Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Se poate mononucleoza atipica?

Recommended Posts

buna

saptamana trecuta fetita mea de 4 ani si 5 luni a facut febra, cam 3 zile, oscila intre 38 si 39.4 maxim, cand ajungea la 39.4 ii dadeam 5 ml de nurofen sau daca era in miez de noapte ii puneam un supozitor cu nurofen, febra scadea in 15 minute si transpira leoarca, o schimbam, se linistea si dormea.

Efectul nurofenului dura cam 6 ore dupa care incepea treptat sa-i creasca iar temperatura. Cu toate astea nu i-am dat antifebrile din 6 in 6 ore ci doar cand o vedeam ca se simte rau, ca e prea molesita sau ca nu poate dormi noaptea. Intre episoadele febrile avea o stare relativ ok, se juca, nu era ea f energica si vioaie si nu prea avea pofta de mancare insa nici nu zacea la pat. Alte simptome nu au aparut in 3 zile. Asa ca am dus-o in a 3-a zi la consult, unde nu s-a vazut nimic "pe dinafara", nu gat rosu, nu dureri de gat, de urechi, nu eruptii pe piele, nu ganglioni umflati, nimic pulmonar, asa ca i s-au prescris analize.

Pana sa fie gata rezultatele, nu mai facea nici febra, i-a revenit starea buna, energia si apetitul, slava Domnului.

A iesit pozitiv insa la testul pt mononucleoza. Tratament nu a primit fiind o infectie virala. Medicul a zis ca e ok, ca daca a fost, i-a trecut, ca e posibil sa fi facut o forma usoara, tot asa cum e posibil ca rezultatul de la laborator sa fie eronat.

Din experienta voastra ce riscuri implica mononucleoza asta si cum e posibil ca un copil asa mic care nici nu frecventeaza gradi si nici nu se pupa in parc cu nimeni, nici acasa nu-i pupam pe gura pe niciunul din ei.... sa faca totusi asa ceva??

asta inseamna ca si baietelul, fratiorul ei, care are aproape 7 ani, ar putea sa faca sau sa fi facut deja mononucleoza infectioasa?

ce e bine sa fac acum pt sanatatea copiilor acum in ipoteza ca rezultatul testului de laborator e adevarat?

merci

lia

edit: medicul la care am fost si care a indicat analizele, am incredere in d-lui, a spus ca nu trebuie sa facem nimic, nu necesita tratament, nu trebuie repetata analiza

insa tot citind pe internet despre mononucleoza nu ma simt prea linistita, chiar e ceva ce se vindeca de la sine si nu da complicatii ulterioare?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Fetita mea a avut mononucleoza in octombrie, tot confirmata la analize. Singurul simptom : ganglionii un pic inflamati si rosii la exterior (cei de la 1/2 gatului si durerosi tot astia 2. In rest absolut nimic..., dar la analize asta a iesit. Nepotul meu cu care a intrat zilnic in contact nu a facut...

Noua ni s-a recomandat doar aerius si nurofen dimineata si seara cate 1/2 din doza uzuala (antiinflamator au zis) si a spus ca fiind o forma usoara nu are alte implicatii (gen marire de splina, etc...)

Multa sanatate[flo]

[mamica]Anca cu [copil]Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)id="blue">poze,

Buna! Noi de cateva zile am scapat de rubeola....Febra mare 4 zile, ganglioni inflamati, apoi eruptia pe fata si trunchi. Am fost la Victor Babes, ni s-a spus si noua mononucleoza, dar med. de fam. a inclinat spre rubeola. Nu am facut analizele pt ca eruptia s-a retras foarte repede. Bebele meu are doar 1 anisor, nu merge la cresa sau in parcuri aglomerate. Nimeni din grupul nostru de prieteni nu a facut boala. Deci...mister total. Cred ca se raspandesc prin aer infectiile astea virale in perioada asta in Tm.

La ce doctor ai fost? Caut cu disperare un pediatru bun. Multumesc frumos. Sanatate.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...