Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

delicat/complicat

Recommended Posts

buna fetele

am si eu o mare problema. apelez la voi, la cele ce ati trecut printr-o sit asemanatoare sau nu.

in curand voi fi o mama singura. problema nu e asta, problema e ca pe tatal copilului il doare fix in bascheti de copil....nu se intereseaza de el, nu intreaba, nu vine sa il vada, nu manifesta nici macar minimum de interes pt el....dar sustine ca l-a dorit si ca ii pasa de copil. copilul are 2 ani, nu intelege ft multe. tatal nu e in Rom, lucreaza afara, nici cand a fost in Rom nu a venit sa il vada ....a venit in trecere doar 1 ora, in 3 sapt state in tara. problema mea este: nu vreau sa-mi cresc copilul in minciuna, nu vreau nici sa ii otravesc 'imaginea' pe care ar trebui sa o aiba pt tata, vreau sa gasesc o cale de mijloc, ceva care sa nu il supere, ceva care sa nu il raneasca dar sa nu fie minciuna. poate daca n-as fi direct implicata mi-ar fi mai usor, dar acum si in sit data nu ma duce mintea deloc....si copilul intreaba de tata....nu ca l-ar sti pe el ca tata, poate l-ar identifica, poate nu....dar vede ca toti copii au tata si tanjeste si el.

multumesc anticipat

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Si fetita mea are tot 3 ani, o cresc sigura, sunt despartita de tatal ei din perioada sarcinii. Au venit si la noi intrebarile, i-am povestit putin despre el, si doar ce m-a intrebat, adica cum il cheama, unde lucreaza, si unde e acum. Tatal ei naviga, e aproape tot timpul plecat din tara, ca si la voi. Eu i-am spus pur si simplu ca e plecat pe vapor, oricum mai are colege/prietene cu tati plecati din tara, deci nu e ceva neobisnuit. Deocamdata e ok cu explicatiile date, a fost bucuroasa ca a putut si ea sa povesteasca la gradi chestii despre tatal ei.

Mi-a fost frica inainte de etapa asta dar pana acum totul decurge foarte firesc si fara traume. Sunt convinsa ca foarte mult conteaza si atitudinea ta si a celor din jur, eu mai intalnesc diverse personaje dispuse s-o caineze pe loc ca, vai, ce tragedie, nu are tata/nu vine s-o vada, dar le tai scurt macaroana, am filtrat cunostintele si pe cei pe care nu-i pot ocoli (diversi vecini) ii "educ".

Sunt convinsa ca va veni vremea sa dezvolt subiectul dar sper sa ma descurc onorabil. Eu nu-i tin ranchiuna tatalui ei pentru nimic, a fost decizie comuna cea de a ne desparti, sper sa pot sa-i explic ca asta nu are nimic de-a face cu ea.

Monica si [pis] Nancyid="red">, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Emanouela, imi pare rau de situatia ta.

Prietena mea care e despartita are baiatul mare acum dar ii cunosc de cand cel mic avea trei ani. Tatal a plecat cu o buna prietena a mamei si dupa cateva vizite a uitat ca are copil. Piticul intreba mereu de el.

Tin minte cand stateam eu cu el seara si intreba daca-l cunosc pe tati si ramaneam blocata.

Prietena mea i-a spus ca tati il iubeste mult dar ca a trebuit sa plece in alta tara ( intre timp domnul o intinsese in Olanda, dupa ce a trecut si a lovit-o putin la o betie. I-a spus ca desi fizic nu poate fi langa el tati il pastreaza in inima lui si ca si el ar trebui sa-l pastreze pe tati tot acolo. I-a aratat unde este inima si cel mic cand se gandea la el spunea ca tati este acolo.

Din cate am vazut cel mai important e sa faci copilul sa fie convins ca parintele absent il iubeste. Copilul poate accepta mai usor lipsa prezentei fizice dar e indurerat de ideea ca nu l-ar iubi.

