Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce scrie pe oul tau?


Recommended Posts

pur intamplator am citit acest blog http://think.hotnews.ro/stampila-pe-ou-cum-stii-cand-mananci-sanatos.html si m-am dus repede la frigider sa citesc, din curiozitate ce scrie pe ouale locale... 2 ....[:-@] incepe cu 2 pe oauale mele.. sa inteleg ca tre sa-le evit? [:-@][alcool] [:D]

 

Dar pe-ale voastre ce scrie, scuzati-mi indiscretia [8D]

 

s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

 

-------------------------------------------

scrapbooking yeee - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Gata, ne lipsim si de oua acum [alcool] Am vazut si noi stirea la televizor, e peste tot de fapt. Si am fugit si eu sa citesc ce scrie pe oua. Bine dreq ca nu scria 3 ca ma puneam sa le arunc si ma batea barbatu' si asa cand m-a vazut alergand asa despletita la frigider s-a enervat.

Imi doresc tot mai mult sa ma retrag la tara [:D]

 

Blogul graseiid="orange">

Androix Bijouxid="red">

 

Niste copii si toti copiii! [;)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

la mine chiar 3 scrie! [alcool] oua BEST de la "Familia TONELLI".. clasa A, bla bla...

 

dar eu n-am inteles daca sunt defecte sau nu... [:D] ma gandesc ca doar sunt mai putin hranitoare... cu alte cuvinte contin multa apa chioara? oul tot ou e, eu nu stiu inca sa se fi inventat oul fabricat in laborator! deci atata timp cat l-a facut gaina, nu e clocit [:D] patrat sau mai stiu eu cum, ma gandesc ca nu e chiar rau...

 

si "clasa A" pe cutiile de la oua ce mai e?

si "gainile crescute in baterii imbunatatite" ce mai inseamna?

 

 

kid="limegreen">aid="pink">rid="green">lid="orange">iid="purple">gid="blue">uid="red">tid="limegreen">zid="yellow">aid="blue">

sunt mamica Adelutei [bis]id="Comic Sans MS">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui karligutza
si "gainile crescute in baterii imbunatatite" ce mai inseamna?kid="limegreen">aid="pink">rid="green">lid="orange">iid="purple">gid="blue">uid="red">tid="limegreen">zid="yellow">aid="blue">sunt mamica Adelutei [bis]id="Comic Sans MS">
align="right" id="quote2">Bateriile sunt ca niste cutii in care sunt crescute multe gaini iar fiecare are spatiu cam cat o coala A4. Nu stiu cat de imbunatatite se pot numi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

deci fiind asa mici poate nu mai aveau aer si le-or fi pus aer conditionat! [:-)))]

 

ia ca m-am mai documentat cu search pe domnu' gugal si am gasit asa:

 

Structura si compozitia chimica a oului

Oul este format din trei parti distincte: coaja, albus si galbenus. Raportul procentual intre ele variaza in functie de caracteristicile pasarilor de la care provin ouale si este in medie:

• Coaja: 10-12%;

• Albusul: 58-60%;

• Galbenusul: 29-31%.

1. Coaja sau cochilia constituie invelisul exterior al partilor comestibile ale oului.

Culoarea ei variaza de la alb pana la brun-roscata cu intensitate diferita, in functie de rasa sau hibrid. Suprafata cojii este acoperita cu o pelicula subtire denumita cuticula; ea are un rol protector, impiedicand evaporarea lichidelor din interiorul oului si totodata patrunderea murdariei si microbilor in ou.

ATENTIE!!! Prin distrugerea cuticulei, in urma spalarii sau frecarii cojii cu materiale aspre, se favorizeaza alterarea oualor prin patrunderea germenilor microbieni in interiorul sau.

2. Albusul: este un lichid gelatinos, vascos, de culoare alba, cu o densitate medie de 1,042. Este format din 4 straturi de consistenta diferita, cel dinspre galbenus fiind cel mai dens.

Compozitia chimica medie a albusului este:

• Apa 85%;

• Protide 12,7%;

• Grasime 0,3%;

• Substante organice neazotoase - 0,7%;

• Saruri minerale 0,6%.

Albusul contine mai multe feluri de albumine, solubile in apa, care se coaguleaza la 50-60°C. Printre albumine: ovoalbumina (80%) si ovoglobulina, in a caror structura intra aminoacizii. In compozitia oului intra si mai multi fermenti, dintre care cel mai important este lizozima, care are rol bactericid si ajuta la pastrarea oualor.

