut sa scada. Si eu, simplu cetatean mi-am zis daca tot dau nush cate milioane la CNAS hai sa beneficiem de ele, si ne-am prezentat la un consult.

Dupa 2 ore am fost consultati de SINGURUL pediatru de garda din tot orasul (si probabil din tot judetul). Consultul a fost unul de 5 secunde, superficial, diagnosticul putea sa-l puna si portarul spitalului. Si nu medicul era de vina, o doctorita de nici 30 de ani, care s-a descurcat cu vreo 40 de pacienti cat eram noi acolo- inclusiv manute rupte, copil batut brutal, copil cu febra de 40, etc.

Nu vreau sa trag concluzii, nici sa fac politica, as avea doar o singura observatie de facut: ultima oara cand am fost la UPU in februarie, tot in weekend, erau 4-5 medici! Ca si in anii precedenti.

Multumim domnule ministru, ca ati ajutat Sanatatea muribunda sa moara. Pana acum cat mai dura agonia sistemului sanitar din Romania, mai avea cateva functii vitale. In ultimele luni l-ati deconectat de la aparate.

Domnule ministru, cand nu veti mai fi ministru, ci din nou un simplu cetateam, va doresc multa sanatate, sa nu ajungeti la cheremul Sanatatii ucise de DVs.

Cu stima,

o fraiera platitoare de asigurari de sanatate

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 217
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Gabi,da' ce te-a deranjat pe tine concret ,pentru ca:

-la urgentze e normal sa asteptzi,2 ore chiar e foarte ok as spune

-ca e un singur medic ,iar e ceva normal

-nu e normal sa te duci cu febra 38 la urgentza

-chiar nu mi se pare aiurea un consult de citeva minute la un copil mare cu febra 38

Asta ce-am vazut eu asa la o prima citire,fara analiza amanunttzita pe tesxt!

Dana

handarbeit

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Gabi,da' ce te-a deranjat pe tine concret ,pentru ca:-nu e normal sa te duci cu febra 38 la urgentzahandarbeit
align="right" id="quote2">Alta optiune cand copilul se imbolnaveste in weekend decat sa-l duci la urgenta sau sa chemi salvarea nu prea ai.Decat sa stai acasa si sa astepti sa-i treaca. Ceea ce se poate intampla.. sau nu.

multumesc Dana, esti o dulce[flo]

deci:

-fiind urgente nu mi se pare normal ca un copil (nu al meu, ci unul cu 40 febra) sa stea 2 ore

-nu mi se pare normal ca intr-un spital asa de mare, care deserveste copiii la 300.000 de locuitori (oradea plus rural) sa se bazeze pe un singur medic

-nu m-am dus pt 38, m-am dus fiindca nu a scazut cu antitermice

-si nu mi se pare normai sa arunci cu antibiotic ca i se parea doctorei cda se vad ceva secretii purulente

Am mai fost de cateva ori la urgente dar asa o harababura n-am mai vazut. Am fost consultata, am fost luata in serios, ca da, si din 38 de grade pana marti cand se reia viata dupa rusalii, pot aparea complicatii. Sau noi care traim in Romanika, avem dreptul doar direct la morga, daca vine un weekend prelungit?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Eu am fost odata cu fii-mea la UPU, era deshidratata, vomita, avea febra si am stat o ora. Un singur medic - aici e mereu un singur medic - dar alternativa era sa sun la numarul de urgente. Nu, mersi, am sunat o data si nu a raspuns nimeni, daca e posibil asa ceva...

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)id="blue">

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Acum fara suparare dar daca jumatate din copiii veniti la UPU erau asa ca al tau, apai sigur, nu e normal ca unul cu febra 40 sa astepte 2 ore, sau unul cu mana rupta. Stii cat doare o fractura? [q] Ce cautati la urgenta cu febra 38??? Deci nu pricep neam. [bang][:-@]

EDIT: Andra, numarul de urgenta in toata tara e 112 da-mi voie sa cred ca nu la numarul asta nu ti-a raspuns nimeni.

Obiective Realisteid="orange">

Androix Bijouxid="red">

Niste copii si toti copiii! [;)]

Gabi, cu riscul de a te supara, iti spun ca nu e normal sa mergi la Urgenta pentru temperatura 38. Nici macar nu e febra. Inteleg ca te-ai speriat ca nu a scazut cu antitermic, dar uneori dureaza o zi sau doua pana scade febra. Nici in Suedia nu sunt multi medici la Urgenta (la pediatrie ma refer), iar daca ajungi acolo si spui ca are copilul 38 te trimit direct acasa. Iti spun sa revii daca nu scade temperatura timp de 4 zile sau daca face un puseu de febra. Despre antibiotice, nici nu se discuta. Abia la o a doua vizita, daca ai noroc, iti prescrie cineva antibiotice. Si inca ceva: platesti inclusiv reteta, nu doar antibioticele. Adica hartia aia cu parafa pe care scrie medicul tratamentul te costa.

Sa nu crezi ca aici e gratis ceva. Dimpotriva, impozitele si asigurarile sociale costa mai mult contribuabilul decat in Romania. Deci nu vad-in situatia descrisa de tine-ca sistemul s-ar duce de rapa doar pentru ca ai asteptat 2 ore la spital, in conditiile in care nu era o urgenta medicala.

Antitermicele se recomanda de la 38,5 in sus. Eu astept si pana la 39. Cat despre faptul ca ai ajuns la urgenta...imi vin in minte doar glume proaste (nu pot sa nu imi amintesc ca medicii ti se par o categorie foarte sexy...).

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Citat:
citat din mesajul lui Androix

EDIT: Andra, numarul de urgenta in toata tara e 112 da-mi voie sa cred ca nu la numarul asta nu ti-a raspuns nimeni.

Obiective Realisteid="orange">
Androix Bijouxid="red">

Niste copii si toti copiii! [;)]

este incredibil, intr-adevar
align="right" id="quote2">

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)id="blue">

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Off-topic: mie la 112 mi s-a raspuns dupa 10 minute, ca sa faca legatura la Salvare am mai stat 10 minute, iar dupa 2 ore in care Salvarea nu a venit, am apelat la privat, care a fost la mine in 10 minute.

Anul Domnului 2011, luna februarie, pacienta mai in varsta (72 ani), probabil asta a fost problema. [bang]

[gravired] +38 cu [fetita]Amelia

AMR 12 zile...teoretic [:)]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...