Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum comunicam cu acesti oameni?

Recommended Posts

am un copil de 3 luni care a fost bolnav la timpul vaccinului,la 2 luni,fapt cunoscut de medicul pedatru.eu de 2 luni am avut hemoragii masive,datorate fibroamelor -singerari cu galeata ,anemie de nu mai puteam nici capul sa-l intorc dintr-o parte in alta stind in pat,fara sa ametesc. am sunat-o pe dna.pediatra a copilului duminica pentru a o intreba daca e vreo problema pot sa merg la oftalmolog cu copilul neavind vaccin facut-e vorba de cit de sterilizate sunt aparatele,am facut desfundarea calalului lacrimal la copil,el nefiind vaccinat.O.k mi se raspunde.Dar cind faceti vaccinul de 2 luni?Ii raspund-in timpul saptaminii.In timpul saptaminii nu amiesit afara fiind in tratam ptr.genitale si m-am ferit de frig.A fost ger si unde era sa scot un copil care a fost racit la -20 grade.in plus nu l-am scos afara de la nastere decit la botez si prin nov.nu eu ci tatal lui,cind a putut 10min,seara dupa ce a venit de la serviciu,eu fiind cu hemoragii mari,neputind sa tin bebe in brate. Ma suna medicul pediatru -in seara aceasta si ma intreaba otarita de ce nu ne-am prezentat.ii spun ca mi-a fost rau,ca nu ma pot deplasa pe frig.Imi raspunde ca nu o intereseza,ce ii dau astfel de raspunsuri.Ea ma vrea la vaccin.Femeie dura.Continuarea discutiei-sinteti responsabili in fata sanepidului-de ce nu declarati ca nu il vaccinati -asta in scris?Eu-mi-a fost rauetc,cu bolile mele.Ea-nu ma intereseaz ce ai dumneata.Ce tot imi povestesti de dumneata?Eu-cum sa mearga bebelusul singur?Mi-a fost asa si asa-continui cu bebelele mele.Nimic.Imi da ultimatum sa vin miine la vaccin. Nu am vrut sa trezesc mila fiintei asteia.Nu am cautat empatie.Am vrut sa-i raspund,sa-i comunic de ce nu am ajuns cu bebe.I-am explicat ca doresc sa fac vaccin.Am platit-o gras de fiecare data cind ne-am vazut pentru bebe. Situatia 2-la ginecologul care m-a operat.Mi-a condus si sarcina.Nu a bagat de seama ca am fibroame in sarcina si nici uter fibromatos.Pe masa de operatie imi comenteaza-da,uter fibromatyos.Apar singerarile.Ma duc la dinsul,ca om care ma cunoaste genital si a vazut uterul.Imi da antibiotice.Continua singerarea.Il caut la maternitate.Imi da antibiotice.Ma duc la alt doctor la eco,imi da scris de mina mucoasa uterina atit,ovare asa,etc.Singerari.Revin la doctorul initial.Ii dau hirtie de la celalalt cu gindul sa-i dau informatii suplimentare.Ma face ca pe ultimul om.Nu ma controleaza dar imi da contraceptive-hormoni adica pentru oprirea singerarii.Revin la cabinet cu singerari masive.Se uita in sfirsit pe eco si bolboroseste pentru el si asistenta -ce de noduli aici-Refuza sa-mi dea ceva la mina,ce a vazut la eco.Imi sopteste la ureche ca ma asteapta la operatie,nu-mi scoate tot ca sunt tinara-(in gindul meu-asta vrea peste un an,doi sa-mi scoata si restul si sa ia alti bani).Plec de la el la alt doctor.Asta imi da ceva si se opreste singerarea imediat.Dar imi face laser,zilnic de 1 luna sa-mi treaca inflamatiile si sa poata pune un sterilet prin care sa nu mai singerez.Stau cu teama si aici pentru ca sunt luata la misto,ca si alte paciente.Cine stie ce-i trece si astuia prin cap?Dupa ce pleaca pacienta din cabinet,dupa fiecare se face un misto in spate..E posibil ca si acest doctor sa aiba nabadai sa-si ia banii doar si sa-mi dea cu sutul.Pe tratam.hormonale nu se poate prea umbla din doctor in doctor.Mentionez ca pe toti i-am platit ca pe regi. Doctorului care m-a invirtit initial,cel cu operatia de cezariana si care nu mi-a dat tratament si vrea acum sa ma opereze i-am dat 20 milioane la cezariana acum 3 luni.E vecin cu mine.Il cunoaste bine pe barbatul meu.Ne salutam pe strada.I-am dat bani la fiecare consult. La maternitate copilul a facut icter.Nu am stiut ce este si ce consecinte poate avea.i-am cerut explicatii medicului de acolo,pediatrului.M-a facut ca pe o cirpa.A venit barbatul in vizita.I-am spus de situatie si am urcat amindoi la medic pentru a ne informa.Mi s-a facut scandal de ce cer informatii,dar scandal,cu strigate si de la cine-de la o pediatra care a fost sef de sectie la maternitate si a fost de misa prin ordin direct de la ministrul sa natatii acum 4 ani pentru moartea a 24 bebelusi-epidemie de nu stiu ce. Nu am avut lapte imediat dupa cezariana.Nu m-a informat nimeni ca apare dupa mai multe zile.In schimb cele din maternitate m-au agresat verbal continuu pe motiv ca imi distru copilul ca nu vreau sa-i dau lapte.Am continuat sa fac injectii pentru venirea lactatiei.As fi vrut informatii de la ele,nu batatie de joc.Chestia cu laptele s-a rezolvat de mine,separat. Intrebari-la fiecare din aceste cazuri am colaborat total-e vorba de viata me a si a copilului meu.I-am platit .Mult.Am fost om.Am avut ton smerit.Am dat-o si pe gluma sa destind atmosfera.Am vrut sa iasa bine.Mi s-au dat suturi.Nu au comunicat.Nu am vrut mila sau empatie.Pur si simplu am vrut informatii si comunicare.Stiu ca informatia se plateste.Am platit-o.Mi s-a intors fundul. Cum faceti sa comunicati cu asemenea oameni?Cum excaladati muntii de nesimtire?Cum puneti problema astfel incit sa primiti informatii,comunicare si rezolvarea situatiei? Multumesc de rabdare.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

