Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

exista bone care se joaca cu copilul???

Recommended Posts

Buna,

Sunt in cautare de bona pentru baietelul meu de 2 ani. Problema este ca din ce am vazut pana acum nici una nu are capacitatea si imaginatia sa se joace!!! Pare un lucru atat de simplu, dar pe care nici unii din bunici nu reusesc sa-l practice. E foarte greu sa te cobori (sau mai bine as zice eu sa te ridici) la nivelul copilului, sa-i faci o gradina zoologica cu toate animalutele din dotare, sa le dai sa papa, sa le scoti la plimbare, etc. E foarte greu sa inchipui un castel cu un print, un cal si o Alba ca zapada care merge sa se joace cu piticii. E foarte greu sa-ti pui un cearsaf albastru pe jos si sa pui niste pestisori pe el si sa faci valuri. E greu sa te joci!!! E greu sa te joci cu malai, cu gris, e greu sa sortezi pe culori diverse obiecte...e greu daca nu esti mama puiului pe care vrei sa-l ajuti sa se dezvolte frumos, pe care vrei sa-l inveti ca a invata poate fi foarte distractiv!

Acesta e marele meu OFFFFFF. Intr-o luna plec la serviciu si nu stiu cine ii va satisface copilasului meu nevoia de joaca (structurata si nestructurata). INcerc cu bunicii dar si cu ei e greu.

Caut si bona si nimeni nu mi-a dat senzatia ca ar putea sa faca ce ma astept eu. Toti apropiatii imi spun ca nu voi gasi pe nimeni asa cum vreau eu. 100% cum vreau eu , stiu ca nu voi gasi, dar macar acolo "u pic" (vorba baietelului meu).

in concluzie, aveti astfel de bone? Cum le-ati gasit? Sau unde si cum sa caut?

Merci mult

Miri

Miri2007

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Miri2007, ai incredere vei reusi sa gasesti bona care sa te multumeasca macar " u pic". Bona noastra, imi e si greu sa ii spun asa, pentru ca o consideram ca facand parte din familie, este un astfel de om special. Chiar azi, de pilda, era asa bucuroasa ca au facut martisoare.[olala] Si este si o persoana modesta: tarziu, am aflat ca este fosta educatoare si, timid, ne-a aratat fotografii din anii in care ...era antrenorul de joaca al multor copii. Este absolut minunat modul in care se poarta cu Stefan, baietelul nostru. Ce-i drept, o cunosteam de ani buni, este verisoara unui prieten de familie, care a locuit pe acelasi etaj cu noi, de ai carui copii a avut grija sapte ani sub ochii nostri, insa familia respectiva a plecat din tara. Asa ca, in momentul in care a aparut Stefan, ne-am contactat prietenii, prietenii verisoara si verisoara pe noi.[:)]

Deci, se poate, nu dispera. Totusi, pana gasesti bona care sa te multumeasca, ma gandesc ca bunicii sunt de nepretuit, daca sanatatea si timpul le permit sa iti fie de ajutor.

Citat:
citat din mesajul lui miri2007
Buna, ... sa te cobori (sau mai bine as zice eu sa te ridici) la nivelul copilului, sa-i faci o gradina zoologica cu toate animalutele din dotare, sa le dai sa papa, sa le scoti la plimbare, etc. ... sa inchipui un castel cu un print, un cal si o Alba ca zapada care merge sa se joace cu piticii. ... sa-ti pui un cearsaf albastru pe jos si sa pui niste pestisori pe el si sa faci valuri. ... sa te joci!!! ... sa te joci cu malai, cu gris, sa sortezi pe culori diverse obiecte...in concluzie, aveti astfel de bone? Cum le-ati gasit? Sau unde si cum sa caut?
align="right" id="quote2">Miri, am scos din textul tau expresia "e greu" si a ramas o descriere foarte realista a ceea ce face bona fetelor mele. Da, exista si bone pentru care nu e greu sa se joace cu copii, ci o fac cu placere. De multe ori am regretat ca nu am intotdeauna rabdarea ei si cheful ei de joaca. Stiu, sunt foarte norocoasa ca am gasit-o si ii sunt recunoscatoare. Eu pur si simplu am dat anunt in ziar, am descusut vreo 60 de doritoare si am ales trei ca sa le vad. Am ales-o pe tanti a noastra pentru ca reusit din prima sa se apropie de fetita mea cea mare, care era de fel foarte reticienta cu strainii.Bafta multa in cautari!Vali, [copil] Alexandra (30.03.2003) si [copil] Ioana (28.09.2004)p.s. am uitat sa spun, bona e la noi de 4 ani, nu e un comportament de impresionat mamica la inceput, cum din pacate se intampla de multe ori

dupa ce ne am chinit vreo 2 ani doar noi singuri cu copilul am hotarat ca trebuie sa cautam o bona. sotul meu era cam sceptic, fiindca nu vroia sa si lasa copilul pe mana oricui. am incercat prin cunostinte si prieteni si nu ne a placut ce am gasit... apoi un coleg de serviciu al sotului si a gasit o bona printr o agentie si era FFF multumit de ea. asa am hotarat sa sun si eu la agentii de bone. am sunat la 2 si am spus ce caut si le am dat un profil. am gasit o pe TANTI a nostra din prima! vreo luna nu a ramas singura cu copilul in casa!!! eram ori eu ori sotul. apoi inca vreo 3 luni am avut o mica camera de supravegheat instalata, care desi nu erai in raza ei de imagine inregistra sunet. am fost si suntem FFF multumiti de ea! asa ca nu regret ca am mers la agentie.

