Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

ADMITERE LICEU 2011

Recommended Posts

S-a afisat prima repartizare a elevilor in licee...

Din primele constatari:

@ licee de prima mana prinzi doar cu medie peste 9.55; linia a doua prinzi cu medie peste 9.20; linia 3 pana in 8.60....restul gasesti si la medii mici

@ sunt multi copii din judetele limitrofe care au medii ff mari si care devin competitori seriosi

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Primele 20 de sectii din licee in functie de ultima medie de admitere. Ultima cifra o reprezinta numarul de locuri. LEN inseamna bilingv- engleza

1 COLEGIUL NATIONAL "SFANTUL SAVA" Real Matematica-Informatica Liceal 9.94 LEN 30

2 COLEGIUL NATIONAL "SFANTUL SAVA" Uman Filologie Liceal 9.67 - 30

3 COLEGIUL NATIONAL "SFANTUL SAVA" Real Matematica-Informatica Liceal 9.64 - 180

4 COLEGIUL NATIONAL "SFANTUL SAVA" Real Stiinte ale Naturii Liceal 9.6 - 30

5 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" Real Matematica-Informatica Liceal 9.59 - 150

6 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" Real Stiinte ale Naturii Liceal 9.58 - 60

7 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" Uman Filologie Liceal 9.57 - 30

8 COLEGIUL NATIONAL "MIHAI VITEAZUL" Real Matematica-Informatica Liceal 9.54 - 270

9 COLEGIUL NATIONAL "MIHAI VITEAZUL" Real Stiinte ale Naturii Liceal 9.52 - 30

10 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" Uman Stiinte Sociale Liceal 9.52 - 60

11 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE SINCAI" Real Stiinte ale Naturii Liceal 9.48 - 30

12 COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU" Real Matematica-Informatica Liceal 9.42 - 270

13 COLEGIUL NATIONAL "IULIA HASDEU" Real Matematica-Informatica Liceal 9.4 LEN 30

14 COLEGIUL NATIONAL BILINGV "GEORGE COSBUC" Real Matematica-Informatica Liceal 9.4 LEN 90

15 COLEGIUL GERMAN "GOETHE" Real Teor.real spec.germana Liceal 9.39 - 25

16 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE SINCAI" Real Matematica-Informatica Liceal 9.37 - 150

17 COLEGIUL NATIONAL "SPIRU HARET" Real Matematica-Informatica Liceal 9.31 LEN 30

18 COLEGIUL NATIONAL "IULIA HASDEU" Real Matematica-Informatica Liceal 9.3 - 90

19 COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE SINCAI" Uman Filologie Liceal 9.29 - 60

20 COLEGIUL NATIONAL "CANTEMIR VODA" Real Matematica-Informatica Liceal 9.28 LEN 30

Anul acesta, in Bucuresti, mediile au urcat un pic, fata de anul trecut.

Si au fost si mai multi candidati.

Sunt de acord ca Sava e un liceu de elita dar cred ca poti sa ai o cariera/viata de succes si urmand un liceu la care se intra cu note mai mici. Deja 9.94 mi se pare aproape arbitrar si cred ca presiunea asta a notelor nu le face bine copiilor.

Copiii astia l-ar face invidios pe Leonardo da Vinci, 10 la sport, muzica, franceza, chimie.

Intrebari:

1. Ce reprezinta acesta medie? Cum se calculeaza ea?

Am vazut copi admisi cu medii sub 4...pai ei cum au promovat ultimul an?

2. Pt liceele din Bucuresti pot opta doar copii care au terminat scoala generala in Bucuresti? Cei din jurul capitalei pot opta pt orice liceu din Bucuresti sau accesul lor e restroctionat la anumite licee?

Multumesc frumos celor ce cunosc aceste informatii si mi le pot impartasi ...

Asta asa, ca voi avea bobocel de clasa intai din toamna, ma interesez de pe acum![:D]

M-am uitat si eu ieri pe clasamentele astea...nici nu stiu ce sa zic...sunt un pic uimita de notele foarte mari ale copiilor ..sunt geniali, muncesc mult, sunt impinsi de la spate??. E clar ca daca copilul propriu nu are media anuala de minim 9.70 nici nu trebuie sa-ti faci vreun gand ca o sa prinda un loc in primele 5 licee.

Pe de alta parte exista viata si in afara celor 5-10 licee de top [:D].

Al meu e a 4..si sincer nu-l vad in stare sa traga atat de mult pentru note..nici pe mine nu ma vad sa trag de el pentru asta si mi se pare aberant ca 4 ani de zile preocuparea tuturor din familie sa fie in principal notele copilului... este un nivel de stres greu de acceptat pentru mine.