pfuuu, imi tare tare rau de necazurile tale, iti doresc din tot sufletul multa satatae, si tie si pentru bebe. cu stfel de oameni eu procedez intr-un singur fel: ii schimb. am schimbat la doctori ginecologi si stomatologi de nu le mia stiu numarul... ma incerd in instinctul meu: daca ma inteleg bine cu omul respectiv, imi inspira incredere si pot comunica cu el, ma duc in continuare, dca nu, caut altul si altul..... in procesul de vindecare/recuperare este importanta si increderea pe care ti-o da medicul, starea pozitiva e care ti-o insufla... daca nu exista, prefer sa merg undeva mai departe, sa fac naveta la cabinet dar sa ma trateze si sa ma simt omeneste!!! mult succes Andreea Nuta

Eu va doresc multa sanatate, si tie si bebelusului. Observ ca subliniezi in fiecare pasaj ca i-ai platit bine pe oamenii astia. Dupa parerea mea, banii se dau la sfarsit, cand iti iei la revedere de la medicul respectiv, daca esti multumit si consideri ca ti s-a rezolvat problema. Sa comunici cu asemenea oameni?...pentru ce? In momentul in care nu te simti confortabil cu modul in care esti tratat parerea mea este sa cauti imediat alt medic. Sunt si oameni in meseria asta, si sa nu te astepti sa-i gasesti printre cei mai renumiti si cei mai cautati. Eu am un medic pediatru care mi-a venit acasa in primi 2 ani la fiecare vaccin. Am fost multumita, mi-a facut placere sa bag mana in portofel, ne respectam reciproc. Am fost si eu tratata cu aroganta de medici. Insa am spus de fiecare data stop si la revedere, in nici un caz nu mi-am pus problema cum si ce sa fac eu sa comunic mai bine cu ei. Totusi, daca tu chiar cauti solutii in sensul asta, sper sa le gasesti. Numai bine!

Multa sanatate si schimba medicul pediatru/ginecologul si pe toti cei care-si permit sa te trateze astfel! devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ putere...pentru cine crede ca nu mai poate! http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Exista si medici normali, care te trateaza ca pe o fiinta umana si nu ca pe un obiect de mobilier. Daca nu ai norocul sa dai peste ei de prima data, ii mai cauti. Cu astfel de personaje (ca cele despre care povestesti) nici nu merita sa incerci sa comunici. Adica incerci, dar daca vezi ca nu merge ii schimbi. Am patit-o si eu cu prima pediatra a baiatului meu, respectiv am mers la dispensar la urgenta cu copilul a treia zi de febra (39 si un pic), dupa ce am sunat-o in prealabil, si m-a tinut pe hol cu copilul in brate doua ore, in timp ce ii tot intrau cunostinte peste rand. Copilul meu avea aproape un an, deci eu eram cu el in brate, el e zbatea si urla.... cosmar, ce mai. Dupa doua ore am renuntat si am mers cu el la spital, la Gomoiu, unde am gasit o doamna doctora foarte draguta si cumsecade (desi nu ii dadusem nimic - ca sa nu se inteleaga gresit). De atunci e pediatra noastra si am tot respectul pentru ea. Iti urez multa sanatate, atat tie cat si puiutului, si sa dea Domnul sa gasiti repede medici adevarati! [pup] Tisina

