Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ATENTIE LA RH-UL NEGATIV

Recommended Posts

id="purple">Ma numesc Gheorghisor Monica si povestea famliei mele are un inceput obisnuit , adica dupa o intarziere de 4 zile cumpar imreuna cu sotul meu un test de sarcina si…. surpriza , sunt insarcinata, Imaginativa cum eram eu, sotul si mama, la telefoane cu tot neamul si toti prietenii dandu-le vestea cea mare. Bineinteles ca in scurt timp am ajuns la medic unde mi s-a confirmat prezenta sarcinii si evolutia ei normala pana la 7 satamani. Pana la 28 de ani nu mi-am luat nici o picatura de sange din cauza fricii pe care o am vizavi de ace si seringi si asa cum va imaginati nici grupa de sange si rh-ul nu il stiam. Nu stiam nimic despre rh, sau nimic bun, pt ca traiam cu falsa informatie ca rh-ul negativ este cel fara probleme.au iesit rezultatele la analize si tatal meu ma suna la munca ca sa-mi spuna ca majoritatea sunt bine, am intrbat de rh si mi-a citit de pe fisa ca este negativ, am sarit in sus de bucurie( ha ha ce naiva) si spre surprinderea mea o clienta a magazinului auzind discutia a incercat sa ma incurajeze. Nu am inteles gestul ei dar aveam sa aflu cateva zile mai tarziu cand au iesit analizele sotului. Dupa lacrimi amare varsate in seara cu pricina am ajuns a doua zi la medicul de familie care a dat pesimist din cap si m-a trimis la institutul de hematologie ca sa-mi fac o titrare de anticorpi. Primul rezultat cu care m-am dus la ginecoloaga mea a fost de 1/32. De atunci am sezisat la ea o mica dezinformare care mai tarziu s-a transformat intr-o ceata totala pentru ea. Adica am venit si cu cel de-al doilea rezultat la doua saptamani ( 1/64 ) si m-a intrebat “SI CE ZICI , E BINE? “. Ce sa va zic , in sufletul meu vroiam sa fie bine dar din ce citeam mai mult pe internet imi dadeam seama ca era cat se poate de prost. Dupa 2-3 zile ma suna doctora ginecolog si ma cheama la ea la cabinet, se documentase in privinta anticorpilor prezenti si-mi dadea o veste proasta una buna, cea proasta era confirmarea celor citite pe internet si cea buna era rugamintea de a avea incredere in ea.

Au urmat 7 luni de lacrimi rugaciuni sperante si incredere in puterea divina . Din 2 in 2 satamani analize la sange ,lacrimi amare varsate seara in pat si dulci in cabinetul de ecografii. pentru ca, analizele de sange ieseau prost dar la ecografie bebe era bine mersi. De-a lungul celor 9 luni am cerut la toate ecogrfiile sa nu mi se spuna ce am in burtica, vroiam sa fie surpriza. Bineinteles ca sotul meu se ruga , ca majoritatea barbatilor ca primul nascut sa fie baiat, dar pt mine nu conta ce avea sa fie. Ultima luna a fost ciudata ca rezultatele erau asa de proaste, incat nici nu le-am mai vazut, au ajuns direct pe biroul doctoritei. Eu tot intrebam:’’ CUM STAU CU ANTICORPII’’…… dar raspuns nu am primit decat e masa de operatie.

Am ajuns cu bine la 39 de saptamani, uffffff ce a mai trecut, si urmatoarea zi avem operatie. Ca sa ma relaxez mi-am luat sotul si viitorii nasi ai copilului si ne-am dus la peste pe arges.

Odata ajunsi acasa bronzati relaxati si incarcati cu energie pozitiva ma asez confortabil in fotoliu si-mi suna telefonul, era doctora ginecolog care ma ruga sa vin la spital mai devreme decat eram eu programata. In fine…………

A venit si ziua cea mare, am intrat in sala de operatii unde tropaiau o armata de doctori si asistente.Ii trimit un ultim mesaj sotului innainte de operatie spunandui ca :”inca te iubesc cu 2 inimi”

Cu totii aveam sufletul la gura si asteptam cu nerabdare sa-l scoata pe bebe. De familia mea nu am cuvinte sa va spun mare lucru, primul nepot si atatea griji si rugaciuni si pupaturi de ecografii……. Nu cred ca pot descrie ce era in sufletul fiecaruia. Nasa era si ea pregatita la usa salii cu aparatul de fotografiat ca sa surprinda primele minute din viata lui bebe, tata era dupa un geam in sala de operatie astepta cu emotie momentul principal , sotul se plimba prin spital coplesit de sentimente si biata mama mea nu se opera din rugaciuni.

