Mickyyy Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Am aproape o saptamana de cand sunt internata, dar azi e prima zi cand chiar nu- i mai inteleg pe medici, poate ma ajutati voi cu o posibila explicatie despre cum merg treburile prin spitale si cu ceva sfaturi de viitor. O sa fac un mic rezumat, tastez de pe mobil si e foarte incomod. In primul rand, nu's adepta spagilor, chiar daca in spitalele de stat nu te baga nimeni in seama fara. Asa ca mai de voie, mai de nevoie am zis sa fac si eu ca toata lumea cand m-am internat (la o doctorita oarecar, nerecomandata de nimeni, cea la care am.fost repartizata la internare) si am abordat-o pe hol in prima zi si-am incercat sa- i dau 1 milion de "bun venit". I-a refuzat si n-am mai insistat. De ce a refuzat n-am idee (a acceptat cu siguranta de la alti pacienti, ca ma informasem inainte). M-am gandit initial ca a facut-o pentru ca nu stia de ce boala sufer si o fi zis sa astepte intai sa-mi puna un diagnostic si abia dupa sa ii ii. Mama zice ca i-am dat prea putin si de asta a refuzat (desi tot atata ii dadusera si ceilalti in prima faza, cu toate ca afectiunile lor erau mult mai grave ca a mea). In fine, ea a refuzat, eu n-am mai insistat. Oricum e o doctorita ciudata (ca sa nu zic mai urat despre ea), si nu doar din puncul meu de vedere. Mi-a facut chiar si scandal cand am intrebat-o de rmn, ca o sa ma anunte ea daca e cazul de asa ceva (desi la momentul internarii aveam trimiteri de la 2 neurologi diferiti pentru rmn). In fine, zilele trec, fac ceva investigatii, fara un rezultat exact, inca nu am un diagnostic dupa o saptamana de internare. Ma trimite in ambulatoriu la control orl (de ce in ambulatoriu n-am priceput nici pana azi, ca spitalul e mare si cred ca exista si sectie normala de orl), in fine, orl-ista ma trimite la clinica particulara pentru investigatii (pe principiul ca sunt foarte bine dotati acolo si imi pot face investigatii complete). Ma duc, ce sa fac, dau cateva milioane bune pe investigatii si revin la spital cu rezultatele (adica nu ma externez, ma invoiesc cateva ore de la doctorita mea ca sa ies sa fac analizele). La clinica mi se recomanda din nou rmn de urgenta. Dar evident ca orlista din ambulatoriu are propriile idei despre unde trebuie facut rmnul ala, de ce sa- l fac gratis in spital, ca poate sa ma trimita ea peste drum la doctorita x sa- l fac cu vreo 8 milioane, ca ala din spital nu e la fel de bun si e posibil sa trebuiasca oricum sa-l refac. In fine, un comportament deplorabil (nici macar date de contact nu mi-a dat, iar cand i- am zis ca daca tot o fi sa-l fac cu plata macar sa fie colplata imi zicea ca nu e cine stie e diferenta, "doar" vreo 3-4 milioane ( probabil crede ca eu adun banii din copaci, daca 3-4 milioane e asa, o suma nesemnificativa). Am uitat esentialul, nu i-am dat nicio atentie financiara orlistei. In fine, eram un car de.draci ( e mai lunga povestea) asa ca azi am navalit peste asistenta si i-am zis ca vreau sa ma externeze, daca tot ma plimba la clinici particulare la ce bun sa raman internata. In prima faza o suna pe doctorita si.imi. zice ca sunt libera sa plec, dar sa revin maine sa imi dea foaia de externare. Apoi ceva se intampla ( si de aici incepe confuzia mea) ca revine asistenta in salon, imi ia trimiterea pentru rmn si ma programeaza pentru maine la rmnul gratuit din spital. Fara ca eu sa- i fi cerut asta, fara sa fi facut scandal si fara sa-i fi dat vrrun leu ei sau doctoritei. Poate ma luminati si pe mine de ce, de ceva cred ca le-a fost teama, desi nu i-am amenintat cu nimic (aveam intentia s-o fac, dar cu doctorita, nicidecum cu asistenta care nu avea vreo vina, iar doctora evident nu era in spital). Din bune intentii,nu cred ca au facut-o, asa ca maine cand o sa dau ochi cu doctora vreau sa stiu care a fost de fapt motivul schombarii de atitudine, vreau sa,-mi stiu drepturile, nu vreau sa ma duc cu sarumana la ea pentru ca a decis dupa o saptamana sa-mi dea acordul pentru amaratul asta de rmn gratis desi aveam deja 4 ttimiteri pentru el de la diversi medici si ea tot insista ca nu sau nu la ea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Neimstita, nu ti-a luat banii. :))) asa e la noi. daca nu ii ia se incepe teoria conspiratiei, ca de ce nu i-a luat: i-ai dat prea putin, ai cine stie ce boala, plicul era indoit intr-o parte sau ea e obsedata si nu primeste decat bancnote mici. Sincer, mi-e greata cand ma gandesc ca dupa ce ca nu iau bani, pacientii pot vorbi asa de mine. Sarind peste asta, sa-ti spun pe scurt cateva lucruri, poate te lamuresti partial: -la ORL nu te-a invoit doctorita, se numeste consult interdisciplinar si acesta