Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna ziua mamici,va stresez din nou cu o intrebare.Copilul meu de cand au inceput caldurile mananca foarte putin si selectiv,pana acum pe timpul verii mai facea asa de la caldura,dar acum problema s-a schimbat putin,nu vrea decat ce ii place,adik carne de pui cu usturoi,suc natural de fructe(portocale,mere si ii mai amestec cu suc de morcov ,de pepene,sfecla rosie.etc,i diferite combinatii depinde ce am.),lapte,cartofi piure foarte putin,ou,orez cu lapte,iaurt,cereale cu lapte,cam asta e tot ce mananca,dar nu mananca bine decat carnea de pui,in rest ciugule si bea foarte multa cacao cu lapte sau lapte simplu si cere usturoi mult la carnea de pui,bea si apa cam 500 ml ziua si mai bea de doua trei ori si noaptea. Intrebarea mea e de ce si-a schimbat cantitatea de mancare pe care o mananca si ce sa fac sa incerce si altceva.O pun la masa cu noi si ciugule, mai mult se joaca cu mancarea,nu vrea sa incerce lucruri noi sub nici o forma ,nici macar pe buze sa puna. Inainte manca bine si mai multe ,in afara de ce am expus sus,si fasole si ciorba si rondele de morcov,peste,mamaliga cu branza si cu smantana.etc,acum mai nimic si foarte putin. Ce sa fac am crezut ca e de la calduri asa am patit si vara trecuta ,dar ia trecut in doua saptamani cand s-a mai innmuiat vremea dar acum o tine asa de 2 luni si a si slabit.Avea 16 kg.Acum are 15 kg si 95 de cm si 3 ani.Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat,cum sa o fac sa manance,sa-i dau ceva de pofta de mancare? De dormit doarme bine cam 12 ore cu totul,se joaca afara cam 4 ore pe zi,depinde de vreme,nu are nimic,se joaca ,rade,socializeaza.etc,nu febra,nu durere,discomfort,am fost si la pediatra care a zis sa o mai lasam putin inainte sa luam masuri,ca arata bine.Voi ce ziceti? Ai vostrii cum mananca ,ce mananca poate ma pot inspira de la voi,multumesc mult.Nu e nici de la dintii ,nu imi arata ca ar supara-o dintii.[pup][pup]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

M-am gandit si eu la paraziti intestinali si am intrebat ieri dr.si mi-a zis ca daca avea paraziti nu cerea atata usturoi,ca de obicei monstrii mici de paraziti fug de usturoi si la cat mananca ea ,cred ca nici nu aveau cum sa se lipeasca de ea. Daca curat usturoi ia bobita in mana si il mananca ca pe ciocolata,se stramba toata si da inainte cu mancatul,e foarte haiaoasa,ma rog am intrebat la dr zice ca nu e asta,o sa mai caut si pe net,sa citesc despre monstrii astia.Multumesc mult de raspunsuri.[pup]

hai sa lasam un pic deoparte ideea cu parazitii. eu cred ca fetita bea prea mult lapte. iar laptele cu cacao presupun ca il faci cu nesquick sau ceva similar. ei bine, toate chestiile astea tip instant contin zahar sau indulcitori artificiali. asadar nu-i de mirare ca fetitei nu ii este foame, pentru ca are burtica plina cu lapte/lapte indulcit. ar trebui sa incerci sa-i elimini treptat sau brusc acea cacao, mari beneficii nu-i aduce, ba chiar ii poate da o stare usor agitata. gandeste-te cum noi adultii, daca simtim senzatia de foame si bem un pahar cu apa/suc/lapte, imediat dispare senzatia. asa si fetita ta. la varsta ei, sta bine la greutate si inaltime, se incadreaza in graficele de crestere. insa nu te mai lasa pe o ureche, gandeste-te ca de 2 luni copilul tau nu isi mai ia nutrientii/vitaminele/mineralele asa cum trebuie din alimentatie. mergi la alt medic pediatru, sa ceri o a doua opinie. si ar trebui neaparat facute analizele pentru paraziti, macar confirmati sau infirmati aceasta suspiciune. pentru giardia sa ceri efectuarea analizei antigen giardia, nu coproparazitologic. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Cateva idei pe langa cele enumerate de fete: - pe farfurie cand va asezati la masa ii pui cel putin un lucru care ii place ei. Sigur ca va papa acel lucru primul si apoi va mai cere. Ii spui ca ii mai dai daca gusta din ce mai are in rest pe farfurie (nu neaparat sa manance TOT, dar cateva imbucaturi). Macar incearca mancarea. Dar aceptati ca sunt manacaruri care nu ii plac, chiar daca inainte i-au placut [:D]. Sa aibe de ales pe farfurie. - incearca noi mancaruri cu ingredientele care ii plac ei - o farfurie cu mai multe compartimente daca nu aveti. Sa nu fie mancarea la gramada pe farfurie si sa vada ce mananca - denumeste mancarea [:D] : mickey-mouse cartofi, printesa mazare, shrek chiftelute - ce alte figuri de desene ii plac - mancarea formata in figuri: paste in loc de par, morcovi in loc de par etc. - o iei cu tine in bucatarie sa faceti mancare si va distrati putin, eventual ii dai sa guste din macare in timp ce faceti - daca se poate. Mirosurile o sa o imbie - redus putin din lapte (sau nu neaparat apa pt ca are nevoie de hidratat) si mai ales din cacao. II umple stomacul si nu ii mai e foame. Si in rest desigur fara dulciuri, zahar etc care ii iau senzatia de foame Mult succes

De la calduri si a mea pitica a slabit, nu a mai mancat ca inainte si a pierdut un kilogram. Acum a inceput sa manance mai bine. Am inceput sa o implic in prepararea mancarii, facutul piureului, pregatirea carnii, asezarea bucatelelor in farfurie sau asezarea furculitei sau a linguritei la masa... Parca altfel mananca de cand participa si ea la asezatul mesei Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara [url="http://stylehandmade.wordpress.com/"]Tutu land[/url] [url="http://ganduri-de-mama.blogspot.com/"]blog de mama[/url] [url="http://bogdan-andrei.blogspot.com/"]Si ingerii au nevoie de ajutor[/url] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Blogul lui Mihaita[/url]

Multumesc mult ,si inainte bea lapte ca simplu ,ca cu nesquik ,dar dupa aceea manca si mancare,dar acum ,bea doar laptele,am sa incerc si varianta de a o pune sa facem amandoua si sa denumesc mancarea.Grozava idee!!!!Ma sperie ca ea nici macar nu vrea sa guste,daca ia intrat in capusor ca nu e bun,....pa....nici ca gusta. Multumesc mult am sa incerc cele doua variante,sa-i denumesc mancarea si sa preparam impreuna,sper sa mearga. Trebuie sa precizez ca treaba cu nemancatul se cam pupa cu faptul ca i-am scos biberonul,de cand i-am scos biberonul a capatat un urlat isteric ciudat si refuzul de a mai manca cum trebuie.O avea vreo legatura? Sa-i cumpar iar biberon? Nu vreau sa sufere.[pup]

Eu zic sa te relaxezi,dupa o anumita varsta ei mananca exact cat au nevoie.....Eva mea era cu falcute ,burtica,cute inainte de accident...acu` nu mai mananca asa mult....abia ciuguleste cate cevas dar nu e nici o problema.Ei au periode si perioade.Daca e vioi,se joaca doarme.....face activitati atunci ia-o ca atare...o sa manance el si mult....tu poti manca pe caldurile mari? Madalina si Eva-Maria

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...