Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Impartasitul copiiilor duminica

Oaspete Mada

Recommended Posts

buna, as vrea sa stiu cum si cand anume pot duce copiii la impartasit duminica dimineata. Sincer, eu am fost doar cu Rares, o singura data , acum de Pasti, cand am vazut intamplator un anunt la biserica, scria ora, data si daca trebuie sa fi mancat copilul sau nu inainte(in functie de varsta). Ilinca nu era in tara, era la sora mea, de asta nu am ajuns cu amandoi. M-a apucat asta o chestie, ca ar trebui sa ma duc cu ei la biserica, chiar si pt 5 min, Rares sigur nu ar sta mai mult si as vrea sa-i si impartasesc. Eu nu am dusa la biserica de nimeni in copilarie, dar niciodata, asa ca mare luru nu stiu, despre aceste lucruri, fara a fi atee insa. Cum sa fac? Le pot da micul dejun?, ei de fapt beau lapte de cum se scoala, micul dejun, il luam cam intr-o ora. Si va rog, fara mesaje ironice Multumesc pentru raspunsuri. Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008 [url="http://community.webshots.com/user/madaspa"]Ilinca si Rares [/url]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna, Mada, Eu am o fetita de 2 ani jumate cu care am ajuns la impartasit cam o data la 2 saptamani la recomandarea preotului. Eu ma duc cu ea oricand in timpul slujbei de duminica dimineata, o duc si o inchin la icoane si apoi ne asezam cu lumanarea in mana la usa altarului si asteptam un pic daca preotul e ocupat cu slujba. Niciodata insa n-am asteptat f mult, fiind 2 preoti unul de obicei vine la usa altarului sa primeasca acatistele si sa impartaseasca iar celalalt tine slujba. Eu pana acum i-am dat sa manance inainte dar preotul a zis ca de acum sa incercam pe cat posibil sa nu-i mai dam. Ei ii place f mult, mai ales ca stie ca se alege cu ceva dulce de la preot dupa impartasanie[:D]. Numai bine[flo]

La noi preotii impartasesc numai dupa slujba. De regula mergem cand nu ploua, si putem sta afara in curte. Si deja cam stim pe la ce ora sa ajungem. Mie preotul mi-a zis ca pana pe la 5-6 ani se pot impartasi si daca au mancat. Am auzit si preoti care ii impartasesc pe copii inainte de slujba. Andreea si [copil] [url="http://cezara-ilinca.blogspot.com/"]Cezara - Ilinca [/url](2.06.2009) [url="http://in-bucataria-mea.blogspot.com/"]In bucataria mea[/url] [url="https://picasaweb.google.com/AndreeaTzui"]POZE[/url]

Mada, mergi la biserica si intreaba doamnele care vand lumanari. te vor indruma cu siguranta. La biserica de langa mine, duminica se impartaseste dupa slujba, aproape de pranz, iar in timpul saptamanii, dimineata in jur de 8:30-9. despre mancat/nemancat nu am intrebat. La mine cel mic nici nu deschide ochii bine si cere ciorba[pofta].

Cand era mic Andrei, il lasam sa manance, si chiar Preotul ne spunea ca nu e pacat daca mananca. Acuma, al meu copil, are deja aproape sase ani, si de aceea nu mai mananca dimineata, inainte de Sf Impartasanie. In cazul in care este bolnav si ia anitbiotic, ii dau neaparat sa manance, ca sa ma asigur ca nu ii termin stomacelul. Astea sunt cazuri exceptii ingaduite de Biserica pentru bolnavii care iau medicamente si chiar nu pot renunta la ele. Sfatul meu este sa iti impartasesti copii cat mai des poti, pentru ca este sanatos din toate punctele de vedere. Impartasania lucreaza nu numai in acel moment, dar si in timp. Andrei al meu a fost impartasit la fiecare sfarsit de saptamana,(am ascultat de sfatul sotului si al Parintelui meu, Duhovnic), si crede-ma ca sunt foarte multumita - pt ca inainte era un copil tare, tare, bolnavicios, numai prin spitale stateam cu el, etc. Adinella "Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!"

Si noi impartasim copii de la 7 saptamani si la fel ne-a zis duhovnicul ca pot sa manance inainte ( au 4 resprectiv 1 ani) . Decat sa nu ii impartasesti deloc mai bine chiar si mancati daca au sub 7 ani. Regulile difera de la o biserica la alta. Sunt preoti care impartasesc inainte de predica pt.ca sa poti pleca cu copii care si asa nu inteleg mare lucru si se agita si foiesc ,dar si care ii tin pana dupa predica spre disperare celor care stramba din nas ca nu aud bine predica , si ca ce o fi si cu astea ( mamele) care aduc copiii sa deranjeze slujba[:-@] ca doar nu astia mici vor fi viitorul in biserici ca ei vor traiiii cat pietrele. Nimic nu trebuie sa lasi sa te opreasca din impartasirea copiilor ca ei sunt darurile lui Dumnezeu mici floricele ce trebuie udate mereu sa creasca. Doamne ajuta.

• 2 weeks later...
Mada, daca nu reusesti sa ii impartasesti la biserica ta parohiala, poti merge sa intrebi la alta biserica unde regulile sunt mai laxe. Dar Ilinca este vad dupa data de nastere deja de 7 anisori aproape, macar ea ar trebui sa reziste sa nu manance pana la ora 10-11. Mai sunt biserici unde ii impartasesc pe copii in usa din stanga a altarului (unde mergi si dai pomelnic) inainte de ora prestabilita. Ai putea proceda si asa ca sa nu fie nevoie sa astepte copiii pana la ora 10-11. Pe masura insa ce cresc, mai pot rezista, insa cat sunt mici, nu rezista fara o gura de ceai sau apa. Parerea mea este ca daca vrei sa-i impartasesti cat mai des sa schimbi biserica la care mergi. Doamne ajuta! Iasmin, mama de strengar de 9 anisori

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...