Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Clasa a IV a, 2011-2012

Recommended Posts

Incerc sa resuscitez subiectul [:D].

Se pare ca nu mai sunt multi interesati cu copii in clasa a 4, dar poate poate ne strangem cativa. Eu cred ca este un an dificil, cu decizii importate..cum ar fi daca lasam copii la scoala generala sau ii mutam la un liceu cu clase de gimnaziu, inteleg ca vor fi si niste evaluari care nu se stie inca daca vor fi luate in consierare mai tarziu sau nu.

Vacanta e pe sfarsite..n-am facut prea multe. Invatatoarea, contrar stilului ei le-a dat enorm de lucru..si urmarea fireasca a fost ca ei s-au simtit depasiti de situatie si abia au lucrat pe ici pe colo.

In plus, lista cu lecturi pentru clasa a 4-a mi se pare o gluma trista. Al meu toata vara a citit la Robinson Crusoe..sper sa treaca si la alta propunere din lista.

Va astept sa povestim mai multe.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Si la noi lista de lecturi este cumva nepotrivita pentru nivelul lor, dupa parerea mea.

Au carti complicate, cu un limbaj deloc atragator pentru varsta asta - au A doua carte a junglei, Fram - Ursul Polar, Tom Sawyer, Printul Fericit, Toate panzele sus, Ciresarii, si inca cateva. In afara de faptul ca sunt foarte lungi, nu sunt nici usor de citit. Majoritatea sunt descriptive, fara dialoguri, fara actiune.

Robinson Crusoe nu este pe lista...dar ar fi putut fi, ca vad ca se incadreaza in tipar.

Nu a reusit sa citeasca decat 3 dintre ele. Se zbate acum cu Ciresarii, dar avem scandaluri zilnice pe tema cititului. Si ma enervez, caci cititul ar trebui sa fie o placere, nu o obligatie. Cum sa ii faci sa iubeasca lectura, cand tu ii obligi sa citeasca lucruri care le depaseste puterea de intelegere?

In rest, le-a dat mai multe teme decat de obicei. Asta a insemnat circa 2 ore /zi de teme. A avut putine zile in care nu a lucrat, maxim 3 saptamani din toata vacanta, in total. Ceea ce ne strica si noua cheful, si copilului.

2 ore/zi de teme?? mi se pare exagerat de mult. E vacanta pana la urma.

Cred ca avem cam aceeasi lista, si la noi sunt cartile de care spui. A, am uitat..cireasa de pe tort: "Cantecul nibelungilor"si Epopea lui Ghilgames.

El citeste destul de mult, dar nu a citit din lista asta decat Robinson Crusoe... nici n-am insistat foarte tare pentru ca mi se pare aiurea selectia.

Mie mi-a placut Ciresarii, dar nu cred ca un copil de 10 ani acum o gusta ca noi...exista carti de aventuri cu copii mult mai pe gustul lor.

Ce materii noi sunt anul asta? Istorie si geografie?

• 2 weeks later...

Nici Ancuta mea nu citeste cu placere carti descriptive, mi-a zis acum, recent, ca ea prefera sa citeasca informatii, cum ar fi cartea despre cai, scrisa ca un fel de enciclopedie (rase de cai, ingrijire, etc). Ca urmare, n-a citit nimic si nici n-am vazut o lista de lecturi de vacanta.

La matematica, i-am dat cateva probleme de rezolvat din culegerea cu metoda segmentelor, dar ... tot nada. Am incercat sa ne aducem aminte cum se face impartirea cu rest sau fara, si am avut surpriza neplacuta sa constat ca i-a luat ceva timp sa-si aminteasca.

Teme de vacanta a avut la germana si engleza, si inca mai are de lucru aici.

Si pe mine ma apuca fiorii cand ma gandesc ca ... incepe scoala.

Nu imi e teama de materiile noi, mi-e teama ca nu mai stie ce a lucrat in clasa a treia!

• 2 weeks later...

Azi am dus copilul la inot..si m-au luat niste bunici cu copii mici la intrebari..cum e la bazin,da' invata, da' se spala, da' e curat, da' le explica bine...si ma gandeam ca asa milioane de intebari aveam si eu ..si pana la urma copilul a invatat sa inoate, si nu i s-a explicat prea mult, nici grozav de curat nu a fost..

Asa si cu scoala asta..atatea griji imi fac...cred ca's enervanta pentru cei din jurul meu.

