Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Tudor a implinit de curand 6 luni. Pana acum n-a avut nicio problema de sanatate. Dar in urma unei enterocolite acute care s-a lasat si cu o internare in spital mi-a facut bronsita.Ma intreb daca n-a luat-o de acolo.Ca in general pleci la spital cu o boala si te intorci cu alta. In fine.... Joi seara a fost diagnosticat cu bronsita.Am inceput vineri tratamentul cu Sumetrolin (3.5 ml/12h), Bromhexin 10 pic/3 ori/zi si Nurofen 1,5 ml/8 h.Nu face febra dar iese un dintisor. Intrebarea mea este:cand incepe sa tuseasca si sa elimine din piept? Se aude destul de puternic, dar tuseste foarte rar. Maine trebuie sa merg din nou la medic ptr control. Tratamentul este facut ambulatoriu .Mi-i ca daca intru iar in spital imposibil sa nu mai ia inca ceva. Multumesc ptr raspunsuri! Gabriela mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer"
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Daca are bronsita/bronsiolita, e posibil sa o fi facut in urma unei raceli pe care s-o fi contactat din spital (asa fac unii copii). Cel mai eficient tratament in cazul respectiv este cel cu aerosoli, nu cu siropele pe gura. Asa ni s-a spus noua, asa am facut. Nu e nevoie sa-l auzi cum tuseste pentru ca boala in sine sa treaca. Depinde de copil. Fetita mea facea bronsiolite repetate si nici macar nu tusea. Mijlociul tusea dupa aerosoli. Si dura o perioada pana sa rupa tusea, iar cand in sfarsit rupea, dura cateva saptamani pana scapa de ea. Poti sa-l bati pe spate in timp ce-l apleci putin in fata (cum faci cand se ineaca cu ceva, e o miscare eficienta), daca tu crezi ca nu reuseste sa tuseasca. Sanatate. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Gabi, stiu ca Tudor este de aceasi varsta cu Edi al meu. Edi a facut bronsiolita in urma unei infectari virale cu RSV. Aici tratamentul pentru bronsiolita este umidificatorul (cu aer rece - cold mist). Nu se recomanda siropuri de tuse la copii sub 2 ani de loc. Iti zic ce mi-a zis doctorul: - infectia o poate lua de oriunde, chiar si de la parinti (adultii nu sunt in general la fel de afectati); - bebei sub un an au caile respiratorii foarte mici, din cauza asta cand plamanii incep sa secrete mucus se congestioneaza usor; - principala problema cu genul asta de afectiune este ca din cauza congestionarii plamanilor nu primeste nivelul de oxigen potrivit (cel mai rau este pana in 4 luni); - daca nu are febra, trebuie urmarit cu atentie daca mananca bine, daca are indeajuns de multe scutece ude (sa nu se deshidrateze), si respiratia; - ca sa iti dai seama daca are nivelul de oxigen ok, te uiti cat de repede respira (numeri de cate ori trage aer in piept pe minut trebuie sa fie sub 60), urmaresti daca se vad coastele cand respira (daca vezi ca se trage pielea sub coaste trebuie dus la spital, se numeste "labour breath"), te uiti la pielea de sub ochi sau in jurul gurii (orice tenta albastra este semn de probleme de oxigenare), cei mici isi largesc narile cand au probleme cu respiratia. Unul sau mai multe din semnele astea trebuie sa te trimita la spital. - bronsiolitele la copii sub un an sunt de lunga durata tocmai din cauza canalelor respiratorii foarte mici. Cu Edi am stat 9 zile in spital si mi-a respirat greu cam 3 saptamani dupa. Daca are mucisori in nas se recomanda aspiratia. In spital il aspirau regulat si ii dadeau oxigen prin masca. Ingrijire acasa: - aspirat nasuc cam de trei patru ori pe zi; - umidificator cu cold mist; - hidratare. PS. Edi a eliminat o singura data ceva din piept si aia din intamplare ca a stranutat. Nu te astepta sa o faca, cel mai sigur il inghite. Madalina mami de [zana] Isabella Andreea si [baietel] Eduard Andrei http://www.picasaweb.com/bogdanmabo http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758 "Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

De curand am aflat de la o prietena, a carui copil avea dese probleme de genul asta, de un aparat salin. Zicea ca ultima data a reusit sa-l vindece fara alte medicamente. Da o cautare dupa aparat salin.Ma tenteaza si pe mine sa-l cumpar mai ales ca incepem gradinita din toamna si sigur vom incepe si noi cu virose si raceli... ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

[asia]Multumesc de rapunsuri.Am ajuns la spital.Ne-am tratat ..acum avem rosu in gat[bang][bang][bang][bang].Cand se termina problemele astea ptr micutul meu? Ma apuca uneori disperarea [:I]si spun ca nu mai dezinfectez,nu mai spal/calc si poate asa nu se mai imbolnaveste. Gabriela mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Citat:
citat din mesajul lui ali
De curand am aflat de la o prietena, a carui copil avea dese probleme de genul asta, de un aparat salin. Zicea ca ultima data a reusit sa-l vindece fara alte medicamente. Da o cautare dupa aparat salin.Ma tenteaza si pe mine sa-l cumpar mai ales ca incepem gradinita din toamna si sigur vom incepe si noi cu virose si raceli... ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008)
M-am uitat.Multumesc frumos. Acum stam si ne intrebam pe care sa-l luam.Imi recomanzi ceva?[flo] Gabriela mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Salin plus. L=am luat acum 2 ani. Il folosim deobicei iarna. Dar il folosim si atunci cand Stefam este foarte racit. Rezervele se schimba cam la 6 luni. Mie mi s-a parut foarte folositor. Puteam simti in aer atmosfera sarata. Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day."

Citat:
citat din mesajul lui alevin
Si era sa uit! Batista bebelusului rules! Foloseste-o si vei fi muuult mai linistita! PS: Daca deja o folosesti, nu lua in considerare ultimul comentariu,,,, Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day."
[:)]mai am putin si raman fara plamani[:D] Gabriela mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Citat:
citat din mesajul lui alevin
Salin plus. L=am luat acum 2 ani. Il folosim deobicei iarna. Dar il folosim si atunci cand Stefam este foarte racit. Rezervele se schimba cam la 6 luni. Mie mi s-a parut foarte folositor. Puteam simti in aer atmosfera sarata. Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day."
multumesc ![flo] Gabriela mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010) "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...