monmary Postat Iulie 12, 2011 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 12, 2011 Salut, Alimentatia copilului a fost mereu un stres pentru mine caci al meu bebe nu e fan mancare. Acum, pe caldurile astea, mananca si mai putin... De exmemplu ieri a manact de dimineata un mar cu vreo 4 biscuiti pentru copii, la pranz cateva lingurite de orez cu piept de curcan (total nu cred ca a depasit 100g). A mai papat la san de 2 ori pana seara (l-am obisnuit prost sa-l alaptez inainte de somn si daca nu primeste san nu doarme...)Pe seara, a mancat 160 de grame de borcanel cu vita(pe monet nu aveam altceva ce sa-i dau caci eram afara, la plimbare. Inainte de culcare, pe la 9 si ceva, a mai mancat vreo 3 biscuiti cu fructe. Azi a mancat de dimineata branzica calcica cu fructe, pana in 100g, vreo jumatate de rosie cu cateva bucatele de paine la pranz, san de 2 ori si cam atat.. Cum e la voi? Ce le mai dati de mancare la copilasi? Au apetitul scazut de la caldura? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_driana Publicat Iulie 12, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 12, 2011 baietelul meu are aproape 1 an si 8 luni si mananca la fel de bine ca pana acuma....saracu' mereu ii transpirat si curge apa pe el, dar el papa ff bine...el papa doar mancare gatita de mine, in fiecare zi altceva...la capitolul mancare stam f bine, ii un pofticios si un mancacios si jumatate... cat are copilasul tau? Adriana, mamica pufarinului David Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monmary Postat Iulie 13, 2011 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 13, 2011 Alexandru are 1 an si o luna, de la inceputul diversificarii a facut mofturele,ii amestecam mai tot cu mar ras ca sa manance..Incet, incet am renuntat la marul ras in orice mancare, l-am pacalit apoi cu iaurt. Se satura repede oricat de gustoasa ar fi mancarea, si trebuie sa-i distrag atentia cu ceva ca sa manance(un capac, un castron de plastic,jocuri pe telefon...ce am la indemana). Dupa ce nu mai vrea sa manance la masa, se cere jos si mai vine de cateva ori si mai dau cateva lingurite...putine dupa mine :). Pana in august nu suntem la noi acasa si nu am un scaunel pentru copii sa-i pun in fata diverse obiecte sa-l tin ocupat, deci o sa ne distram cu tinut in brate si plimbat prin casa. La noi micul dejun e cam acelasi, mai schimb marul cu para si ii pun biscuiti sau branza calcica cu banana, acasa papa cereale cu iaurt sau fruct. Aici nu gasesc cereale ca lumea si iau biscuiti din diverse cereale cu suplimente de minerale si calciu (cam tot pe acolo)..Mesele de pranz si seara difera de la o zi la alta. Cum ai reusit sa-l faci un mancacios? Il alaptezi? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
clarmai Publicat Iulie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2011 A mea pe caldurile astea desi in general e mancacioasa ,nu mananca mai nimic,ciugule,cere multe fructe,vrea suc de portocale intr-una ,de mere si daca ar fi dupa ea ar manca numai iaurt,dar nici nu o fortez ,caci nu as manca eu om mare dar ea. Ieri de ex a mancat un pic de ou cu paine,suc de portocale,un pic de carne fripta de pui,carofi piure si niste cereale cu lapte,si cacao cu lapte.A mea are 3 ani ,dar nu ma stresez ,caci in casa am 32 de grade,la ultimul etaj....va inchipuiti.In schimb bea lichide multe,multe,ieri nu am calculat cat a baut,dar a cerut apa intr-una, si imi cerea si gheatza,"ghiautza mami"Dar nu-mi fac probleme asa am patit si vara trecuta,prin ultima decada a lui august isi revine.Are 16 kg si e destul de dolofana.[:D] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LoraG76 Publicat Iulie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2011 Eu nu cred ca poti sa-l "faci" mancacios...daca nu e, nu e. Probabil ca el se satura cu atat cat mananca - si noi, ca si adulti, suntem diferiti - unii mananca mai mult cantitativ decat altii si asta nu inseamna ca cei din urma nu se satura. Ca si copil, conteaza sa manance cat mai diversificat si nu mult cantitativ, ma gandesc eu. A mea - cea mica - are 10 luni si mananca f. bine, orice/oricat, nu a refuzat nimic pana acum. Eu nu i-am dat pasat mai nimic, doar dimineata, fructele, uneori. Cand