Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

hipotiroidie

Recommended Posts

Buna fetelor,

Sunt nou venita, ma numesc Dana si sunt din Timisoara. Am si eu probleme cu tiroida,mai exact dianosticata cu hipotiroidie inca din 2007, si un tratament cu Eutyrox de care nu m-am tinut, insa m-am trezit acum cand vreau sa concep un copil si nu pot am inceput sa ma documentez si sa investighez cauza... Concluzia e trista din cate vad.

Am facut ieri analizele T3, T4, TSH si ATPO si sunt ingrozita...

T3 si T4 sunt la valori normale, TSH este peste limita superioara insa ATPO "bate campii" cu o valoare de 2696. N-am mai auzit de o asa valoare... E GRAVA SITUATIA MEA, NU?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna danna-s![flo]

daca TSH este peste limita superioara nu este hipertiroidie? eu asa stiu, nu bag mana in foc, iar despre valoarea aia la ATPO nu stiu ce sa-ti zic, mergi urgent la dr. endocrinolog

si fa-ti si o eco de tiroida sa vezi daca ai gusa sau noduli

eu val. la hormoni le am in limite dar am un nodul si am inceput de gusa si iau euthyrox

astep sa ne spui ce ai facut la dr. [pup]

Buna Cixinica. Daca valoarea este sub cea mai mica este hiper, iar daca depaseste este hipo. Valoarea mare de la ATPO indica ca organismul ei secreta hormoni care ataca tiroida, sa nu mai functioneze ok. Trebuie sa se duca la endocrinolog neaparat, sa ii dea un tratament in functie de valorile ei. Si nu trebuie sa ia vreun tratament ca zice x, pt ca euthyroxul contine hormoni

Citat:
citat din mesajul lui dreambaby
Buna Cixinica. Daca valoarea este sub cea mai mica este hiper, iar daca depaseste este hipo. Valoarea mare de la ATPO indica ca organismul ei secreta hormoni care ataca tiroida, sa nu mai functioneze ok. Trebuie sa se duca la endocrinolog neaparat, sa ii dea un tratament in functie de valorile ei. Si nu trebuie sa ia vreun tratament ca zice x, pt ca euthyroxul contine hormoni
align="right" id="quote2">Buna Dreambaby. Asa am sfatuit-o si eu, sa merga la dr. dar te contrazic legat de hipo si hiper, hipo este cand este la limita inferioara, deci secreta mai putin iar hiper este la limita superioara, deci secreta mai multea a spus ca i-a fost recomandat euthyrox-ul prin 2007 de catre dr, dar nu a luatATPO -ul este analiza care iti arata daca ai anticorpi anti-tiroida (tiroida autoimuna)

Buna Cixinica. Nu e nici o problema. Nici eu nu stiam care e diferenta daca nu aveam TSH un pic mai mare decat limita normala si mi s-a spus ca am hipo si la mine ATPO este mult mai mare decat limita normala iar dr mi-e explicat ce inseamna asta. Nu se stie de ce, dar tiroida mea secreta anticorpi care o ataca. Iar o prietena de-a mea are TSH sub limita si are hiper. Si eu iau euthyrox, saptamana viitoare ma duc iar la endocrinolog sa vad daca a scazut valoarea. [pup]

Danna, nu te speria. Si eu vreau un bebe si iti spun ce mi-a spus doctora mea: poti avea copii. Daca iei tratament, daca iti scade valoarea la TSH poti avea copii. Daca nu iei tratament nici inainte, nici in sarcina copilul se poate naste cu retard mental, retard de dezvoltare, probleme la nastere. Eu am intrebat-o pe doctora mea din start daca pot avea copii sanatosi si mi-a spus sincer ca da. Valoarea mea la TSH este 5.54 si mi-a spus ca a avut paciente cu valoarea la TSH 90, 150, 200 care au copii sanatosi in momentul asta. Dar s-au tinut strict de tratament si de toate indicatiile ei. Du-te la dr, fa si o ecografie si respecta tratamentul cu strictete [flo]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...