3. Galbenusul: se prezinta ca un corp sferic, a carui culoare variaza de la galben deschis sau inchis pana la galben rosiatic sau portocaliu inchis in functie de alimentatia pasarilor.

Galbenusul este format dintr-o emulsie densa de globule foarte mici, bogate in grasime, invelita la exterior cu o membrana numita membrana vitelina. Galbenusul este format din doua parti: prima reprezinta discul germinativ, adica punctul mic si albicios de pe suprafata galbenusului care adaposteste ovula.

Discul germinativ are o dimensiune de cca 2-3 mm, el se continua spre centrul galbenusului cu straturi concentrice de culoare mai deschisa decat restul galbenusului si care se numeste latebra. Discul germinativ impreuna cu latebra formeaza vitelusul formativ, locul unde se formeaza embrionul, daca oul este fecundat. Restul galbenusului, a doua parte, constituie rezerva de hrana a embrionului la inceputul dezvoltarii lui si de aceea se numeste vitelus nutritiv.

Fiind bogat in grasimi (lipide, lecitina, colesterol) care sunt mai usoare decat albuminele, galbenusul este mai usor (mai putin consistent) decat albusul. De aceea, cand oul este tinut culcat mai mult timp in aceeasi pozitie, galbenusul se ridica treptat in partea de sus a oului si se lipeste de coaja oului, favorizand patrunderea germenilor patogeni in interiorul oului, producand alterarea lui.

La oul proaspat, galbenusul este tinut in centrul oului cu ajutorul salazelor.

Galbenusul contine:

• Apa 51%;

• Proteine 16%;

• Lipide 31%;

• Saruri minerale 1,1% (sub forma de fosfor; fier; magneziu; potasiu; calciu);

• O cantitate importanta de vitamine (A; B1; B2; D; E), enzime si substante colorante (xantofila).

id="blue">id="size1">

 

 

(sursa: http://www.desprepui.ro/oul_a.php)

 

 

 

 

kid="limegreen">aid="pink">rid="green">lid="orange">iid="purple">gid="blue">uid="red">tid="limegreen">zid="yellow">aid="blue">

sunt mamica Adelutei [bis]id="Comic Sans MS">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Citat:
citat din mesajul lui karligutzasi "clasa A" pe cutiile de la oua ce mai e?
align="right" id="quote2">De la gaini eficiente [:D]
align="right" id="quote2">[:-)))]am gasit es'plicatia si cu clasele... sunt puse cu cap dom'le si clasele astea; daca s-a gandit INSUSI Maria Sa Guvernul la ele? [:D] zice asa: Art.6 (1) Ouale se clasifica in functie de calitate, dupa cum urmeaza:a) categoria A sau "oua proaspete";b) categoria B sau "oua calitatea a doua sau oua declasate", destinate a fi folosite in industria alimentara [...] si in industria nealimentare.(2) Ouale din categoria A se clasifica in functie de greutate.(sursa: H.G. 415 din 2004 [;)] )deci sa ne relaxam! [:D] nu sunt ouale chiar asa de rele... ba mai mult cica sunt bune si in curele de slabire! [:p]kid="limegreen">aid="pink">rid="green">lid="orange">iid="purple">gid="blue">uid="red">tid="limegreen">zid="yellow">aid="blue">sunt mamica Adelutei [bis]id="Comic Sans MS">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cica ouale cu cifra 3 sunt periculoase pt ca gainile traiesc in acele baterii imposibile, fara sa vada soarele vreodata, hranite cu furaje de calitate inferioara si in timpul vietii lor chinuite produc hormoni de stres care se transmit in ouale pe care le produc si pe care le mancam noi, iar acei hormoni ajung la noi. Am cumparat si oua ecologice (cu cifra zero) pe cutia carora scria f induiosator ca gainile traiesc fericite cu picioarele pe pamant.

Sincer acum, nu stiu cat de mult conteaza cat de fericit a trait animalul care a fost exploatat ca sa (il) mananc eu, dar ce mananca la randul lui cred ca este f important (si aici este vorba despre modificari genetice si alte nenorociri din seria asta)

 

mamica de sef mic (08.09.2006)

Bucurie!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...