am inceput diversificarea, am pasat si eu supa, asa cum stiam ca "trebuie" - pura teorie - o scuipa toata. Apoi am gasit subiectul cu autodiversificarea si mi-am facut curaj sa-i ofer legumele/fructele intregi. Am avut un succes deplin cu asta, i le puneam pe masuta bucatele si ea le manca - ba cu gura, ba cu nasul, ba chiar si cu urechile - nu aveti idee cum arata si ea si bucataria dupa ce termina masa, insa nu a contat decat faptul ca mananca. Eu zic sa-i oferi o mancare care sa-l atraga, cat mai frumos si divers "prezentata". Nu stiu ce alt sfat sa-ti dau, pentru ca baietelul tau e deja mare si ma gandesc ca are obiceiurile formate, acum. Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010) [url="http://community.webshots.com/album/577049286UYRuhK"]Carti personalizate[/url] - [url="http://www.carteacopilariei.ro/"]Cartea copilariei[/url] [url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=LoraG76&catid=&search=Cauta&searchtype=2"]Lucrusoare la bazar umanitar[/url] (Niciodata sa nu spui niciodata!) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariana_alex Publicat Iulie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2011 Nici noi nu suntem fan mancare si de mica a fost asa,la noi fiecare masa e in jur de 100g desi are 1,9 luni...asta e... pe caldurile acestea intr-adevar a mai redus un pic cantitatile de mancare dar papa mai multe fructe in special pepene rosu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabitom Publicat Iulie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2011 Si Rares al meu(1 an si aproape 8 luni) ma dispera cu mancarea.Mananca ce poate din mana-cascaval,rosii,castraveti,banana,peopene rosu,piersica,dar cand e vorba de stat la masa ca sa manance ciorbita sau altceva ce nu se poate manca din mana,e dezastru,nu sta deloc.Problema la noi e ca cere des lapte-1 litru in 24 ore1 Oare e mult?Lichide bea si el. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oana_lex82 Publicat Iulie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2011 Monmary[flo], daca al tau ti se pare ca nu e mancacios ar trebui sa ti-l dau o zi pe al meu [alcool]...sa iti zic cat mananca intr-o zi: Dimineata: 1 lingura de branza cu o piersica mica si jumatate banana, doar jumatate din acest piure Pranz: 10-15 lingurite ciorbita sau 1 lingura piure de cartof amestecat cu un galbenus sau o bucatica piept de pui Seara: 90 ml lapte amestecate cu cereale Noaptea : aprox 200-250 lm lapte toata noaptea.... In rest bea ff multa apa!![pk] Al meu are 1 an si aproape 2 luni...Deci asta mananca in zilele bune..k din 7 zile cate are saptamana are 1-2 zile cand nu mananca nimik[bang]..Deci iata ca exista si mai rau ca al tau..Al meu are 9 kg, al tau cate kg are? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nushulica Publicat Iulie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Iulie 13, 2011 desi ai mei sunt amandoi mancaciosi ,se bat turcii la gura lor cand e ora mesei [:D]acum abia inghit cate ceva asa f usor,pepene,iaurt,piersici...mancare gatita au 3 zile de cand nu au mancat deloc[bang]abia lui stef i-am strecurat ieri vreo 2 bucatele de piept de pui la gratar...am in frigider 3 feluri de mancare gatite ieri si ei nu se ating de ele...dar nici nu-i stresez beau si ai mei lapte,cel mare uht aproape 1l pe zi si seara ii pun si cereale de bb in el ,cel mic LP cam 600ml/zi asta e,linistiti-va ca o sa treaca caldurile si vor manca din nou[pk] Mami si 2 printi iubiti: [cavaler]DAVID(24 sept 2008) si [bebic]STEFAN(24 sept 2010) [shopi][url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=nushulica&searchtype=2"] SHOPPING[/url][shopi] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monmary Postat Iulie 13, 2011 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 13, 2011 Oana, m-ai facut sa zambesc...Nici pe al meu nu-l dau suncile jos, luna trecuta avea 8600, nu m-ar mira sa nu fi luat deloc in greutatea luna aceasta cu caldurile astea. Nici nu imi vine sa-l mai cantaresc caci mereu am fost in urma la kg s ma stresez de numa..Imi alung temerile legate de greutate cand vad ca se dezvolta bine psihomotor. Bebe tau cum progreseaza? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.