Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

refuzul manmcarii poate fi un semn de boala?

Recommended Posts

Buna seara, baietelul meu de 2 ani , de o luna nu prea mai mananca , iar in ultimele 2 saptamani, cat a fost racit a refuzat constant mancarea. inca se afla sub tratament cu antibiotic...dar se simte mai bine si totusi refuza mancarea. Ceva tot papa dar adica o felie de paine dimineata, pe la 12 fructe si apoi pe la 18 daca mai papa ceva...si cam asta e....si sunt f stresata! ma pregateam sai recoltez niste sange dar a racit si va trebui sa aman dupa ce termin tratamentul. Unii zic ca sunt faze d-ale copiilor, altii...ca pote este bolnav...dar nivelul stresului meu a atins cote alarmante. evident ca ma gandesc ca poate are leucemie....si uite asa...imi petrec zilele terminata! La coproparazitologicul facut inainte de tratament nu ia iesit nimic. V-ati confruntat si voi cu astfel de refuzuri pe termnen destul de lung zic, eu? multumesc
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Si noi trecem prin astfel de clipe. Am avut varicela si acum s-a ales cu o raceala urata.Ii facem injectii- gentamicina. Nici el nu mananca. Sunt disperata. Sa speram ca isi vor reveni. Doamne ajuta. AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007 [url="http://community.webshots.com/user/afibebe"]cristi[/url] [url="http://b2.lilypie.com/QOff0.png"]asa creste Cristi[/url]

Puneti-va in locul copiilor, voi mancati bine cand santeti bolnave? Insanatosire grabnica la copilasi [flo] Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) [url="www.dropshots.com/maraki"]Foto Angelo[/url] [url="www.dropshots.com/maraki1"]Angelo1[/url] [url="www.dropshots.com/maraki2"]Angelo2[/url] [url="www.dropshots.com/maraki3"]Angelo3[/url] [url="www.dropshots.com/maraki4"]Angelo4[/url] [url="www.dropshots.com/maraki5"]filmulete maraki5[/url]

Citat:
citat din mesajul lui denisamov evident ca ma gandesc ca poate are leucemie....si uite asa...imi petrec zilele terminata!
Lasa de-o parte gandurile astea negre.[pup] Faci foarte bina ca amani analizele de sange pana cand se va insantosi. Am trecut si eu printr-o spaima groaznica facand fetitei niste analize cand era racita si in hemograma ei nu iesise nimic in parametrii normali. Sigur ca lipsa poftei de mancare poate fi semn de boala...si in cazul tau raceala este boala in cauza iar tratamentul cu antibiotic o cauza in plus. Chiar daca lipsa poftei de mancare a aparut cu ceva timp inainte de declansarea simptomelor de raceala, uneori in perioada cand boala doar 'ne incearca' ne simtim mai rau si mai slabiti decat dupa ce se trezeste si sistemul imunitar si apar simptomele. Iar la copilasii asa mici e cam greu de spus cand au o stare fizica proasta, ei ramanand de multe ori veseli si activi si intr-o situatie de genul asta. Scaunele dese in cantitati mici pot fi un semn de candidoza la nivelul sistemului digestiv aparuta ca efect secundar al tratamentului cu antibiotic. De obicei se recomanda in paralel cu tratamentul antibiotic un tratament pentru mentinerea florei intestinale in parametrii normali - de exemplu Biotics. Candidozei nu ii place mediul acid de aceea mai sunt recomandate iaurturile, kefirul si fructele acide. Multa sanatate!

si Dudu al meu a avut momente de genul celor descrise de tine. Verifica daca nu-i ies maselutele. La noi a venit soacra mea si a stat pe capul lui cu mancarea. I-a gatit ce-i placea, l-a lasat sa vanture lingura in castron...la inceput refuza mancarea fara a o gusta dar incet incet si-a revenit. oricum la el revenit inseamna maxim 200gr de papica la o masa, 3 mese/zi si doua gustari minuscule gen cateva feliute de mar sau un biscuit...Al meu e inca alaptat si poate si asta e cauza apetitului scazut. E gladiolul familiei (2 ani/88cm/11kg)... "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

La Robert al meu lipsa poftei de mancare este primul semn de boala (raceala, nu neaparat altceva). Incepe sa refuze mancarea cam cu doua zile INAINTE sa apara alte simptome (febra, tuse mai urata, mucisori mai consistenti). Dureaza apoi cat e boala, are zile cand mananca ffff putin, nu am ce sa ii fac si il las asa. Dupa ce se face bine (eventual dupa tratament, daca e cazul), isi revine, recupereaza. Are o faza cand mananca de ma sperie, orice si oricat, apoi se calmeaza si redevine ca inainte. Problema e cand da din una in alta si nu are timp sa recupereze [:D] Evident ca slabeste dar starea generala este buna, face progrese etc deci nu am de ce sa ma ingrijorez, doar ca e neplacut sa il tot chinui cu mancatul. Doctorul mi-a explicat ca e mai important in zilele alea sa BEA apa (sau ceai etc). Sa fie hidratat. Si sa nu insist cand e bolnav pentru ca mai apoi va refuza mancarea din caposhenie / lehamite etc. Chiar ajunsesem la o faza din asta cat a fost mama aici si ea insista la greu - ajunsese copilul sa urle cum vedea castronul de mancare, din prima hmmm... Eu una de multe ori am patit ca aparent sa fie Robert sanatos, el sa nu manance si eu sa ma stresez si sa zic ca e mofturos sau mai stiu eu ce - la cateva zile dupa imi dadeam seama de problema si ma simteam tare vinovata [:I][:I] Mentionez ca nu am avut nici o boala serioasa, doar raceli mai mult sau mai putin severe, in orice caz fara complicatii. Doar ca noi cand racim - racim luni de zile [:D] Cu analizele - daca nu sunt motive urgente sa le faci pe loc (de ex o suspiciune de ceva mai serios), nu e cazul sa le faci cand e bolnav. Eu credeam ca are vreo problema cu sistemul imunitar ceva, dar doctorul a fost foarte clar: analize dupa ce trece boala, CAND E SANATOS, ca sa isi dea seama daca are cu adevarat ceva. Si nu are [:D] Sanatate si rabdare [flo] Simona cu [url="http://b1.lilypie.com/DiKip2.png"]Robertzel[/url] baietzel frumos [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122967"]Cum a venit Robertzel in viata noastra[/url] [url="http://picasaweb.google.com/s.vilau"]Poze cu noi toti[/url] si [url="http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Simonix"]Poze cu bebe[/url]

La noi e la fel,chiar ieri a fost prima zi fara febra dupa 6 zile de febra peste 39 gr si administrare de antibiotic. Cum a spus si Simona foarte important este sa bea mult,da-i cat de des de baut Cu mäncarea,eu apelez la cutiile de fructe pt bebelusi,la iaurturi,paste,pireu,orez cu lapte...nu mananca dar de ia cate o gura,doua sunt multumita. La terapia cu antibiotic trebui ceva pt protejarea florei,noi am primit niste capsule cu drojdie de bere si saccharomyces-cerevisiae.Asta scriu dupa cutie dar cred ca e Biotics. Daca nu are febra poti sa-l pui in carut si scoate-l afara la plimbare,are nevoie de aer. Mai functioneaza schimbarea mediului,iei copilasul si pleci la rude,prieteni si-i rogi pe ei sa-i dea mancare. Nu fi speriata,este ceva normal,sanatate multa! mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...