se face sau la dr. X cu care s-a inteles medicul, sau in ambulator, sau la sectia lor de urgente.Deci este ceva perfect normal -recomandarea sa iti faci RMN la medicul Cutarica nu este normala din moment ce puteai face in sistem de coplata si RMN-ul spitalului functioneaza -probabil, doar probabil, doctorita asta a considerat ca intradevar ai ceva si ca trebuie sa iti faci RMN-ul, acoperindu-si partial fundul pt. ca ai avut recomandare de la toti de RMN dar ea a facut alte investigatii inainte probabil sperand sa e lamureasca asa. -faptul ca nu ti-a gasit inca un diagnostic (wow, de parca ar fi la fel de usor ca si luatul pantalonilor sau facutul ochiurilor de ou). Cel mai simplu, sa stii, este sa semneze pacientul ca pleaca pe propria raspundere, contrar avizului medicului. Deci ai si tu dreptate in privinta RMN-ului platit, nu este normal. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NicoletaB Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Insanatosire grabnica! Altceva nu pot spune, decat trist, trist, trist... id="Comic Sans MS"> Mamica unui buburuz id="maroon">id="Comic Sans MS"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 A, si asta cu "nu te baga nimeni in seama daca nu dai" imi face tensiunea sa creasca. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OanaRusu Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 XIO, astept ziua in care sa poti fi empatica cu un pacient - chiar si virtual. Deocamdata nu am vazut asta in postarile tale. In lumea reala in care traiesc eu exista medici care iti refuza banii cu dispret si te trateza in continuare cu dispret - eu o inteleg f bine pe Micky, am trecut pe-acolo pe unde e ea. De exemplu, cu sau fara spaga, cineva din spital ar fi trebuit sa o lumineze cu cateva detalii: ce investigatii i se fac, de ce nu este trimisa la RMN, de ce nu i se poate pune un diagnostic inca - ce variante ar fi si de ce nu-i nici una clara. In cuvinte simple - de oameni mai simple, ne-doctori. La toate externarile legate de familia mea (ma refer strict la mine, copii, sotul meu) am iesit din spital fara nici un fel de explicatii, fara sa stiu ce medicatie s-a administrat, doze si de ce. Nu am cum sa comunic unui alt medic ce s-a intamplat inainte si fara exceptie toti (medicii) se asteapta sa stiu. Sau ma intreaba cum il/o cheama si zice in barba "pai precis ti-a dat.." ------------------ Mickyy, sanatate, nervi de otel si bafta mare! mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OanaRusu Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Citat:citat din mesajul lui XIOA, si asta cu "nu te baga nimeni in seama daca nu dai" imi face tensiunea sa creasca.**Fur is for petting***http://www.facebook.com/#!/adoptiicainiwww.adoptiipisici.roalign="right" id="quote2">Si mie imi creste. Pentru ca asa e.mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andries Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Din pacate aparatele rmn din spitale sunt suprasolicitate si e posibil ca abia maine sa fi gasit un loc. Eu cred ca interesul tau este sa faci acel rmn si sa iti puna un diagnostic. Sanatate! Andries Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Citat:citat din mesajul lui OanaRusuCitat:citat din mesajul lui XIOA, si asta cu "nu te baga nimeni in seama daca nu dai" imi face tensiunea sa creasca.**Fur is for petting***http://www.facebook.com/#!/adoptiicainiwww.adoptiipisici.roalign="right" id="quote2">Si mie imi creste. Pentru ca asa e.mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucruriloralign="right" id="quote2">Ei, eu te asigur ca nu este asa.**Fur is for petting***http://www.facebook.com/#!/adoptiicainiwww.adoptiipisici.ro Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Xio, vezi sa nu pleznesti de atata tensiune Nici eu nu te-am vazut vreodata sa raspunzi frumos, doar ca sa ajuti pe cineva cu informatie, fara sa judeci si fara sa-ti creasca tensiunea. Mickyyy, in nici un caz n-o lua tare inainte sa intri la rmn. Clar ca s-a speriat de ceva. E strigator la cer sa existe rmn in spital si sa te trimita sa dai 8 milioane la unul particular. Iti vine sa-i iei la palme. SI cu analizele la fel. Oai atunci ce dreq te-a mai tinut in spital??? Obiective Realisteid="orange"> Androix Bijouxid="red"> Niste copii si toti copiii! [;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Publicat Iulie 5, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 5, 2011 Ba, m-ai vazut raspunzand extrem de frumos si normal persoanelor care nu jigneau. Eu ca medic ma simt jignita de mesajul acesta al lui Micky si, dupa cum am mai spus, si ingretosata. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.