Dintr-un somn adanc m-a trezit o asistenta in timpul operatiei:” HEI MAMICO NU SARUTI BAIATUL?”

Dumnezeule cine nu a nascut, nu stie cum este. Nu-mi puteam opri lacrimile, nu puteam, baiat, baiat. Ce emotii….. am intrebat cum este si dr neonatolog mi-a raspuns ca a luat nota 9 , ceea ce inseamna ca monentan este bine. Mi-am tras sufletul si asistenta m-a adormit iar.

M-am mai trezit in sala de reanimare unde sotul meu ma pupa si nu-si gasea cuvintele sa-mi spuna ce baiat frumos are el. Toate bune si frumoase pana noaptea pe la 2, cand am trimis o asistenta sa-mi vada baiatul la acvariu si sa-mi spuna ce face. A venit ea si mi-a spus verzi si uscate dar eu am citit in vocea ei ca ceva nu este bine. Bineinteles ca m-am speriat am inceput sa plang sa ma agit sa sun acasa si sa-i alarmez si pe ai mei. Dimineata am reusit dupa mai multe incercari sa ma dau jos din pat si sa ajung la neonatologie unde baietelul mei frumos era cuplat la aparate care-i monitorizau semnele vitale. Offfffff, offfff, am innebunit, am simtit cum cerul cade pe mine, cum sangele mi se scurge in picioare nu doresc la nimeni. Vine si sotul , si vb cu doctora pentru ca eu nu eram in stare de asa ceva, doctora ii spune ca este nevoie de o transfuzie de sange pt ca bebe a dezvoltat o anemie hemolitica . Zis si facut, a inceput transfuzia, nu va voi spune cum se face o transfuzie pentru ca asa ceva nu trebui vazut dar eu am vazut, este traumatizant. In fine, se incheie interventia si ma lasa sa intru la el, sa-l ating, sa-i vorbesc….. dar in momentul in care m-am prins cu mainile de patutul lui, m-au cuprins asa multe stari si toate deodata ca nu am stiut cum sa-l ating , nu am stiut ce sa-i soptesc, pur si simplu am inmarmurit langa el. Eram si emotionata si suparata si furioasa vroiam sa plang sa rad sa strig si de fericire si de durere. Asteptam cu totii sa vedem un semn cat de mic ca sa ne dam seama daca transfuzia a fost eficienta sau nu. Era asa de galben dar noi din dorinta de al vedea bine, parca ni se parea ca roseste putin in obraji si la manute, dar din spate veneau rezultatele la analize si ne innegurau sufletul iar. Analizele nu ieseau bine deloc. Ii spuneam licurici, pentru ca avea prins de degetelul de la picior un beculet rosu si noaptea pe intuneric il vedeam daca se agita ca ii clipea beculetul de la degetel. A treia zi a venit doctora in rezerva si mi-a spus ca exista un fel de vaccin cu anticorpi puri umani care l-ar putea ajuta pe bebe (octagam) , dar ca este cam scump. Nu a contat pretul, l-am vrut pentru baiatul meu si mi-lau adus. In a 4 zi de la nastere a intrat cu acest vaccin la tratament si spun asta pt ca a durat ceva ore bune di cauza administrarii prin injectometru.

