Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

acum iti scriu si cateva amanunte:

-copii sa aiba peste 9 luni

-sa nu aiba vreo boala activa (oncologica, hematologica) sau febra>38grd.C. o simpla raceala ("muci") nu contraindica vaccinarea (deci daca au mucisori ii poti vaccina).

-dupa un contact cu un bolnav de varicela, se recomanda administrarea vaccinului cat mai rapid (in max 72 ore de la contact). in acest caz pot face boala, dar fac o forma fff usoara (adica nu febra mare si nu eruptia aceea urata din varicela), asa ca tot e un avantaj decat sa faca varicela in toata splendoarea ei.

-din pacate trebuie sa cumperi vaccinul (Varilrix), majoritatea lanturilor mari de farmacii il au. te poti prezenta ptr administrare azi la Spit. de Boli Infectioase-pediatrie (au linie de garda) BABES sau BALS, in functie de zona in care locuiesti.

----------------------------------------------

O mamica fericita!

(M.A. 21.06.2006)

Distribuie pe alte site-uri

• 4 weeks later...

Buna

Baiatul meu (5 ani) are varicela de 1 saptamana, o forma foarte usoara (putine bubite, nu a avut mancarimi decat 1-2 zile si atunci f putin).

Medicul ne=a spus ca prima saptamana sa stam in casa. Asa am si facut.Si sa mearga la gradinita dupa 2 saptamani. BUn.

Intrebarea mea este daca in saptamana a 2-a avem voie sa iesim din casa, la plimbare, nu o sa merg in zone aglomerate. vOi cum stiti?

Mentionez ca ii curge nasul si tuseste, dar i-am dat sirop Prospan (tot la reconadarea medicului), si deja situatia s=a mai ameliorat.

buna Liliann

Varicela se transmite direct de la bolnav la sanatos, pe cale aeriana, prin secretiile nazofaringiene eliminate prin vorbire, tuse, stranut, precum si prin continutul elementelor eruptive.Copilul este bolnav pe toata durata bolii , pana cand cad crustele, de obicei 14 zile.

Eu zic sa mai astepti putin , macar sa nu mai tuseasca, atat pt el sa se vindece mai repede cat si pt cei din jur.

Daca ai masina , poate o plimbare prin oras.

Sanatate piticului[pup]

"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)

Noi suntem in plina eruptie de varicela. Deocamdata nu are alte simtpome, in afara de bubite si pusee febrile.

Noua pediatra ne-a spus asa: este contagios pana in momentul in care ultimele bubitele aparute fac cruste (cam dupa 10 zile de la debutul eruptiei). Din acest moment, copilul poate fi scos la aer, dar trebuie evitate zonele aglomerate (in opinia mea, inclusiv parcurile) pt ca in urma varicelei raman cu o imunitate extrem de scazuta. Ne-a recomandat sa ne intoarcem la gradi dupa cel putin 3 saptamani (dat fiind faptul ca oricum suntem in plin sezon de viroze)

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...

Povestea merge mai departe...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...