Buna, daca imi amintesc bine, cred ca noi doua am discutat putin pe mesaje private... cred ca ti-am spus atunci sa schimbi si ginecologul (care spuneai tu ca face misto de tine si e cam smecheras, asa), si maternitatea (deduc faptul ca ai nascut la Ploiesti, unde maternitatea este mizerabila, personalul tot o apa si-un pamant, plus cazurile de bebelusi morti din cauza infectiilor intraspitalicesti sau mutilati la nastere). insa pe mine ma mira foarte tare faptul ca tu nu ai stiut despre icterul pe care il fac majoritatea bb-lusilor, cat si despre faptul ca lactatia dupa cezariana apare la 2-3, maxim 4 zile...nici eu nu sunt medic, nici macar nu am tangenta cu aceasta profesie, nu am in familie medici, dar inainte de nastere am cautat sa citesc tot ce am gasit, sa ma informez, sa intreb alte mamici...de fapt asa am gasit si m-am inscris pe acest forum, unde am gasit multe sfaturi si informatii pretioase... imi pare rau ca ai trecut prin atatea probleme... te rog spune-mi la ce medic pediatru iti duci copilasul, iti pot recomanda o d-na dr. foarte buna si draguta, din ploiesti. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) Printesa mea este in concursul Pampers, aici http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043 Multumim pentru orice vot primit ! "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

icterul nu l-au facut majoritatea bebelusilor ci doar el si o fetita din 20 citi erau.Aflasem ceva despre icter dar nu in forma in care a facut el.7 zile continuu la lampa.nu sunt medic,si am vrut sa cunosc cauzele icterului pentru copilul meu din informatiile doctorilor.Nu au stiut ce sa spuna despre valoarea mare a bilirubinei si de incompatibilitate intre grupele de singe-eu cu sotul. despre alaptare-colegele mele de salon care au nascut cu mine in aceeasi zi-au avut lactatie imediat.La mine a fost ca la carte. Era vorba de situatiile speciale-nu ma pot deplasa acum dupa doctori si sa-i schmib cum relationez cu acestia pe care ii am.Asa a fost si in maternitate nu puteam sa alerg dupa altii sau dupa carti.De ce nu m-am dus sa nasc la Bucuresti sau cu alt doctor?Pentru ca am stat la pat,intinsa decit la pipi m-am deplasat.Am mincat la pat,m-a spalat si tuns sotul si doctorul a vemnit sa ma vada aca sa toata sarcina.De aceea nu am cautat in alta parte.

Imi pare nespus de rau ca ai avut ghinion sa intalnesti astfel de medici, care au uitat sa fie oameni. Eu as schimba pediatrul - eu la a mea merg cu lista de intrebari - ca uit si mereu am ceva de intrebat [:I] dar s-a obisnuit cu mine asa cum sunt si e mereu, dar mereu cu zambetul pe buze cand intra copiii la ea [asia] Medicul ginecolog :( sper sa-ti gasesti un bun profesionist care sa te ajute si sa rezolvi toate problemele. Mi se pare atat de inuman cum se comporta unii de aceasta specializare, am intalnit si eu cateva specimene, dar am cunoscut si doi oameni, carrora dpdv profesional nu am ce sa le repsosez. Sunt sigura ca sunt si la voi medici - oameni, doar ca inca nu i-ai gasit. Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2811493180059491989hGccQp"]Sela[/url]

iar icter,am facut un sondaj printre cunostintele mele-care au nascut nu auzisera de asa ceva!Colegele de la odisee nu s-au plins prea mult am fost 3 cazuri din una suta si ceva bebelusi-mama nu a auzit pina la mine de asa ceva.Nici surorile mele 2- care au nascut in total 4 copii nu au stiut.La serviciu la fel-oamenii mi-au spus ca nu stiu.In maternitate nu stiau cauzele.Cum este asa de cunoscut si frecvent icterul la copii?Probabil vorbesti de cel in forme usoare dar la el n u afost cazul.Un copil care sta 7 zile la lampa banuiesc ca are o forma mai dificila.Pentru asta am cerut informatii de la doctor,nu icterul fiziologic al nou-nascutuluiin forma usoara.

daca ai asa mari probleme din cauza fibroamelor de ce nu rezolvi radical povestea? cati ani ai? mai vrei sa faci copii? O sa lesini intr-o zi cu copilul in casa si poate Doamne fereste dai cu capul de ceva si patesti ceva grav! devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ putere...pentru cine crede ca nu mai poate! http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...