Dupa 3 nopti nedormite si 2 zile de cosmar ce sa va spun, cand a venit doctora sa-mi spuna ca vrea sa ma spal sa ma pieptan si sa-mi sterg lacrimile pt ca bebe trebui sa vada o mami frumoasa, in 5 minute eram aranjata ca pentru intalnire, spalata , schimbata de halat, pieptanata, rimelata etc. Si in sfarsit clipa suprema, A VENIT BAIATUL MEU, A IESIT DE LA APARATE, ACUM ESTE BINE. Era seara pe la ora 20. l-am asteptat la usa caci ma credeam tare dar a trebuit sa ma asez pe pat si sa accept ajutorul asistentei pentru ca eu ma inmuiasem de tot. Pret de cateva minute nu mai stiam nici cum ma cheama. Imi doream sa vina tot palierul la mine in salon ca sa le arat frumusetea mea si de fapt am chemat cateva asistente si femeia de service care stiau de situatia noastra , cu toatele ne-am bucurat si am sarit in sus ca totul era acum mai bine. Am dat zeci de telefoane si la parinti si sotului si nasilor, socrilor, cumnatei si incercam sa-l gadil usor in talpa ca sa scanceasca putin, sa-l auda si ei prin telefon si asa sa-si dea seama ca a trecut orice pericol si acum este la mami a lui in brate.Am descheiat bluzita lui si pe a mea si mi l-am lipit de piele si in 15 minute i-am facut toate declaratiile de dragoste posibile dupa care m-am apucat sa-i povestesc telenovela care rula in perioada aceea la tv.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna Monica si felicitari !

Este foarte bine ca ai postat, pentru a trage un semnal de alarma.

Da-mi voie sa te intreb ceva : atunci cand te-ai casatorit, ai facut setul de analize prenuptiale ? Stiu ca foarte multe cupluri se "descurcau" intr-un fel sau altul, astfel incat sa nu fie nevoiti sa li se ia sange si sa faca aceste analize medicale - dar eu cred ca sunt foarte importante, in felul acesta partenerii afla cu certitudine ce grupa de sange au si ce RH. De fapt, se mai cer aceste analize sau nu in momentul casatoriei civile ?!? Recunosc, eu m-am casatorit demultisor, in 1992, atunci erau obligatorii analizele prenuptiale...

De asemenea, pe vremuri era obligatorie efectuarea analizei de sange pentru determinarea grupei si a RH-ului, in momentul implinirii varstei de 14 ani, pentru obtinerea actului de identitate. Nu stiu daca acum mai este obligatorie aceasta analiza. Poate pentru permisul de conducere...

Ar trebui sa fim cu totii mai constienti de importanta acestei informatii vitale, sa ne gandim ca oricand ni se poate intampla un accident (usor sau grav) care sa necesite spitalizare, transfuzii, operatii, etc. si e bine sa stim sau sa avem inscrisa undeva aceasta informatie (pe actul de identitate, pe permisul de conducere, o hartiuta in portofel) Intr-o astfel de situatie nefericita, informatia privind grupa de sange si RH-ul poate face diferenta intre viata si...neant.

Din pacate ai fost nevoita sa treci prin atatea momente grele dintr-o frica nejustificata fata de ace si analize. Acum, privind in urma la cele intamplate, cred ca preferai sa fii intepata si sa-ti faci analizele de 100 de ori inainte de sarcina, decat sa treci prin momentele groaznice pe care le-ai povestit.

In fine, bine ca totul s-a terminat cu bine !

Sa aveti parte de mult noroc si o viata frumoasa in continuare !

Felicitari inca o data ![flo]

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Printesa mea este in concursul Pampers, aici

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043

Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

eu m-am casatorit anul trecut si am facut analizele pt certificatul prenuptial dar nu se cere si grupa de sange si Rh-ul. decat hiv, vdrl si o radiografie pulmonara.

Am aflat dupa nunta ca am Rh negativ, si la cateva luni am pierdut o sarcina. nu stim dc a avut vreo treaba pt k nu mi s-a dat nici o explicatie. doar k s-a eliminat

imi pare rau ca ai trecut prin atatea, dar ma bucur k ai depasit aceste probleme si acum esti bn [pup]

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png

nunta noastra

[:)] analizele pentru cununia civila sigur ca le-am facut dar atunci deja eram insarcinata in luna 8-a[:D]

ar fi multe subiecte te dezbatut in scoli la ora de sexologie (daca se mai face) rh-ul , talasemia minora si majora, infectia urinara....

dar nu prea se ia in serios aceasta materie.[q][q]

daca as fi stiut cu multi ani in urma ca , cu un singur vaccin dupa chiuretaj, voi fi scutita de multe necazuri....... era altceva.

