Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Somnul de dupa-amiza la 1 an ...

Recommended Posts

Baiatul meu de 1 an si 2 luni nu vrea sa se culce dupa-amiaza. Eu il pun in pat, el maraie, caraie, se ridica in picioare si da ture prin patut, vrea jos, tipa, face ca toate cele. Am incercat varianta sa il culc imediat dupa masa de pranz adica la 13. Am incercat la 14,00, la 15.00 acelasi circ. El se ridica, eu il pun la orizontala si tot asa pana cand la un moment dat pica, dar spectacolul asta poate dra si 2 ore [bang]. Cand in sfarsit adoarme, doarme doar 1 ora, 1 ora jumatate. Ma rog, bune si alea, dar cum sa fac sa nu mai faca scandalul asta in fiecare zi ? Am incercat inclusiv cu biberon cu lapte, dar de nervos si agitat ce este, l-a vomat .. :( Simt de multe ori ca cedez nervos, dar nu am cum sa renunt la somnul ala ... Nu stiu ... Voi ati patit asa ceva ? Mama lui [auto] Joshua-Luca din 10.04.2010
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna, Baby. Parerea mea este sa-l lasi in pace daca nu vrea sa doarma. Cu cat insisti mai mult, cu atat iti va fi mai dificil. Lasa-l in ritmul lui si probabil ca, in curand, o sa pice de oboseala, daca nu la 13, macar la 15-16. Isi va face singur programul de somn, noi putem interveni eventual seara, sa incercam sa-l culcam la ore normale pentru un copil, adica maxim 22. Bafta si sanatate copilasului! http://hainecopilasi.blogspot.com/

Il culci cu tine in pat? Presupun ca da. Pana acum dormea fara probleme? Poate are vreo suferinta, ceva care-l face mai nervos decat de obicei. In mod normal, un copilas de 1 an si 2 luni, care abia a invatat sa mearga si care se trezeste in jur de ora 8, la 1 ar fi secerat de oboseala, de la cate activitati are! Cam asa erau ai mei in jurul varstei de 1 an. Poate din diverse motive, trece de pragul de oboseala si devine agitat. E singurul somn de peste zi? Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Depinde si la ce ora doarme seara si la cat se trezeste dimineata. La varsta de 1 an pana la 3 ani ar avea nevoie in medie de 13 ore pe zi - unii mai mult altii mai putin. De obicei 10-11 ore noaptea si 1½ - 2½ ore ziua. Poate il pui la somnul de pranz prea devreme. Cand nu e obosit. Daca sti ca la 13 nu e obosit, nu mai incerci de loc la ora aia, ci abia mai tarziu. Niste idei...

Noaptea doarme de la 21.00 pana la 7.00. Noaptea pica singur fara nici o "interventie" ... Am incercat si culcat la 15.00 in loc de 13.00 si tot acelasi balamuc. Astazi insa, chiar dupa ce am postat subiectul, mama se chinuia sa il adoarma (facem cu schimbul de obicei :(). A durat 1 ora jumatate sa il adormim - pana la urma tot leganat in brate :( si dupa 1/2 de ora s-a trezit in niste urlete cumplite cu degetele in gura. Are 2 masele sus care de curand au spart un pic gingia, iar jos are ca 2 bile tari in stanga si in dreapta semn ca ii mai ies 2. I-am dat cu gel si s-a mai calmat din urlete, dar somnul s-a dus si mama lui. Totusi, astazi cred ca m-am lamurit cat de cat. Sunt dintii. :((. Sper ... Mama lui [auto] Joshua-Luca din 10.04.2010

Nu stresa copilul, daca nu vrea sa doarma lasa-l in pace. Ai mei au renuntat rapid la somnul de dupa-masa si i-am lasat in pace. Mie mi se pare ridicol sa stau 1-2 ore in pat cu copilul ca sa doarma, la fel sa las copilul in patut sa planga pana adoarme. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...