Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reintoarcere la serviciu din CIC

Recommended Posts

Buna fetelor

Am si eu o nelamurire

Pe 12 August va trebui sa incep munca, dupa cei 2 ani de CIC. Copilul il voi da la cresa din septembrie, deoarece in luna August este inchisa toata cresa. Problema mea e ca nu am cu cine sa las copilul in cele 19 zile din August si as vrea sa reincep -daca se poate spune asa- munca cu concediul de odihna. Stiti ceva concret, daca se poate? Cand ma voi duce la sediu firmei unde lucrez, ca sa discut despre reintoarcerea mea, as vrea sa fiu bine informata asupra acestei probleme, pentru ca fetele astea de la resurse umane stiu sa te fraiereasca in fel si chip daca nu esti stapan pe tine si nu le dovedesti ca esti in cunostinta de cauza. Stie cineva ceva concret? A fost vreuna dintre voi in situatia asta? Va astept raspunsurile cu mare interes

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna, din cate stiu zilele de concediu de odihna se calculeaza proportional cu nr de luni lucrate in anul respectiv...ma rog, in cel dinainte de a naste...nu stiu daca ti-ai luat atunci concediu sau nu...in principiu, cred ca se poate, nu vad de ce nu; mie mi-au calculat parca 14 zile de concediu de odihna pt 8 luni lucrate (aici depinde si de vechime,de contract etc); DAR (vin si eu cu un sfat nu tocmai "corect"), ma gandesc ca poti suplimenta cu cateva zile de medical, daca e neaparata nevoie...

mami cu doi strumphi poznasi - Miruna (18.09.2005) si Andrei (13.07.2010)

se poate...la mine a fost alta situatia, lucrasem 6 luni, apoi concediu de maternitate/postnatal, ma rog, 4 luni, si m-am intors la lucru...mai aveam 2 luni pana se termina anul, nu mi-a zis nimeni nimic de genul asta, pur si simplu am depus cererea de concediu si a fost ok

mami cu doi strumphi poznasi - Miruna (18.09.2005) si Andrei (13.07.2010)

Va multumesc. La concediu fara plata, 2 saptamani, m-aim gandit si eu in cazul in care nu-mi aproba CO. Sper sa am nororc, in oricare dintre situatii. Vechime am in firma, nu e problema, dar stiti si voi cum sunt fetele astea de la resurse umane. Cu cat e firma mai mare, cu atat sunt ele mai acre. Am intalnit un caz similar, tot la mine i firma, tipa cerea concediu fara plata pt vreo 6 luni si nu i l-au acceptat. I-au zis sa aleaga: ori incepe munca, ori demisia.

De aceea vreau sa ma informez inainte, sa stiu cum stau de vb cu dansele.

Nu gasesti nici-o alta solutie? Ce vei face dupa inceperea cresei, cand puiul tau se va imbolnavi? Iar medical? Cat de draguti ar fi cei de la job-ul tau, trebuie sa stie ca se bazeaza pe tine. Nu cred ca va "da bine" sa incepi cu concediu sau sa-ti iei medical. In general, cei care isi tot iau concedii de tot felul (nu ma refer la cel de odihna programat din timp) sunt primii pe lista disponibilizarilor.

(PS. nu lucrez la hr :))

Anya

buna,

teoretic, este perfect legal ceea ce doresti tu.

important este sa faci cererea de reluare a activitatii, cu data de 12 august. in acest fel iti este reactivat contractul de munca. tot cu data de 12 august poti face cerere de concediu de odihna, atentie insa ca numarul de zile de CO pe 2011 este proportional cu perioada efectiv lucrata, mai exact ti se calculeaza pro-rata pentru perioada 12 august-31 decembrie. practic ai dreptul la zile de CO corespunzatoare unei perioade de 4,5 luni din anul 2011. imparti numarul de zile de CO cuvenite pe un an(corespunzatoare vechimii tale) si inmultesti cu 4,5. rezulta numarul de zile de CO la care ai dreptul in 2011, presupunand ca lucrezi pana la 31.12.2011.

IMPORTANT : aceasta cerere de CO trebuie aprobata de superiorul direct, fara aprobare nu poti intra in CO.

inainte de a intra in CIC, ti-ai epuizat toate zilele de concediu de odihna ?

varianta finala ar fi sa-ti reiei activitatea la 12 august si sa angajezi temporar o bona, oricum vei avea nevoie de cineva cu care sa poti lasa copilasul atunci cand e bolnav si nu poate merge la cresa...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

• 2 weeks later...
Va multumesc pt raspunsuri, sunt lamurita deja, dar lucrurile au luat o alta intorsatura la mine. Am fost chemata mai devreme la munca, fiind nevoie de mine urgent. Va dati seama ca nu pot rata un loc de munca f aproape de casa si destul de bine platit. Asa ca iata-ma nevoita sa incep munca mai devreme dacat ma asteptam. Si cum problema mea e pe loc rezolvata. Ma refer la copilul meu. Va sta saracul cu cine apuca( dintre bunicute), dar mai mult cu sotul meu. Asa ca nu va pot da nicio informatie sigura cu privire la reinceperea activitatii din CIC cu CO. Va dati seama ca nici nu am apucat sa vb cu cei de la serv despre asta, ei luindu-ma tare sa vin urgent la munca. Asta e...Ne descurcam noi pana in septembrie cand va incepe cresa. Si nu cred eu ca va fi nevoie sa stau cu copilul acasa, el fiin defel un baiat rezistent si imun. A avut pana acum doar 3 raceli usoare, normale la schimbarea anotimpurilor. V-am pupat

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...