Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

parinti divortati-program vizita

Recommended Posts

Buna ziua,

sunt casatorita cu un barbat care a mai fost insurat iar din casnicia trecuta a rezultat un copil care se apropie de 3 ani. Sotul meu are program de vizita, copilul este incredintat mamei. Daca cunoasteti astfel de situatii va rog sa ma lamuriti si pe mine. In timpul vizitei fosta sotie vrea sa fie permanent prezenta cele 2 ore in care el are dreptul sa isi vada copilul. Tatal nu poate sa il ia nici macar 2 ore, sa se plimbe singur cu el...si sa il duca unde si-ar dori. Vi se pare normal acest lucru? asa spune legea? ca mama sa fie in permanenta prezenta?

multumesc anticipat pentru raspunsuri

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Cred ca depinde si de ce au divortat. Daca el a fost violent fizic, psihic, se poate sa-i fie interzis dreptul de a ramane singur cu minorul.

eu stiu ca legea permite unui parinte sa i-a copilul in oras, in vizite, vacante, dar Nu in cazul in care sa dovedit in fata instantei ca acest parinte reprezinta un pericol pt copilul minor.

Cand ei au divortat, copilul era mai mic. Este foarte posibil ca mama sa fi cerut atunci ca vizitele sa se desfasoare in prezenta ei (sau a unui membru din familia ei), avand in vedere varsta copilului si atasamentul acestuia fata de mama.

Desigur, decizia poate fi schimbata, deja copilul are 3 ani. Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, se poate schimba cu o actiune judecatoreasca.

Ce scrie in decizia de incredintare a minorului?

Daca scrie ca are drept 2 ore in prezenta mamei e obligatoriu asa pana la o decizie contrara a instantei.

Daca nu e de acord cu decizia instantei trebuie sa deschida actiune de marire a duratei de vizita. Cunosc caz asemanantor si tatal are acum drept de a lua copilul doua weekend-uri pe luna si 1 luna in vacanta de vara. Il ia si poate pleca in concediu cu el. Doar la plecarea din tara mai trebuie acordul suplimentar al mamei.

Anya

da dragele mele. Copilul avea 1 an atunci. Nu a fost vorba niciodata de violenta de nici un fel.

Doar ca este o femeie mai dificila, si nu o spun doar de dragul de a o spune. Asteptam si noi un copil si ne-ar fi placut sa se cunoasca si sa il cunosc si eu. Insa pe cale amiabila nu se poate, a incercat sotul meu.

Multumesc pt raspunsuri si numai bine!

Sincer eu as fi mai intelegatoare cu caracterul unei femei care a trecut printr-un divort cand copilul avea un an si l-a crescut singura.

Ce scrie in actele de divort aceeea e regula desfasurarii intalnirilor. Orice altceva se schimba la tribunal.

Trei ani sa pleci singurel cu un copil despre care nu stii prea multe mi se pare traumatizant pentru copil. Iar daca prima dorinta a sotului tau e sa te cunoasca pe tine si sa petreceti timp impreuna nu mi se pare ok. Iar aparitia unui bebe complica lucrurile. Copiii mei au fost gelosi intre ei si-i iubeam la fel.

Daca sotul tau vrea sa faca ceva... sa petreaca timp in parc cu copilul si sa o lase pe fosta sa -i supravegheze de pe banca. Asa nici copilul nu se simte "dat" si si tatal interactioneaza relativ liber cu copilul. Daca relatia dintre tata si copil devine buna, copilul va cere el timp de joaca cu tata.

Insa ea a ales despartirea la momentu acela si crede-ma ca sotul meu a suferit si inca sufera pe chestia ca nu isi are copilul langa el. Insa eu si viitorii copii o sa compensam asta. Insa nu vreau ca sotul meu sa sufere de pe urma ei. Nu o judecata nimeni....o judeca Dumnezeu. Mie mi ar placea ca copii nostri sa se cunoasca, dar dragoste cu de a sila nu se poate. Acum cum vrea cel de Sus.

Numai bine.

Georgiana nu conteaza din ce cauza[flo]. Pentru un copil de trei ani o mama este centrul Universului, dreptatea absoluta este secundara.

Sotul tau trebuie sa aiba intai si intai el o relatie stabila cu copilul. Pana nu o are elemente din viata tatalui care l-ar deruta si mai mult pe copil nu-si au inca locul.

Si un copil nu poate fi compensat cu altul.[:-@]

se respecta o decizie data de instanta, vizita in prezenta unui membru de familie sau a mamei. nu e vb ca femeia e 'mai complicata' ci doar e decizia instantei, decizie ce a fost luata, la cererea mamei probabil dar avand in vedere mai multi factori printre care varsta, a cui e culpa, etc

giorgiana, ai sa intelegi mai multe cand ai sa fii mama. pt ca si eu cat de curand voi trece printr-un divort, la fel, dorinta mea....dar nu de flori de papadie, nu, nicidecum dar nici nu vreau sa fiu off topic, eu iti zic ca o inteleg pe acea femeie si ca si eu la fel voi cere acelasi lucru instantei....si nu din razbunare sau alte nebunii, doar pt motivele enumerate si de fete anterior si as mai avea cateva. gandeste-te ca acea femeie are ca prioritate binele copilului...altfel in cale 2 ore ea putea sa faca orice, deconactata de copil...dar nu, ea sta cu copilul.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Georgiana, poate asta a fost decizia instantei si intelegerea dintre cei doi pentru ca piticul era mic dar acum a crescut si faptul ca petrece doar doua ore cu tatal sigur ii dauneaza, nu le da ocazia sa-si construiasca propria relatie.

Pe masura ce copilul creste se schimba si raporturile cu parintii si mai ales in cazul celor divortati cel care nu are custodia copilului primeste daca cere mai mult timp petrecut cu propriul copil.

Partea buna este ca de la 1 octombrie s-a introdus noul cod civil care prevede autoritatea parinteasca comuna, adica drepturi egale asupra copilului.

Aveti doua variantesotul tau poate cere in instanta custodie comuna cu marirea dreptului de vizitare sau daca e mai important pentru voi (si ar trebui sa fie) sa aveti o relatie decenta cu fosta pentru ca cel mic sa nu fie pus la mijloc si sa sufere sa faceti o cerere de mediere la Protectia Copilului.

Cei de acolo vor face o ancheta sociala si il vor chema pe sotul tau si pe mama la mediere. Daca acolo nu ajung sa se inteleaga si mama este absurda si insista ca sotul sa nu vada mai mult copilul si nu-l lasa sa aiba o relatie fireasca cu el atunci se va intocmi un raport care va vafi de ajutor in instanta.

Prima care trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa se interpuna intre copil si tatal lui este mama.

Inca ceva si va rog sa nu sariti cu pietre, ma enerveaza uneori folosit abuziv termenul de mama singura. Sunt femei care saracele au de suferit din cauza fostului sot si care nu primesc nici un ajutor financiar si care doar ele stiu cum se descurca cu copii.

Si mai sunt mame care desi au divortat primesc pensie alimentara consistenta, fostul sot se ingrijeste de copil, ii ajuta cand cel mic e bolnav, suna mereu sa afle ce face si e implicat in viata copilului si ajuta cu ce poate. Atata timp cat primesc ajutor si cat munca se imparte la doi eu nu consider ca mama respectiva poate fi catalogata drept mama singura. Mama divortata da dar mama singura nu.

Parerea mea.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...