ML Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 Spuneti-mi, va rog, eu fac mai toate supele aici cu o "supa" de legume la cutie (este limpede, naturala, fara chimicale si altele prin ea) la care adaug apa, legume, etc. Mama este in vizita la mine, i-au placut cateva supe si as vrea pt. ea ceva cu care sa inlocuiasca supa asta la cutie cand se intoarce in Bucuresti. Deci nu caut Vegeta, Knorr sau altele asemanatoare ci ceva natural, supa (lichida) sau legume + ierburi + condimente uscate. Imi puteti recomanda ceva, eventual de unde sa cumpere? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]La tzara americana (poze)[/url] [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Franturi%20din%20copilarie/"]"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Postat Iulie 6, 2011 supa asta la cutie nu e broth? adica tot o fiertura - zeama limpede de la carne cu legume, sau legume simple. eu fac intotdeauna supa mai multa si congelez o parte. o folosesc apoi ca baza pentru urmatoarea supa, mancaruri cu sos, etc. nu-mi amintesc sa fi vazut de cumparat aici. R Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 in Romania nu exista deocamdata un produs similar. sau, daca exista, nu se comercializeaza in magazine, ci sunt distribuite doar in reteaua celor care au hoteluri, restaurante, pensiuni, etc. gasesti totusi supa de peste, daca nu ma insel foarte tare, in carrefour, la raftul cu conserve si ciorba la conserva, este un produs marca proprie Carrefour. daca mama ta ajunge in magazin, sa se uite si la raftul cu produse exotice/orientale/asiatice. acum cativa ani exista un produs romanesc, amestec de legume si verdeata, deshidratate, perfecte pentru prepararea diverselor feluri de mancare. mai exista amestecuri congelate, de legume, pentru ciorba, salata boeuf, etc. asta ar fi cea mai naturala varianta. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Porumbita Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 roxanaz in ce o congelezi? si cat rezista? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 porumbita, pana iti raspunde roxana, iti vand eu un pont : se poate congela, de exemplu, in pungile acelea speciale pentru cuburi de gheata. eu asa pastrez zeama de acrit ciorba, mi-a facut mama din corcoduse. cand am nevoie, pun 3-4 cuburi de "acreala inghetata" si e ok. daca nu, pot fi folosite formele de gheata din silicon, faci mai multe ture de cuburi inghetate si le pui intr-o punga sau cutie, in congelator. teoretic ar trebui sa reziste minim 6 luni. insa daca vorbim strict de zeama de legume pusa la congelator, n-are rost sa te complici cu cuburi, deoarece folosesti o cantitate destul de mare la prepararea macarurilor, probabil ar fi mai utile niste recipiente cu capac, potrivite ca marime, cat stii tu ca folosesti la o mancare. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 Eu am congelat supa de vita in sticle de plastic mici de 0.5 Imi iesise prea multa si am pus la congelator si zeama si niste carne si apoi am facut o mancare de vita cu sos rosu. Foarte buna a iesit. Si borsul tot asa il pastrez ca nu pun decat juma de litru la o oala de ciorba si restul il mai bag la congelator. Sincer, sa nu va suprati pe mine, dar pentru o noua supa sau ciorba chiar nu vad rostul acestei baze. Poate doar sa ai fiertura de carne si tu sa mai pui doar legume, dar mie imi seamana a strutzo-camila asa [:D] [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 Bee, in caserole de plastic congelez. am unele inaltute si late, cam de 700ml - din seturile de la Ikea. nu am congelat in pungi, iar cele de gheata sunt mult prea mici. nu stiu sa zic cat rezista.. nu cred ca am tinut mai mult de o luna o cutie. Androix, nu, e ok asa - practic imbunatatesti gustul. R Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu77 Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 Si eu congelez. cand am gaina/cocos de la bunica, grasa, fierb in mai multa apa si congelez inca o portie ptr a imbunatati gustul la o alta ciorba- de curcan. pui, etc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mirela0521 Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 fetelor fara suparare, insa sincer eu nu am auzit pe nimeni sa faca asa ceva. nu zic ca este rau, insa nu vad rostul. dupa mine supa de orice fel ar fi ea, si mancarea gatita in general, trebuie sa fie proaspata, ca d-aia se numeste mancare calda! nu vad rostul sa "imbuteliezi"/congelezi resturi/surplusuri de supe si sa le refolosesti dupa 1 luna de zile. Rares (19 aug 2006) & Rebeca (4 iun 2008) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
msl1 Publicat Iulie 6, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 6, 2011 ML, ce fel de supa la cutie (broth) folosesti? Am incercat o data una organica vegetariana de la Trader`s joe si a fost absolut scirboasa am aruncat-o.... Nu exista in Ro un produs similar, nu se utilizeaza, in Ro totul se face din "scratch"... Broth asta este exact zeama de supa sau zeama de oase pusa in cutii si conservata, nu cred ca in general gospodinele in Ro ar utiliza asa ceva de asta nu cred ca exista produsul pt ca nu s-ar vinde. Mirela, aici in USA aproape toate retetele de mincare folosesc broth din asta sau cream base adica un fel de crema groasa din legume carne sau altele...supe ciorbe sosuri etc. eu nu pot sa o folosesc zeama asta pt ca mi se pare absolut scriboasa la gust iar celalate "creams" toate au in ele GSM Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.