Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Unde se gaseste sirop de menta?

Recommended Posts

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

cred ca poti gasi in orice hipermarket, la raftul cu bauturi alcoolice, zona cu diverse cocktailuri/lichior sau in zona cu siropuri si concentrate din fructe diverse. pe net scrie ca mai poate fi gasit in magazinele cu produse apicole si/sau naturiste. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac sirop de menta de casa cu menta din gradina mea. Prin comparatie cu cel din comert, al meu nu are coloarea verde, ci maro (cam ca si ceaiul), de unde deduc ca acea culoare verde-viu e de la coloranti alimentari. Cine doreste, ii pot oferi reteta si de ce nu, chiar materia prima. [:I] Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

300g-500g frunze de menta cruda (eu am pus la ochi) 1,5 kg zahar 1,5 l apa 2 linguri miere de albine Se opareste menta curata, spalata in prealabil in multe ape, in apa care fierbe cam 10 minute, (eu am fiert si cu menta in ea vreo 10 min). Am lasat ceaiul la racit ca sa-si traga din taria mentei dupa care se scoate planta, se strecoara prin tifon/sita zeama si se adauga zaharul. Se fierbe pana se face sirop, adica pana se leaga. Mierea se adauga inainte cu jumatate de ora de sfarsit, deci cam dupa 1,5 ore de fiert siropul. Se toarna fierbinte in sticle (mie mi-a iesit fix 1 litru), se capaceste si se da la perna pana se raceste. Se bea cu apa minerala sau cu sifon, eventual si cu suc de lamaie.[pofta] Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...