Buna Monica si felicitari pentru Bogdanel si pentru ca ati scapat cu bine de probleme[flo]!

In calitate de maica posesoare de RH negativ cu doua sarcini la activ fara probleme, te intreb : tu ai facut dupa nastere la maxim 48 de ore din nou vaccinul Rh- imunoglobin in cazul in care mai doresti sa ai copii?

Problemele datorate RH- se pot rezolva f. usor prin acest vaccin, iar riscul creste doar de pe la sarcina 3-4 ( atentie, aici de numara si pierderile de sarcina). Acest vaccin, din cite stiu eu, se gaseste si in Ro si nu d eputin timp. El se face de regula in saptamina 26-28 de sarcina (unul) si in primele 48 de ore de la nastere/ pierdere de sarcina.

Multa sanatate si sa va traiasca flacaul!

Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si Luca( 31 mai 2006)

Corinadani, ce sa-ti spun, cu toate ca am fost la o clinica particulara (monitorizare 8 luni + nastere), eu si doctora am tinut sarcina si am nascut intrebandu-ne una pe cealalta: "ce zici e bine? nu stiu, tu ce zici?"[bang][bang]

Adevarul este ca, cel mai probabil, daca as fi fost la alt medic, mi se recomanda intrerupere de sarcina.[q] Nu dau numele doctorului pt ca nu vreau sa-i fac reclama negativa, cu toate ca in privinta rh- a fost total dezinformata , dar a depus ff mult efort ca sa monitorizam sarcina ca la carte. A insistat sa merg la un anumit ecograf si a vb din timp cu dr de acolo ca sa urmareasca ff bine anumite elemente sa ne dam seama daca [bibe] sufera sau este bine.

De vaccin nici pomeneala, nici in timpul sarcinii nici dupa nastere.

Anticorpii la nastere erau 1/128 (ffffff mult), am inteles ca la aceasta valoare bebe nici nu trebuia sa mai existe.

Dar insist cu o rugaminte la cele care citesc comentariile , nu va [nani] pe o ureche ca "uite ca se poate" . cu RH-ul nu este de joaca, aveti grija de voi si insistati pana ce gasiti un medic competent.

Nu riscati un suflet mic daca aveti anticorpi prezenti.

Si daca va stiti cu rh-, atentie la chiuretajele din adolescenta sau la prima nastere. UN VACCIN TE POATE SCAPA DE MUUUULTE NECAZURI.[pup][pup] SI DE MUUUULTA SUFERINTA.[flo][flo]

[pup]

cat despre alt copil...???[q][q][q] nu cred ca am se mai poate.

De ce citesc mai mult... ma conving ca riscurile sunt mult prea mari si mi-e teama.[q][q]

Sufar tare mult din aceasta cauza.

Poate daca adopt un pui mic si singur... dar ramane de vazut, sotul nu prea vrea .dar poate totusi de dragul meu si al lui Bogdanel isi schimba sentimentele.

Totusi am sa ma interesez si pe la clinici straine, poate am o sansa[ruga][ruga][ruga] sa fiu mamica de bebe 2[portb]

SALUT!

ce nu inteleg este de ce nu ti-a facut dozarea de anticorpi si rezolvai problema (ai mai avut inainte sarcini pierdute sau intreruperi de sarcina?)se face in saptamana 28 si astfel iese bebe si el cu rh negativ, iar dupa nastere doctora trebuia sa-ti faca inca o dozare nu mai trece pe la doctora asta nu merita

si eu am rh negativ si doctorul meu m-a prevenit si mi-a spus ca trebuie sa facem vaccinul am inteles ca e in jur de 5 mil vechi.

imi psre rau ca ati trecut prin asa ceva dar doctora asta e incompetenta

Din pacate pentru mine am avut un chiuretaj in "tinerete".

Anticorpii erau prezenti 1/34 din luna 3-a si pareri au fost multe. Am avut doctori care-mi recomandau vaccinul si altii care spuneau ca il fac degeaba (inclusiv la institutul de hematologie mi s-a spus ca nu se mai face vaccinul la anticorpi de 1/64, caci atat aveam la 28 de saptamani).

[flo][flo]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...