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81
Emanouela, imi pare rau de situatia ta.Prietena mea care e despartita are baiatul mare acum dar ii cunosc de cand cel mic avea trei ani. Tatal a plecat cu o buna prietena a mamei si dupa cateva vizite a uitat ca are copil. Piticul intreba mereu de el.Tin minte cand stateam eu cu el seara si intreba daca-l cunosc pe tati si ramaneam blocata.Prietena mea i-a spus ca tati il iubeste mult dar ca a trebuit sa plece in alta tara ( intre timp domnul o intinsese in Olanda, dupa ce a trecut si a lovit-o putin la o betie. I-a spus ca desi fizic nu poate fi langa el tati il pastreaza in inima lui si ca si el ar trebui sa-l pastreze pe tati tot acolo. I-a aratat unde este inima si cel mic cand se gandea la el spunea ca tati este acolo.Din cate am vazut cel mai important e sa faci copilul sa fie convins ca parintele absent il iubeste. Copilul poate accepta mai usor lipsa prezentei fizice dar e indurerat de ideea ca nu l-ar iubi.
align="right" id="quote2">iti multumesc ca mi-ai reamintit o chestie pe care, in durerea mea si dezamagirea mea, o uitasem[flo]mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81

Din cate am vazut cel mai important e sa faci copilul sa fie convins ca parintele absent il iubeste. Copilul poate accepta mai usor lipsa prezentei fizice dar e indurerat de ideea ca nu l-ar iubi.

align="right" id="quote2">

Nu pot sa te contrazic, dar nu stiu cat merge faza asta. Cred ca tine doar la varsta mica si pentru putin timp. Daca tatal continua sa fie absent sau chiar dovedeste clar cat de mult "il iubeste", solutia nu mai este viabila; nu trebuie sa-l vorbesti niciodata de rau pe tata, dar nici nu trebuie sa minti copilul. Acum merge; peste inca 3-4 ani nu mai e asa.
Trage de timp cat poti si vezi ce se intampla. Dar regula generala este :fara minciuni.

Cred ca singurul lucru pe care trebuie sa-l repeti (pana ii intra in cap) unui copil in situatia in care parintii se despart, este ca el n-are nici o vina. Din considerente care efectiv ma depasesc, toti incep prin a se considera ei vinovati.

Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

• 2 weeks later...

cu o situatie identica ma confrunt si eu...ma gandesc cu groaza la momentul in care fetita mea o sa intrebe cine este "tatal" meu?...unde este "tatal" meu?

"tatal" ei nici macar nu o cunoaste

acum este prea micuta nu stie ca in viata ei ar tr sa existe si un "tata" ,dar mai tarziu nu o pot mintii ca "tati" o iubeste mult si ca o pastreaza in inima lui asta ar fi cea mai mare minciuna si atunci cand va descoperii adevarul o sa fie mai rau...cred ca ii voi spune adevarul gol golut

Citat:
citat din mesajul lui nadalina
cu o situatie identica ma confrunt si eu...ma gandesc cu groaza la momentul in care fetita mea o sa intrebe cine este "tatal" meu?...unde este "tatal" meu?"tatal" ei nici macar nu o cunoaste acum este prea micuta nu stie ca in viata ei ar tr sa existe si un "tata" ,dar mai tarziu nu o pot mintii ca "tati" o iubeste mult si ca o pastreaza in inima lui asta ar fi cea mai mare minciuna si atunci cand va descoperii adevarul o sa fie mai rau...cred ca ii voi spune adevarul gol golut
align="right" id="quote2">lasa timpul sa-ti vindece ranile tale si dupa, crede-ma, ai sa gandesti altfel. intrebarile despre tata apar la o varsta ft frageda, nu apar atunci cand iti doresti tu, te iau pe nepregatite si oricate scenarii ai in cap ti se vor narui in prima secunda dupa ce ti se va pune intrebarea. eu ce pot sa-ti zic, e ca nu poti sa spui unui copil de 2 ani si un picut, pt ca cam pe atunci incep intrebarile, adevarul gol golut...eu una nu vreau ca al meu copil sa creasca stiind ca are un tata pe care nu-l mai intereseaza absolut deloc de el si stii de ce???? pt ca in mom in care ii spui asta apare un sentiment de vinovatie la copil, o sa traiasca cu impresia ca el e cauza despartirii voastre, o sa asocieze aparitia lui cu disparitia tatalui si oricat ai incerca dupa sa repari si sa schimbi asta o sa fie imposibil. ceea ce caut eu acum e cum sa nu-mi mint copilul si cum sa nu-l ranesc spunandu-i adevarul gol golut.mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...