Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum dezobisnuim copilul sa mai doarma cu mama?

Recommended Posts

De cand s-a nascut a dormit numai cu mama lui, asta datorita faptului ca eu nu eram acasa datorita serviciului decat 5-6 ore/noapte si aveam nevoie de odihna ptr a doua zi, astfel ca sotia imi oferea ocazia sa ma odihnesc si sa nu fiu deranjat de baietel toata noaptea dormind cu el in alta camera; sau unele nopti nu mai ajungeam acasa, am fost plecat si mai multa vreme, astfel ca baiatul nostru a dormit numai cu mama lui; am mai incercat de cateva ori sa-i schimbam camera dar fara succes asa ca ne aflam in impas. Vrem sa-i facem o camera a lui si sa-i mutam toate jucariile, i-am spus ca-i lasam si calculatorul si biroul la care ii place sa stea ff mult, ii surade ideea dar din pacate cand ajungem la pasul 2 si-i spunem ca asta e camera lui si aici va dormi si noaptea nu mai accepta. Cum putem schimba situatia si cum il putem convinge sa accepte ca e destul de mare si trebuie sa doarma singur in camera lui?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Cati ani are ? Ati putea incepe prin a schimba camera, adica ii amenajati camera lui si se culca si mama cu el, ca sa-i ofere sentimentul de siguranta. Nu in acelasi pat, ci de exemplu pe o saltea gonflabila, ca sa nu investiti in mobila. Treptat, dupa ce se va obisnui cu camera si cu patul nou, puteti trece la pasul urmator, sa-l lasati singur in camera. Dar probabil va veni la voi in pat cand se trezeste, sa nu-i refuzati asta, va renunta incet-incet, cu varsta.

N-am sfaturi din experienta dar vazusem la tv un program. L-a mutat pe cel mic in camera si mami s-a pus sa doarma pe o saltea langa patul lui. Asa au tinut-o cateva zile. Apoi a inceput treptat sa mute salteaua tot mai departe de pat si mai aproape de usa. Si tot asa. Apoi cand ajusese la usa i-a spus ca mami e afara, dar lasa usa deshisa. Totul durase cateva saptamani dar functiona

Noi am facut asta pe la 3 ani cu primii 2 copii. Am facut-o foarte treptat, cu o foarte lunga perioada de pregatire si cu multa rabdare si intelegere. Perioada de pregatire a fost de muuulte luni, 4-5-6 luni. Inainte sa implineasca 3 ani le-am spus ca la 3 ani se vor muta in camera proprie, am decorat camera impreuna, ales cearsafuri, etc. In ultimele 2 luni vorbeam aproape zilnic despre marea mutare. APoi, cand a venit ziua cea mare, am mers in camera, John (primul copil) a fost foarte incantat pana in momentul cand a venit timpul sa inchida ochii -- atunci a vrut cu mama. Asa ca m-am culcat cu el. Cateva nopti, nu mai stiu cate, poate o spatamana, poate doua. Apoi am inceput sa stau pe scaun in camera langa el, la inceput il tineam de mana, apoi nu, apoi m-am mutat la usa (pe un fotoliu, stateam la calculator chiar la usa lui, unde ma vedea... Si incet-incet s-a invatat. DAca venea noaptea, avea voie la noi in pat. Apoi, pe la 5 ani, nu mai avea voie decat daca era deja lumina afara, altfel, daca nu putea adormi singur, ma duceam eu la el... Acum, la 7 ani, nu mai vine niciodata... mai doarme cu mine cand e sotul plecat in delegatie... dar nu ma lasa sa il tin in brate... Succes!!! Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010) [url="http://s882.photobucket.com/albums/ac27/delia_forum"]POZE[/url]

Doarme cu mama in pat sau doarme in patul lui si mama intr-un pat alaturat? Exemplul nostru: pana la 8 luni dormeam in acelasi pat toti 3 in camera lui. Ce-i aia ca tatal sa doarma separat? Sotul a suferit impreuna cu noi. Cred ca doar de 3 ori a fugit in cealalta camera pt "odihna". La 8 luni pt ca tindea ca cada din pat, l-am mutat in patutul lui de bebe, dar noi eram alaturi. Pana la 1.6 ani cand ne-am luat inima in dinti si ne-am mutat in camera noastra. Insa la fiecare planset/scancet/strigat (mama, tata) suntem drepti, prezenti la el in camera sa-l alinam. La 2 ani i-a luat un pat de copii mari, gen masinuta, cu roti. Am ales impreuna lenjeria si jucariile care dorm alaturi de el. Si acum se duce singurel in patutul lui la "nani". La ce nu am renuntat: pana adoarme, unul din parinti sta langa el (de multe ori ne striga sau ridica capul sa vada ca este securizat). Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Citat:
citat din mesajul lui louisea
N-am sfaturi din experienta dar vazusem la tv un program. L-a mutat pe cel mic in camera si mami s-a pus sa doarma pe o saltea langa patul lui. Asa au tinut-o cateva zile. Apoi a inceput treptat sa mute salteaua tot mai departe de pat si mai aproape de usa. Si tot asa. Apoi cand ajusese la usa i-a spus ca mami e afara, dar lasa usa deshisa. Totul durase cateva saptamani dar functiona
Asta pentru copii de 2-3 ani. La aproape 6 ani poti sa-i spui ca e mare si e timpul sa se mute in camera lui de baiat mare. Eventual cumpara un pat nou, de baiat mare si incurajeaza-l sa se mute pentru ca e mare. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Citat:
citat din mesajul lui louisea
Asta pentru copii de 2-3 ani. La aproape 6 ani poti sa-i spui ca e mare si e timpul sa se mute in camera lui de baiat mare. Eventual cumpara un pat nou, de baiat mare si incurajeaza-l sa se mute pentru ca e mare. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Copilul la tv avea 4 ani.. Si ei au facut asta: incurajat, cemra cu jucarii etc.

Si noi suntem in aceeasi situatie, Denis are 5 ani si 2 luni si doarme cu mine de pe la 2 ani (cand a dormit cu el in pat cat a fost internat in spital o saptamana - apoi n-a mai vrut sa doarma singur cu nici un chip!). Problema e ca noi n-avem cum sa-i facem camera lui... ar putea dormi cu bunica, dar nu stiu cat de ok e si asa... "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Sa doarma mami cu el, de fapt sa-l adoarma, ca sa se simta confortabil si apoi sa se mute la ea in camera. Daca se trezeste si vine la voi, trebuie primit :). De batut moneda pe faptul ca e baiat mare, ca are camera lui unde poate face ce vrea (in sensul bun, adica-si poate pastra lucrusoarele asa cum vrea el, poate amenaja cum vrea el, etc...). Ideea e sa nu fie o despartire brusca fiindca nu va intelege de ce pana acum s-a putut si acum nu se mai poate. Luati-o usurel, cu rabdare si fara schimbari bruste....in fond si la urma urmei, mai are numai cativa ani pana cand nu va mai dori el sa doarma cu parintii...cresc atat de repede. [:)] Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655"]cronicile vizigotului[/url] [url="http://www.tocanadecuvinte.blogspot.com"]TocanaDeCuvinte[/url] Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...