AB_AC Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 N-am un dictionar de arhaisme cu mine si nici cartile in care-mi amintesc sa fi citit termenul asa ca va cer ajutorul. Cum se spune in romaneste la " vicus" aceea organizare a Daciei antice care se afla sub municipiu sau colonie. Wiki n-are pagina in romaneste nici ea. Imi aduc aminte vag si poate prost ca citisem termenul de "vicuri" intr-un ciclu de povesti despre daci Sarmis, Dicomes, Sargetius. Are cineva cartea si-mi poate spune de-mi amintesc corect? E un termen inventat de autor sau il gasesc prin vreun dictionar?:)) Multam. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancadragoman Postat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Postat Iunie 14, 2011 Asta am gasit Vicus = comunitate rurala dezvoltata in apropierea unui castru de trupe auxiliare (castellum anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007) poze si filmulete povestea nasterii eu sunt Maria Montaje Mariuca AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!! AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!id="red"> Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ladyJ Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 vicus= vici (asezare rurala organizata dupa modelul administratiei romane) -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ladyJ Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 Si Info: http://www.scritube.com/istorie/ORGANIZAREA-SOCIALA-A-GETODACI74479.php -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AB_AC Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 :) Multam fain:)) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AB_AC Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 Dar acum daca am pimt raspuns asa repede :))[flo] acus mai am o intrebare. E vreo legatura intre viccolo-ul italienesc actual si vicus? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
abramburika Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 Il vicolo o vico (dal latino viculus, diminutivo di vicus, che significa borgo) è una strada urbana secondaria molto stretta. Il più delle volte il vicolo è una zona pedonale circondata da palazzi, spesso all'interno di un tessuto urbano medievale. sursa Pare ca da, are legatura cu ce cautai tu. ****** Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.id="size1">id="Comic Sans MS">id="purple"> Doamne-Doamne, ai grija de noi id="Comic Sans MS"> id="size1"> id="blue"> [gravi] 17sid="Comic Sans MS">id="size1">id="blue">Se tu sentissi come mi batte il cuore, Se premo la mano, mi batte più forte ancora: Sai tu dirmi perché batte così? Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!id="Comic Sans MS">id="size1">id="blue">id="right"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AB_AC Publicat Iunie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Iunie 14, 2011 Multam:) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.