Va imaginati ca in clasa 1..ma panicasem ca nu citea foarte bine?? de parca e vreun copil in zilele noastre, cu parinti relativ responsabili care sa fie analfabet [:D].

da' nu ma pot abtine [:D]

si noi ne pregatim de cls IV. (lic. german). noi nu am avut teme de vacanta - de fapt niciodata nu le-a dat teme de vacanta, ba chiar invatatoarea ne intreaba daca noua ne-ar conveni sa ne sune cineva de la servici zilnic in concediu.

mara a fost plecata cu noi o sapt si inca vreo luna jumate in 4 tabere aproape legate , cu 2-3 zile intre ele. a venit acasa de vreo sapt si incercam sa ne dezmeticim cu un pic de lectii.

a citit cate ceva peste vara, mai mult in germana- till eulenspiegel, baronul munchhausen, don quijote, si recreatia mare in romana...

asteptam si noi fara prea mare entuziasm inceperea scolii, si cred ca mai mult eu decat ea, sint curioasa sa vad cum este cls IV.

pana atunci insa ne bucuram de ultimele zile de vacanta.

Ma bucur ca s-a "reanimat si subiectul clasa aIVa", poate asa mai impartasim din experienta copiilor nostrii. Fetita mea Andreea nu a avut nici o lista de lectura pentru vacanta, a citit numai ce a vrut, nimic impus. Cu temele am convins-o destul de greu (spre dezamagirea mea) fiind un copil cu rezultate foarte bune in anii anteriori acum am constatat ca clasa a IIIa cu toate concursurile la care a participat probabil au obosit-o excesiv si a avut nevoie de pauza in adevaratul sens al cuvantului. Sper sa revina la sarguinta din anii precedenti. Si eu am constatat ca a uitat destul de mult la mate, dar incet, incet isi va aminti. Am avut si un caiet de vacanta de terminat, cu multe exercitii stupide in special la limba romana, in care la un moment dat se cerea o analiza pe o poezie a lui M. Eminescu ceea ce mi s-a parut dificil pentru un copil de clasa a III a spre a IV a.

Sper ca vom rezolva toate problemele de readaptare si vom incepe cu "elan" clasa a IV a.

Azi s-a gandit el, in sfarsit sa faca un rezumat la o carte citita (si singura din lista, tot plimba cu el Calatoriile lui Gulliver dar nu pare sa inainteze). Cand l-am intrebat ce-o sa raspunda el cand il intreaba doamna cum de a facut doar 1 rezumat din 10 cate le-a dat ...mi-a raspuns senin ca o sa le faca si pe restul ... nici n-am co menta.am considerat raspunsul "priceless" avand in vedere ca mai sunt 10 zile.

In fine, recunosc ca nici eu nu am insistat pentru ca am considerat temele extrem de multe si haraiala cu temele de vacanta n-ar fi facut decat sa-i creasca iritarea fata de scoala, nici teme ca lumea n-ar fi facut nici relaxare totala n-ar fi avut. Asa, l-am lasat in boii lui si de-o fi uitat toata matematica si toate ortogramele..o sa si le aminteasca.

Am si eu o intrebare: voi stiti ce e in A doua carte a junglei? E prea mult sa sper ca-i povetea lui Mowgli, nu?[:D]

Ma scuzati ca intervin in subiectul vostru, fetita mea trece a III-a.

Lecturile de care ziceti voi (cu exceptia Ciresarilor, dar Cartea Junglei, Robinson Crusoe, etc) exista in varianta scurta, "junior" la editura Rao.

Probabil ca nu e ok ce zic eu, dar mai bine citeste 50 de pagini (atat are Tom Sawyer ca o am in fata) scrise mare cu un rezumat al romanului decat deloc. Asa va sti despre ce e vorba si nici nu se chinuie prea tare.

Eu sunt pentru "citit de placere", asa cum citim si noi. Fi-mea a citit mai multe carti vara asta, dar mai nimic din ce i s-a dat la scoala (adica jumatate de "Fram" [:D] si atat).

Sorana si Monica (28.09.2002)

Multumim Soranaid="blue">... poate ca nu e ok, dar eu nu vad cum copil de 10 ani ar citi toate cartile alea din lista...am scris ca au Eneida, Iliada si Odiseea?

O sa ma uit si eu la Rao junior pentru Mark Twain si Kipiling..eu ma declar multumita daca le citesti chiar asa pe scurt si pe urma face rezumatul rezumatului [:D].

Fi-miu citeste de placere ...dar ce citeste el nu are legatura cu lista de lecturi suplimentare si nici nu-l ajuta prea tare la compuneri despre primavra, toamna, etc.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...