silk Postat Februarie 9, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 9, 2010 buna, a facut cineva tratament cu duphaston-didrogesteron-10mg?medicul ginecolog mi-a recomandat minim 6 luni pt reglarea ciclului, avand deja probleme la 39 ani; uitandu-ma pe prospect exact modul si cantitatea date de el sunt pt fertilitate sigur mi-am pus problema cand am inteles ca s-ar putea sa am o problema;concluzia:am intrerupt tratamentul in dec 2009, ian 2010 cm neregulat dar a fost la 35 zile fata de decembrie, pe perioada tratamentului era ceas, la 28 zile si acum...nimic; multumesc pt. eventualele info; la telefon medicul mi-a spus sa-mi iau un test de sarcina:) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
galliciana Publicat Februarie 9, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 9, 2010 silk,in ce zile ai luat duphaston? astept inca o minune in viata mea!!! Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, sã mãsurãm pe altii cu mãsura cu care ne mãsurãm pe noi, sã pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim nouã si cand îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri..id="size1"> Confucius id="size1">id="Comic Sans MS">id="limegreen"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madutza_bra Publicat Februarie 9, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 9, 2010 Citat:citat din mesajul lui silkbuna, a facut cineva tratament cu duphaston-didrogesteron-10mg?medicul ginecolog mi-a recomandat minim 6 luni pt reglarea ciclului, avand deja probleme la 39 ani; uitandu-ma pe prospect exact modul si cantitatea date de el sunt pt fertilitate sigur mi-am pus problema cand am inteles ca s-ar putea sa am o problema;concluzia:am intrerupt tratamentul in dec 2009, ian 2010 cm neregulat dar a fost la 35 zile fata de decembrie, pe perioada tratamentului era ceas, la 28 zile si acum...nimic; multumesc pt. eventualele info; la telefon medicul mi-a spus sa-mi iau un test de sarcina:)align="right" id="quote2">si...ai luat testul?[flo]Mada [gravi] 5+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silk Postat Februarie 10, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 10, 2010 am luat cate o pastila din a 14a zi pana incepea sangerarea, dar totul era la fix exact cum scrie la prospect:"infertilitatea datorata insuficientei secretiei LH: doza recomandata este de 10mg didogesteron zilnic din ziua a 14 pana in ziua 25 a ciclului menstrual. Tratamentul trebuie continuat cel putin 6 cicluri menstruale consecutive. se recomanda ca tratamentul sa fie continuat si in primele luni de sarcina asa cum este recomandat la avortul habitual." Eu recunosc ca nu am citit prospectul am luat dupa reteta am mai verificat cu un alt medic ca sa zic asa si celalalt mi-a spus ca este ok tratamentul; eu am fost sa am o consultatie pt ca plecam din tara pt o perioada indelungata si intervin tot felul de probleme mai ales cand nu clarifici anumite aspecte d ela inceput; ambii medici m-au intrebat daca doresc sa mai am copii, dar am zis ca e o discutie generala, nici nu poti spune pe loc intr-un cabinet daca vrei sau nu pt ca nu cumperi inghetata; am spus ca este posibil sa iau la un anumit moment dat in calcul aceasta varianta, dar nu mai devreme de 1 an probabil si nu raspund pe loc;eu am facut tratamentul efectiv din mai (sau chiar aprilie)pana in decembrie2009; am luat un test de sarcina clasic, l-am facut dimineata, nu e concludent; se pare ca doar dupa 2 saptamani; am luat inca un model, digital si mai astept 2 zile mi-am propus pana sa-l refac; am ramas si mult in urma cu aparitiile in domeniu, sincer ma preocupau aspecte pt copil de 10 ani; Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unombun Publicat Februarie 10, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 10, 2010 doctorul care ti-a prescris asa ceva e chiar bun!1duphastonul e un medicament minunat,trataeaza ce ai tu,mie mi-a oprit 2 hemoragii pe care altfel le opream cu bisturiul,e foarte bine tolerat de ficat..chiar daca esti sau nu esti insarcinata,oricum face bine.daca esti,sustine sarcina sa nu o pierzi,daca nu esti si-a facut treaba lui hormonal. si mie mi-a dat doctorul altfel decit scrie in prospect,o alta schema si ...am inviat,la propriu-caci altfel ma operam!!!! asa ca mergi pe doctorul care prescrie duphaston,e scolit,e citit!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ANI.G Postat Februarie 10, 2010 Raport Distribuie Postat Februarie 10, 2010 Citat:citat din mesajul lui silkam luat cate o pastila din a 14a zi pana incepea sangerarea, dar totul era la fix exact cum scrie la prospect:"infertilitatea datorata insuficientei secretiei LH: doza recomandata este de 10mg didogesteron zilnic din ziua a 14 pana in ziua 25 a ciclului menstrual. align="right" id="quote2">ei, eu sunt de cu totul alta parere...nu neaparat f. scolit medicultot ce ai spus tu aici ca scrie in prosperct se aplica NUMAI DACA ovulezi in Z14O sa fac varice esofagiene tot zicand asta. Din pacate medicii nu aud si continua sa dea din Z14 duphaston. Rezultatul : un ciclu reglat ,dar anovulator.Pentru cine NU urmareste o sarcina e super OK, dar pentru cine vrea copii.....http://clipedinviatamea.blogspot.com/ - DESPRE INFERTILITATE SI NU NUMAI...http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silk Postat Februarie 12, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2010 multumesc pt pareri;inteleg ca nu e prea multa lume obisnuita cu acest medicament; mi-a spus ca in situatia in care sunt sa iau 2 pastile/zi timp de 5 zile acum si vom vedea in a 6 ce se intampla..pt ovulatie exista teste; oricum eu doream doar o reglare datorita schimbarilor de clima si alte lucruri la 39 ani... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
galliciana Publicat Februarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 12, 2010 buna,silk! eu iau duph de 3 ani de zile, sunt satula de el, plus ca da stari ciudate. ani are dreptate.inhiba ovulatia. eu il iau din z16-25,1tabl/zi. la terminarea trat.,vine cm la 3-4 zile. pupici astept inca o minune in viata mea!!! Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, sã mãsurãm pe altii cu mãsura cu care ne mãsurãm pe noi, sã pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim nouã si cand îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri..id="size1"> Confucius id="size1">id="Comic Sans MS">id="limegreen"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unombun Publicat Februarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 12, 2010 ingroasa mucoasa uterina,nu inhiba nici o ovulatie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
simonia Publicat Februarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 12, 2010 eu am dedus ca duphastonul luat din z.10 sau z.14. duce la resobtia foliculilor. pentru ca tot duphaston se da si-n cazul in care se formeaza chisturi, si-n urma tratamentului cu D. acestia se resorb. dar daca ovulatia are loc in z.14, inainte de a ajunge D. in sange, poate ca ajuta fisarea sarcinii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.