Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Cred ca ai asteptari prea mari de la ea. Nu-s psiholog dar ma indoiesc ca la 2½ ani copii stiu ce inseamna pericol, microbi etc. Poti sa-i explici tu ce si cum si poate sa dea impresia ca intelege, dar..

Vazusem la un moment dat o emisiune cu copii si poftele. Au pus copii de varste diferite intr-o camera pe rand si le-au pus o bomboana in fata si le-au zis ca ,, daca se abtin sa manance bomboana primesc 2. Cati crezi ca s-au putut abtine?

La fel ca ca si spalatul pe dinti. Poti sa-i explici copilului de 10 ori ca face carii, daca nu vrea.. id="Comic Sans MS">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Inca nu am ajuns la faza asta, suntem inca mici [:D], dar banuiesc ca este vorba de experimente, pur si simplu. Iar explicatiile despre pericol, microbi sau altele de gen, micuta le asculta dar nu cred ca le si percuteaza, pentru ca nu are cum, nu isi poate inchipui o experienta daca nu a si trait-o, este inca prea mica .

Bineinteles ca nu o poti lasa sa bage manuta in foc ca sa invete ce este o arsura si data viitoare sa se fereasca, insa poate gasesti exemple de ce li s-a intamplat altora pe care ea ii stie cand nu au trecut strada de manuta, cand nu s-au spalat, etc. Nu scenarii horror, dar ceva din care ea sa vada si urmarile de care ii povestesti tu.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...

In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Cateodata in spatele unor actiuni ciudate nu se ascunde nimic groaznic, doar o curiozitate sanatoasa [:D]

Tu chiar crezi ca pe vreun copil il inspaimanta ideea de microb ? [:D]

Iti spun eu, nici la 7 ani [:D]

Daca nu vrei sa puna mana pe animale, sa nu o mai duci, cum vrei sa se abtina de la pupacit pisicile ? [pk]

Cu pipi; poate o distraeaza ca e cald ? [8D] Poate a vazut catelusa cum face pipi si a imitat-o ?

Perioada asta in care se impotriveste ordinelor face parte din dezvoltarea ei si e foarte sanatoasa [flo] Este datoria voastra, a parintilor sa fixati bine limitele - alea de tin de siguranta ei - si sa actionati intocmai.

Data viitoare nu lasa varul la indemana ei.[:D]

IDEM pt obiectele periculoase !!!!! NU ea trebuie sa intelegeaga - la 2 ani jumate, ci VOI ca parinti, sa aveti grija sa nu-i fie la indemana !!!!!!!!!

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

______________________________________________id="red">

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVIDid="blue"> [flo2]

Daria, nu am treaba cu pisicile ingrijite si curate. Dar astea nu erau nici deparazitate, nici spalate. Chiar si asa, nu faptul ca a pus mana pe ele m-a deranjat, ci faptul ca, contrar altor dati, nu a mai asteptat sapunul, ci si-a bagat mainile in gura... Ceea ce este neobisnuit, in cazul Dariei, pentru ca ea insasi spune "am pus mana pe jos, am luat niste microbi, sa ne spalam, sa nu ne urce microbii pe noi, sa ma urc cu ei in pat".

Las' ca avem experienta cu Zentel, analize... Si asa face figuri la mancare, acu' sa ma mai gandesc si ca iar are viermi, iar nu stiu ce...

goldi, aia e, ca i-am dat exemple, inventam povesti cu diverse intamplari din care sa poata retine ceva, ceva de invatat, personajul este Scufita Albastra, o fetita mai zvapaiata, care se mai baga si in belele din cand in cand...

Varul nu era la indemana ei, Daria, pentru Dumnezeu, nu pot fi mereu, mereu cu ochii pe ea, si asa de-abia pot face si eu un pipi, un kk, un dush cand sunt numai eu cu ea, vrea mereu cu mine, in baie, peste mine, da-o-n amar, acu' chiar tre' sa stea in putoare?

Si nu i-s la indemana aceste obiecte! Intelege ca are puterea sa care un scaun de bucatarie prin casa, sa si-l puna unde doreste, sa se suie pe el, de pe el pe masa, daca este cazul, si sa isi ia ce ii trebuie! Normal ca o pazesc, dar vreau sa stiu ca, daca Doamne fereste ma apuca ceva si tre' sa fug la baie (mi s-a intamplat, in ultima vreme, sa imi fie rau, cu diaree si senzatie de voma), deci daca tre' sa fug la baie, nu vreau sa stau cu teama ca, pana borasc eu, copilului meu i se intampla ceva.

