Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Indemnizatie crestere copil!

Rammoncita

Recommended Posts

O intrebare:

In cazul in care eu nu am acele 12 luni necesare pentru a primi indemnizatia crestere copil, prietenul meu poate beneficia de vreo indemnizatie la locul lui de munca pentru crestere copil, el indeplinind stagiu de cotizare, dar nedorind sa intre in concediu ingrijire copil?

Multumesc anticipat!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Citat:
citat din mesajul lui Rammoncita
O intrebare:In cazul in care eu nu am acele 12 luni necesare pentru a primi indemnizatia crestere copil, prietenul meu poate beneficia de vreo indemnizatie la locul lui de munca pentru crestere copil, el indeplinind stagiu de cotizare, dar nedorind sa intre in concediu ingrijire copil?Multumesc anticipat!!
align="right" id="quote2">buna,indemnizatia tocmai de aceea se acorda, pentru ca se presupune ca parintele copilasului nu mai poate desfasura activitate profesionala, sta acasa si isi creste copilul. pe perioada CIC contractul de munca al persoanei incadrate este suspendat temporar, iar pe pozitia ocupata poate fi angajata o alta persoana, pe perioada determinata, pana la revenirea titularului din CIC.prietenul tau nu poate beneficia asadar de acesti bani daca nu intra in concediu ingrijire copil. in functie de angajator, este posibil sa beneficieze doar de o prima/bonus pentru nasterea unui copil.poate te ajuta cineva mai informat in legatura cu legislatia, daca este posibil ca tu sa platesti "din mana" contributiile astfel incat sa ajungi la acele 12 luni, pentru a primi totusi indemnizatia...Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )Printesa mea este in concursul Pampers, aicihttp://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043Multumim pentru orice vot primit !"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

tot eu, revin cu o precizare

nici sa nu va ganditi cumva sa incercati sa "pacaliti" sistemul, adica prietenul tau sa ceara indemnizatia, chiar daca merge in continuare la serviciu (nu intra in CIC), deoarece in primul rand se completeaza o declaratie pe proprie raspundere privind faptul ca nu are alte venituri de natura salariala, in al doilea trebuie sa depuna la dosarul de indemnizatie decizia de suspendare temporara a contractului de munca, vizata la ITM.

si apar neconcordante si la Administratia Financiara, aceeasi persoana apare cu venituri salariale (din declaratiile depuse de angajator) si cu indemnizatie pentru CIC...

singura varianta ar fi ca prietenul tau sa ceara intrarea in CIC si sa lucreze "la negru" fara contract de munca, total ilegal...sau poate intra intr-un sistem de distributie produse cosmetice (gen avon sau oriflame), caz in care nu mai este in ilegalitate si castiga si ceva banuti...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Printesa mea este in concursul Pampers, aici

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043

Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...