Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Carne tocata de pasare


Recommended Posts

Astazi am facut prima data piftelute si perisoare din carne de pasare pe care am tocat-o eu. Compozitia se tinea de maini nu prea puteai sa lucrezi cu ea, in orice caz geu. Exista vre-un truc? Banuiesc ca trebuia sa pun mai putin ou sau apa (am adaugat un pic ptr ca asa fac la carnea tocata de vita sau porc si ies mai fragede). Aveti retete incercate?

 

... De multe ori noi ne surprindem la gindul ca nu e drept ca Dumnezeu sa iubeasca, fara masura si fara socoteala, chiar asa pe oricine, calcind orice buna rinduiala si orice închipuire a noastra despre dragoste.

 

Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

id="red"> id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ica eu gatesc de citiva ani buni de acuma doar cu carne de pui. Am inlocuit-o in absolut toate dish-urile inclusiv sarmale [:)]. Chiftelele si perisoarele le fac absolut ca si cum le faceam inainte cu carnea de vita/porc si nu am nici o problema. Eu folosesc doar piept de pui dezosat si il arunc in food procesor cu restul ingredientelor si iese perfect. Drept e ca eu nu pun apa deloc ci doar un ou - doua in functie de cita compozitie am si cind le formez o fac cu miinile umede.

La perisoare: pun 1 lbs piept de pui cu o ceapa mica tocata, condimente, o mina orez, un ou si patrunjel verde tocat.

Chiftele: piept de pui, o ceapa mica tocata, usturoi pisat, condimente, 2-3 felii de piine alba muiata in apa/lapte si scursa, un cartof ras pe razatoarea mica, 1-2 oua, verdeata (marar, patrunjel) si uneori mai pun si cite o lingura de mustar si ketchup.

Le formez cu miinile umede si le coc la cuptor in tava pe hirtie de copt.

 

There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac chiftelele de pui cam la fel ca Alintaroma, doar ca adaug in plus morcov, telina si uneori dovlecel, date pe razatoarea cea fina. Si nu pun painea inmuiata, daca pun cartoful ras. A, si fara suc de rosii sau mustar. Facute asa, cu mai multe legume, chiftelele nu se mai lipesc de mana. Bine, recunosc cinstit ca eu nu prea ma omor sa modelez chiftelele sau perisoarele. Chiftelele le iau cu lingura si le turtesc pe hartia de copt (ca sa scap sa nu mai adaug faina). Perisoarele le fac in felul urmator: iau cu lingurita udata cu apa rece din compozitie si le dau drumul in ciorba care fierbe. Nu ies ele f impecabile ca si forma, dar castigul de timp compenseaza pe deplin. [:D]

Un alt truc ar fi sa toci carnea la robot dar sa o lasi bucati mai mari, nu pana devine piure.

 

Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati

din:09.09.2004

 

cronicile vizigotului

Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mina si eu mai pun morcov si/sau pastrinac ras in chiftele cind am chef. De fapt nu cred ca fac de 2x aceasi compozitie dar mi-a fost rusine sa zic [nebu] ca arunc si eu acolo dupa inspiratie si nu dupa o reteta anume.

 

Eu ulei adaug doar la compozitia de sarmale nu la perisoare sau chiftele.

Si da uitasem ca folosesc si ground turkey 98% lean.

 

There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc ptr retete [flo]

 

Mina, hartie de copt sau hartie parchemin? Am sa incerc si eu trucul cu lingurita la perisoare [:)]

 

Alina, eu nu pun la chiftelute miez de paine si nici cartof, daca pun faina de naut crezi ca merge?

 

Cine este omul, ca sa carteasca impotriva Celui ce a facut cerul si pamantul?

 

Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne! id="red"> id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut fetele!!!

Ce pofta am[pofta][pofta][pofta]de parjolute.Am sa fac si eu diseara cand ajung acasa.Ciorbica de perisoare tocmai ce am terminat-o.Copilutul meu ar manca toata ziua ciorba de perisoare[:D]cat mai multe perisoare...ii plac la nebunie[pk][olala]

Eu parjoalele le fac cand cu carne simpla de pui(piept)sau amestec cu putina carne de vita, apoi morcov dat pe razatoarea mica(chiar vreo 2 buc),usturoi,cartof dat pe razatoare si scurs de zeama,2 felii de paine (apa,lapte..)2 oua,sare ,condimente si putin patrunjel.Daca e prea moale pun putin pesmet si o lingura de ulei de masline.Apoi le scot dupa prajeala pe servet.SUPER BUNE[:D][pofta][pofta][pk][pup]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[si-eu]

 

Ica ,eu cu naut nu am facut si nici nu am auzit[:-@][:-@][:)]

Faina se mai foloseste dar nu e prea indicat dupa parerea mea.Mai degraba pesmetul.[pup]

Se pot face si din carne de pui,putin usturoi pt gust,un ou ,sare si putin pesmet parjolute(chiftele) mai mici care se prajesc in ulei incins fara a mai fi necesar sa se intoarca.Sunt super gustoase[pofta][pup]

 

[flo][flo][flo][flo][flo][flo]

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq[bonjovi]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...