----------------------------------------------

O mamica fericita!

(M.A. 21.06.2006)

Si eu am gasit bona potrivita pentru fetele mele tot prin agentie, ce-i drept solicitand menajera si nu bona. Am ales menajera si... s-a dovedit a fi un foarte bun pedagog, cu o rabdare de neimaginat de o bunatate rara si niciodata obosita pentru fetitele mele. suntem amandoua acasa cu fetele, dimineata face menaj usor apoi sta cu fetele in timp ce eu gatesc, iesim impreuna, le face baie, se joaca cu ele, le invata poezii, pe care de multe ori i le sciu eu ca sa fie corect invatate. Prima poezei au invatat-o de la ea.

Fetele mele au 2 ani jumate si o avem de la un an jumate. O iubesc si ea le iubeste si mi-am dat seama de asta fara sa se straduiasca ea deloc.

Eu am solicitat menajera pe care sa nu o deranjeze ca sunt doi copii in casa si care sa ma ajute si la baia lor si la scos afara. Fata asta e mult peste asteptarile mele.

Eu ii coordonez activitatea cu copiii (am fost educatoare). Ii spun ce fac azi si ea se conformeaza. E si ea fericita cand vede "ca din mainile ei iese ceva". Sincer, datorita ei fetele mele mi se adreseaza cu " te log, mami vleau ma joc cu..." sau cu "scuze, mami nu fi supalata, sunt puiutzul tau". Atat le-a barait la cap cu te rog, scuze, multumesc, poftim, cu placere, sarutmana pt masa ca acum le folosesc frecvent.

Ce sa spun, se poate. Nu e imposibil.

Eu am vrut mereu o femeie tanara langa mine in casa, am vrut ca cea care ma ajuta, sa fie tanara si in putere si nu cu nervii foarte uzati.

Nu dispera, vei gasi.

Succes!

Lachi mamica de Karina si Iris

http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Miri sa stii ca eu am gasit o bona asa de buna, o persoana de incredere, modesta..nu stia lb straine..dar nici ca ma interesa treaba asta..in schimb..a invatat-o pe Alessia mea..o groaza de poezii, jocuri...tot felul de lucruri..pe care..oricum..eu nu le faceam cu ea,,caci nu aveam timp..mi-a placut f. mult de ea..si ei de Alessia si invers...pot spune ca aveam mai multa incredere in ea..decat in mama...

Acum..eu stau cu fetele acas..dar..drept sa spun..eu nu prea ma joc cu ele..s e joaca mai mult ele, intre ele...

Daca vei cauta..sigur..pana la urma vei gasi o bona iubitoare, care s ase joace cu puiutii si in care sa ai incredere...

Mami de doua printese: [zana] ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)[zana]

Buna tuturor!

Nici nu stiti cat de mult ma incurajeaza mesajele voastre!

Nu am mai intrat pe net (si deci nici pe forum) pentru ca de o saptamana am tot umblat prin medici si pe la Budimex cu MIhai pentru o sinuzita etmoidala. A fost nasol tare dar am dat peste un doctor bun si acum ne-am refacut, asa ca revenim la framantarile noastre: bona.

Si eu sunt convinsa ca exista astfel de persoane cum le descrieti voi. De fapt mama mea a fost asa. Dar de cand a aparut MIhai, mama s-a stins. De acolo de sus ea ne iubeste enorm si are grija de noi, asa cum a avut si cand era printre noi. Ea a lucrat mult cu copii intr-un leagan de copii. Se numara printre cei care chiar ii iubea. In ultimii ani a fost chiar si asistenta maternala, ce sa mai a fost mama pentru un sufletel amarat, Vali, care si acum isi aminteste cu drag de ea si cu care noi tinem inca legatura. Imreuna cu tata au facut o echipa minunata crescandu-ne e noi si pe Vali. Sa vedeti ce jurnal i-a tinut, cu tot ce facea cu Vali in fiecare zi de ma uimesc, cata rabdare si dragoste (parca stia ca nu va mai sta mult cu noi, si s-a gandit sa aibe si Vali niste amintiri cand va fi mare - sa stie ca cineva l-a iubit si s-a jucat cu el).

Hai ca m-am descarcat aici la voi. Una peste alta stiu ca exista astfel de persoane, dar ajunsesem sa-mi pierd speranta cand am vazut ce mi-a iesit in cale pana acum. Nu disper insa si sunt hotarat sa gandesc pozitiv si sa gasesc persoana potrivita pentru Mihai. Prietena, partenera de joaca, de ras, de voie buna, indrumatoare in educatia celor 7 ani de acasa.

Voi reveni cu noutati!

Va pup pe toate!

Miri si Mihai

Miri2007

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...