Inca n-am ajuns la stadiul de supraom.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!id="green">

NOU - colectia de martie! id="purple">

Bazar general - fiecare implicare conteaza!id="orange">

Daria-Nandini, haiosenii si dragalaseniiid="teal">

Hehe, Selene, join the club![:D] Nu stiu cum a fost a ta pana la varsta asta, dar fiu-meu cam asa e de cand il stiu[:)] Zau ca mi se pare normal ce face, adica nu e nimic iesit din comun, e pur si simplu varsta. Chestia cu trecerea de pietoni e manifestarea independentei, a invatat si ea sa zica nu. Eu nu am descoperit vreun algoritm dupa care copiii in jurul varstei de 3 ani fac sau nu anumite lucruri. Uneori se intampla sa poti comunica perfect cu ei, ti se pare ca inteleg ce li se spune, iar alteori pur si simplu e nu, sunt surzi si orbi la orice argument.

De cand avea un an am eliminat pe cat posibil lucrurile periculoase din jurul lui, am ajuns sa tin tirbusoanele si cutitele pe frigider si asa mai departe. Chiar nu ma pot baza pe faptul ca uneori intelege ca e periculos, pentru ca stiu ca in general curiozitatea e mai puternica.

Curiozitatea e semn de inteligenta. Eu cu asta ma consolez[:D] Si ca opozitia e semn de personalitate puternica (asta nu ma consoleaza chiar mereu, uneori ma scoate din sarite sa aud numai nu-nu la orice)[:D] Nervi tari iti doresc, o sa treaca[:)]

Eu am facut incuietori cu cheie la debara, acolo am inchis toate obiectele periculoase, toate.

Eu sunt mai putin panicoasa, Giulik de multe ori intra in casa, alearga la catel, apoi isi ia o inghetata si asa imbracata, incaltata, se tranteste pe jos unde o apuca si mananca inghetata cu Sela.

Dupa care ii amintesc din 3 in 3 minute sa se dezbrace, sa se spele pe maini ... pt copii astea sunt lucruri neimportante. In sa sper ca i vor intra in bioritm [:D]

Eu la baie merg insotita de caine si copil [:D]id="size1">

Si inca ceva: faptul ca un lucru nu e lasat sub nasul copilului, dar ajunge la ele ... NU poti invinovati un copil curios si punct.

TantiZavaidoc a zis fff bine in ultimul paragraf [flo]

Ce spui tu in ultimul tau paragraf insa ... asa e. Din secunda in care devenim parinti, traim cu speranta ca vor creste mari, cu sanatate si facem absolut tot ce ne sta in putinta sa fie asa.[flo]

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

______________________________________________id="red">

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVIDid="blue"> [flo2]

Selene tot ce e periculos pui bine la pastrare [:D]

Hai ca fim seriosi. Cati din noi nu stim cat de periculos ca sa conducem vorbind la mobil. Si cati o facem? :))

Sau cati fumeaza desi stiu ca riscul de cancer e de x ori mai mare?

etc. etc.

Atata timp cat nu vedem consecventele direct imediat ne gandim ca nu o se ni se intample noua numa vecinului [:D]

E doar curioasa. Iar cand e grabita sau distrata/ neatenta nu mai sta ea sa se gandeascca "aaa stai 2 secunde sa ma spal pe maini" [:D]id="Comic Sans MS">

Mai avem pana la varsta de 3 anisori, dar parerea mea este ca este un copil perfect normal, un copil care in subconstient cauta sa se convinga de lucrurile pe care tu i le interzici si ii explici ca nu sunt bune. Vrea sa se convinga singura ca pateste sau nu ceva. Este imposibil sa o lasi insa, e adevarat, dar si sa transformi totul intr-o semi drama, mi se pare exagerat. Daca vrei o explcatie psihologica, asta este: cauta sa se convinga singura de anumite lucruri.

Cand nu aveam copil si vedeam pe strada sau auzeam la cunoscuti de treburi similare, mai mult sau mai putin, imi spuneam: "pfffu, ce copil imposibil. Greseala parintilor, clar. Al meu nu o sa faca niciodata asa ceva etc.". Acum ca am copil, imi dau seama ca toti copii trec prin diferite faze si nu ai efectiv cum sa te opui. Nu mai cauta atat de departe cu gandul si nu iti mai macina mintile aiurea: e un copil sanatos care de acum isi cauta singur "adevarurile" vietii.

Bucura-te ca e sanatoasa si ca ciufuleste pisica :). Nu te astepta sa se duca cuminte sa se spele pe maini. Chiar daca pana acum a facut-o :). Copiii se schimba de la o zi la alta. Am invatat cu greu asta. Azi e ascultator, maine incepe sa faca ca el si eu trebuie sa ma adaptez si sa il feresc eu de rele :)

Mama lui [auto] Joshua-Luca din 10.04.2010

Apropos de mers la baie "insotita" ... Hahahahaha pai eu nu mai stiu demult ce inseamna intimitatea in baie. Cand cu greu reusesc sa ajung acolo, ajung cu baiatul si cu vreo 3 masinute sa fiu sigura ca termin ce mi-am propus. Asta ca sa elimini ce ai spus tu la finalul postului "sa ajung sa-mi fie frica sa vomit ca pateste copilul ceva". Pai cam asa suntem toate cred :)). Solutia: ia-o cu tine in baie si atunci o ai sub ochi :P

Mama lui [auto] Joshua-Luca din 10.04.2010

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...