Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna ziua tuturor!

Vin si eu cu o intrebare. Cum le explicam copiilor mici (3 ani) diferenta intre vise si realitate? Fetita mea m-a intrebat speriata intr-o dimineata (dupa ce toata noaptea a stat 'cuibarita' langa mine) "de ce a impins domnul ala masina lui daddy pe scari in sus si-n jos in casa?" Mi-am dat seama imediat ca a visat si i-am explicat ca nu a fost real, i-am explicat ca o masina mare ca a lui Daddy (ford f-150, pentru cine stie, ca sa va dati seama cat e de mare) nu e posibil sa o aducem in casa sa poata fi impinsa pe scari. Ea a repetat ca a fost un vis 'silly' (asa i-am spus eu si am ras, ca sa priceapa ea ce 'silly' vis a avut), dar nu stiu daca i-am explicat eu suficient si daca chiar a inteles ca visul NU e realitate.

Va multumesc tuturor pentru pareri si ajutor.

Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Desiree, cred ca ai procedat bine si fetita ta a inteles. Chiar daca notiunile vis/realitate pot parea complicate pentru un copil mic, atitudinea ta , rasul au linistit-o.

Mami rade, ma mangaie, nu e grav, n-am de ce sa ma sperii, e bine...

Transmitem copiilor mai multe prin sentimente, voce, mimica si gesturi decat prin vorbe, mai ales cand sunt micuti.

Pene colorate... cate putin din toate!

album

gradina

Desiree eu le-am explicat ca atunci cand dormim creierul nostru inventeaza povesti pentru noi. De cele mai multe ori frumoase, insa uneori si mai urate. Poate fiindca suntem prea obositi sau nu e aerisit in camera. Chestii d-astea.

Noua povestile ni se par adevarate in somn, dar fireste ca nu-s mai reale decat orice alta poveste.

Si umor mult cand vine vorba de vise, in special cele infricosatoare. E nevoie sa le scazi puterea, amuzandu-te de tot ce poti din ele. Cam in genul in care neutralizau vrajitorii din Harry Potter bong-ul [:D]

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

RRox, da, i-am explicat si partea stiintifica, asa pe intelesul ei, cum ca desi dorimim, creerul inca 'lucreaza' si desi par reale, visele NU sunt reale.

La partea cu Harry Potter m-ai pierdut [:D]

Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

OK, pentru cine nu stie ce-i cu bong-ul, sa exemplific [:D]

Ideea e sa ridiculizezi personajul inspaimantator pana ajungi sa razi de el, in loc sa te temi de el.

Visezi un paianjen mare care vine spre tine... ti-l poti imagina cu role in toate cele 8 picioare si totul devine mult mai amuzant.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
align="right" id="quote2">Probabil Desiree a citit cartea in engleza si nu se numeau 'bong' [:D]. In Australia bong este scula aia prin care fumezi marihuana [:D].Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health OrganisationI'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Citat:
citat din mesajul lui rrox3
align="right" id="quote2">Probabil Desiree a citit cartea in engleza si nu se numeau 'bong' [:D]. In Australia bong este scula aia prin care fumezi marihuana [:D].Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health OrganisationI'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
align="right" id="quote2">Sau poate Desiree nu a citit cartile [:I] [:D] [pup] Am vazut parca 2 sau 3 filme, acum multi ani si habar nu am, nu-mi amintesc mai nimic. [flo]Rrox, multumesc pentru explicatie._____________________________________________Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Desiree, eu tot cu ideea de povesti care ni se formeaza in cap am trecut de etapa asta, am avut in plus o cirpa rosie sub patul lui Atomix, da`asa, mai la vedere :), ca sa il protejeze de monstri si other ugly stuff, care se tem de cirpe rosii ca dracu' de tamiie!

Cu Addie inca n-am ajuns la explicatii, da' vine :), ca viseaza la greu!

Sarutam printesa Victoria, va cautam din cind in cind pe forum ca sa stim ca sinteti bine! Sinteti o familie tare frumoasa!

Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

La noi cand erau mai mici, explicatia pentru vise era inspirata din povestea lui peter pan. Cad adoarme, peter vine si-o duce cu el pe taramul vesnic, in tara viselor. Si ca acolo, in "neverland" orice e posibil sa se intample, si lucruri bune, si lucruri rele. Iar daca visul a fost prea urat inseamna ca a fost prea speriata si s-a trezit, n-a mai asteptat sa vada si finalul "povestii", care cu siguranta era unul bun.

Pe vremea aia functiona, acum n-a mai fost nevoie de povesti pentru explicat visele

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...