Dar da, ma preocupa problema notelor..si ma revolta...

Citat:
citat din mesajul lui Anka74
Intrebari:1. Ce reprezinta acesta medie? Cum se calculeaza ea?Am vazut copi admisi cu medii sub 4...pai ei cum au promovat ultimul an?2. Pt liceele din Bucuresti pot opta doar copii care au terminat scoala generala in Bucuresti? Cei din jurul capitalei pot opta pt orice liceu din Bucuresti sau accesul lor e restroctionat la anumite licee?Multumesc frumos celor ce cunosc aceste informatii si mi le pot impartasi ...Asta asa, ca voi avea bobocel de clasa intai din toamna, ma interesez de pe acum![:D]
align="right" id="quote2">1. media este formata din 50% media generala a claselorb 5-8 si 50 % media evaluarii nationale cl 8 ( 2 examene- mate si romana)b. fiind medie intre media generala si eval nat nu conteaza daca la unul din examene a luat sub 5, va fi repartizat conform mediei totale si a optiunilor facute.2. pentru liceele din Bucuresti poate opta orice elev roman indiferent de domiciliu.PS: sistemul acesta de admitere va fi insa valabil doar pentru cei care acum in toamna sunt clasa a sasea, a saptea si a opta.Generatia ce in toamna intra clasa a cincea va merge pe un sistem diferit de admitere.Evident ca aceasta concluzie este conforma cu legislatia in curs. Legislatie ce insa se mai poate schimba pe parcurs [bang]

Cricor este greu si pentru copil si pentru familie. Insa nu atat de greu cat pare daca copilul este genul silitor si interesat de scoala.

Exista si viata extrascolara in cei 4 ani.

Al meu are prieteni, face sport, se joaca inca mult dar si munceste.

Nu exagerat, fiind acum abia a sasea nu simte inca stresul insa e perfect constient de ce este nevoie sa invete, cum trebuie sa o faca, ce inseamna sa intre la un liceu bun si cum functioneaza aceasta admitere.

Cam toti colegii lui stiu deja acest lucru si asta se vede in clasa. Sunt responsabili. Nu toti dar foarte, foarte multi.

Este enorma diferenta dintre copilul de a patra si cel ce termina a cincea la capitolul maturitate.

Cel putin la ce am vazut eu in jurul nostru.

Citat:
Asta asa, ca voi avea bobocel de clasa intai din toamna, ma interesez de pe acum!

align="right" id="quote2">
Se va schimba de 8 ori (sau de 9??) modalitatea de admitere pana ajunge bobocelul tau sa intre la liceu.[:D] Sfatul meu este sa nu te agiti prea tare.[:D].

Cei cu medii de 4 si chiar sub... au 5 ,media anilor 5-8 (50%) , 1 la romana, 1 la matematica (din care rezulta o alta medie ce face cat 50%). La cei de anul asta au mai fost si tezele nationale din clasa a VII, care cei de la anul nu le vor mai avea. Al meu intrand in clasa a V-a se pare ca va fi prima promotie de 9 ani in scoala generala, dar in 4 ani se intampla muulte.[:D]

Te poti inscrie la orice liceu din tara, indiferent de judetul din care esti.

Din rezultate se observa ca foarte mult au cantarit evaluarile nationale. Sunt copii cu media anilor 5-8 : 9,60 si au luat 5 la matematica, ceea ce i-a tras in jos. Aceeasi concluzie am tras-o si anul trecut.

Citat:
Al meu are prieteni, face sport, se joaca inca mult dar si munceste.
align="right" id="quote2">
LalaD, uite aici avem pareri diferite eu si fiimiu... la el se joaca mult inseamna venit de la scoala, azvarlit ghiozdanul, iesit afara si intrat in casa dupa ora 20.[alcool] Deja daca trebuie sa manace, nu mai vorbesc de teme, viata se complica.[:D]

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D
... Insa nu atat de greu cat pare daca copilul este genul silitor si interesat de scoala.Este enorma diferenta dintre copilul de a patra si cel ce termina a cincea la capitolul maturitate.
align="right" id="quote2">LalaDid="blue">, eu am mai citit postarile tale...si stiu ca ai un copil deosebit, destept, silitor si mai ales responsabil. Voi sunteti acolo intre cei cu peste 9.80 media de absolvire, sunt sigura.Al meu e doar destept si relativ interesat de scoala [:D]...astept responsabilizarea.Pana cand al meu va merge la liceu, in clasa a Xa, lucrurile se vor mai fi schimbat de 2-3 ori probabil. Ponderea mediei de absolvire va fi modificata ... sper sa scada :).Asta cu maturizarea ... o tot astept.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...